Sada je: 12 kol 2026, 09:20.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la faith » 22 stu 2008, 08:02

Djeni je napisao/la:samo da prijavim Lanino samostalno hodanje danas popodne. Isla je sama bez pridrzavanja jedno pola metra :proljece

Bravo Lana i bravo mama :drink
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 22 stu 2008, 15:38

Bravo za Lanu :3srca
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 22 stu 2008, 19:11

go, Lana, go :3srca
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 23 stu 2008, 01:08

Bravo,bravo za Lanu :trio :skace :skace
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 23 stu 2008, 18:48

Bravo Lana! :multi :nana
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 24 stu 2008, 11:26

:3srca , bravo za Lanu
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 02 pro 2008, 23:30

tuzna sam kaj smo bolesni pa nemremo sutra na tin ekspress..a dobili smo i pozivnicu od sv.nikole iz udruge slijepih za petak..uvijek smo isli a ove godine smo cak pripremili i recitaciju :xsad
al nasla sam na netu da tin ekspress ide do 21.12. pa cemo ici solo..a ima i dosta predstavica pa cemo hodocastiti..nasla sam jednu zgodnu stranicu.. http://www.klinfo.hr
mozda kozice produ do petka?cula sam da su zarazne samo par dana prije izbijanja i par dana poslije..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 03 pro 2008, 08:11

Znam da si žalosna što ne možete na Tin expres ali nemoj se zezati s kozicama, one jesu zarazne samo prvih par dana (mislim tri ali nisam ziher) ali dijete je vrlo osjetljivo još sigurno dva tjedna, vrlo lako može pokupiti kakvu virozu ili čak upalu pluća. Radije odradite ovo polako i sigurno, bit će još vlakova i svega, a ako je do 21. 12. onda još stignete na kraju,vidjet ćeš kako će se razvijati koze. Jel se jako osuo? Kako to A. podnosi, pretpostavljam da je još dobro jer još ne svrbe. Ljubi ga i želim da brzo prođu :srca .
Ni mi ove godine prvi put nećemo ići na Tin expres jer mm i ja radimo i nema ih tko voditi s udrugom, vikendom uglavnom nismo u zg tak da čekamo slijedeću godinu za vožnju.
Stan mi je zatrpan kuglicama i božićnim nakitom jer moji dečki se obožavaju igrati kićenja bora i raskićavanja, imaju svoje male borove (uglavnom su turbo kičasti). Ma pustim ih tako da kad okitim veliki onda mogu umjereno s bojama, onako kako to volim, mislim da će ove godine biti samo ljubičasto i srebrno, tu i tamo koja zelena. :xboric1

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 03 pro 2008, 09:35

mi lani nismo išli na Teen, ali ove godine mama nije više štreberice, pa sam molila rasku da ga pusti. MM će ići s njime u vlak jer ja sam na putu danas (nažalost, kolegi umrla supruga u Osijeku)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Djeni » 03 pro 2008, 09:41

Lanci jos spava. Ja danas idem do zupanice povodom dana in valida. U 13 h imamo priredbu koju su radile tete s djecom pa cemo imati puuuno gostiju. Lanci ce ostat s mojom mamom jer je u nas danas kisa a ona je na atb pa je ne mislim nigdje vodit.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 03 pro 2008, 10:16

:xmah
drage moje, a šta je to Tin expres, nekakv vlak, vožnja sa djedom ili? :xwave
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 03 pro 2008, 12:10

Tin expres je vlak u kojem se klinci provozaju sat vremena, posjeti ih Sv.Nikola i još neki likovi iz crtića, bude jako zgodno.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 03 pro 2008, 13:14

ah :xsad morat cemo onda biti doma...
i da..svrbi ga jako...stalno ga opominjem a on vice da ga obrisem da ga ne svrbi..al nema ih tako puno koliko sam vidjela da inace zna bit..jucer je imao temperaturu pa je zaspao brzo..

a kicenje bora kao igra..mogu si zamisliti kak to izgleda..hehehheh...dobra ideja.. :xmah
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 03 pro 2008, 16:37

Znam da grozno svrbi, vjerovala ili ne ja se još sjećam kako su me jako svrbile vodene kozice, a imala sam ih ko mala, to mi je fakat bilo grozno. Zato sam ti i rekla za lavandino ulje, ono stvarno pomogne kod tog svrbeža. Moji se dečki stvarno nisu uopće čohali.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 03 pro 2008, 17:16

faith je napisao/la:Tin expres je vlak u kojem se klinci provozaju sat vremena, posjeti ih Sv.Nikola i još neki likovi iz crtića, bude jako zgodno.

a kojim danima je to organizirano, možda kada budemo u zg to možemo i mi posjetiti? :xwave
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 03 pro 2008, 17:24

našla sam odgovore pod temom sv. Nikola :xwave
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Djeni » 04 pro 2008, 08:59

mi smo u Zgb od 02.-05.01. Zadnji dan idemo na SAlatu kod dr. ĐApića, nadam se da ce netko od vas imati vremena za kavu :kavica
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 04 pro 2008, 13:21

Lu, kozice su zarazne dok god se i zadnji vodeni mjehurić ne posuši. Djeca su zarazna i u vrijeme inkubacije a to može biti i do tri tjedna prije izbijanja prve. Kad je naša princeza dobila koze dobio je i mm, vjeruj mi nemaš pojma što je to. Ona je imala stotine kozica, u ustima,u uhu, na kapcima stopalima, tabanima po cijelom tjelu doslovno, a mm isto tako samo su njegovr bile duplo veće i bilo ih je tisuću. Prali su se u hipermanganu i mazali tim tekućim puderom, teško se ispire, ali to ih je spasilo od čohanja. Kozice izbijaju pod povišenom temperaturom, zato kažu da nije dobro skidati temperaturu ako to baš nije nužno, dakle ovosi o stanju oboljelog. Treba se biti stalno u jednako toploj prostoriji kako bi sve kozice izbile VAN na kožu a ne na unutarnje organe, pluća, bubrege,jetru gdje mogu stvoriti teže komplikacije pogotovo kod odraslih. Nakon što se prebole kozice, imunitet je jako slab i postoji mogućnost da dijete dobije upalu pluća ili neku težu bolest, ZATO se ne preporuča odlazak u vrtić ili među ljude bar tri tjedna. Pogotovo ne voditi dijete na bazene a nisu im ni otpale sve krastice. I to sam doživila. Kažu da je bolje da izbije puno kozice jer se smanjuje mogućnost PONOVNOG oboljenja ili još gore verzije HERPES ZOSTER- kojeg dobiju ljudi koji nisu prebolili vodene kozice ili su ih imali malo a u dodiru sa oboljelim im je iz nekog razloga oslabljen imunitet. A to je ono što ne želiš vidjeti niti u najgoroj noćnoj mori. Ovo je sve što ja znam o kozicama. Dakle drž se kuće i mazi Adricha. :xgrin
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 04 pro 2008, 14:12

adrian ih nije dobio tako puno..najvise ima po ledima,malo po trbuhu..par na licu i glavi i to je to..nadam se da ih nece ponovo dobiti kasnije buduci da ih sad nema puno..moja sestra ih je imala dvaput kao mala..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 04 pro 2008, 17:08

LU, samo ga kupaj u hipermanganu.
Mi odradili u komadu , prvo jedan dobio, pa onda 11. dan dvojca i tri dana nakon i MM.
Bez tekućeg pudera, samo hipermangan.
Mjecec dana bili u kozama.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 05 pro 2008, 01:07

da,cula sam od frendice koja radi na zaraznoj da mu ne dajem nis..samo da ga kupam u hipermanganu..a steta..kupila vec avene losion,ne tako jeftin..no nema veze..samo da prode..
jedini bad je kaj mi kada ostane sva zuta od tog hipermangana :xangry
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 05 pro 2008, 09:33

Lu , napravi samo vrlo njezno rozu otopinu - onda nece "pozutiti" , i operi nakon kupke u hipermanganu noktice na rucicamaa i nogicama ( isto da ne pozute). :xhappy
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 05 pro 2008, 10:24

Lu, njemu neće naštetiti ako ga namažeš tekućim puderom, samo će ga manje svrbiti.... Mislim medicina napreduje i mjenjaju se načini liječenje što ne znači da ništa od prije više nije dobro, neki doktori ne priznaju alternativnu medicinu pa ipak brojni ljudi koriste razna ulja, kreme i losione na biljnoj bazi. Nekad djeca nisu smjela u vodu dok su imala kozice a gle sad se kupaju u hipermanganu. Ja mislim da mu trebaš olakšati svrbež, ako ga svrbi.....Dali ćeš uzeti puder ili neko biljno sredstvo manje je važno bitno da koristi a ne šteti. Puder se ne maže po tjelu već samo prstom po mjehurićima tufkaš. Zašto bi to štetilo, MM je jedva preživio kozice i svrbež puder ga je spasio.Naravno to nije lijek koji će čudom odnesti kozice već samo sredstvo sa anestezinom koje olakšava svrbež, a hipermangan isto tako je samo sredstvo koje suši kozice. Ako staviš previše hipermangana možeš oštetiti kožu djetetu- to ti sigurno nitko nije rekao u bolnici. Ja sam uvijek za to da se isprobaju sve mogućnosti za koje znamo da neće štetiti. :kiss
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 pro 2008, 00:30

zvala sam danas dokicu..sutra idemo na kontrolu al rekla je da bi mogao sad vec u vrtic...jedva cekam i zbog njega i zbog sebe..zbog njega da se igra i da bude s djecom i da ide na terapije a zbog sebe jer imam obaveza i nisam se mogla maknuti iz kuce..
ugl sve je ok proslo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 09 pro 2008, 07:32

Ma glavno da je mali čovjek bolje, sad samo pazi da ne pokupi kakvu virozu, puno vitamina i bit će sve ok :srca .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 pro 2008, 10:20

Mi smo bolesni već 2 tjedna, manji ima bronhitis kao komplikaciju viroze od prije, jučer smo bili 3 put na kontroli kod pedi i rekla je da više nije akutno, ali se još čuju pluća dakle još ovaj tjedan smo doma :xroll . sve smo propustili i sv.nikolu i poklone :xroll . A stariji kašlje več mjesec dana i to užasno nikak proći isto je bio bronhitis ali on je sad dobro samo kašlje i dalje, pije antibiotik i ide u školu, ali ne trenira već mjesec dana. Nadam se da će to uskoro proći. :xwave
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 pro 2008, 02:19

plava,ne kuzim..zar nisi rekla kak ste bili na koncertu i tak?kak ste onda sve propustili..inace,zao mi je da se to sve zakompliciralo..nadam se da kod nas nece..tak su me svi splasili s tim..a njemu ionak malo treba da pokupi nes..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 pro 2008, 14:40

Lu, bili smo na koncertu, ali taj koncert sam ja organizirala i tamo je bio sa mnom i nije bio u dodiru sa sv. Nikolom. U vrtiću je to nešto posebno, barem u našem, obuku domara u Nikolu i on obilazi djecu, dakle ne jedno dijete već cjelu skupinu u kojoj je mogao biti i moj D. Koji dio ne kužiš. Propustio je onaj najvažniji dio sa djecom. Samnom je ionako cijele dane a ja mu nemogu nadoknaditi dječje društvo. Mogli su nas pozvati da budemo 15 min dok traje taj susret sa Nikolom, ali nitko nas se nije sjetio. Između ostalog on niti nije zarazan za drugu djecu, već neide u vrtić kako nebi još više zakomplicirao postojeće stanje. Ma nisam ja nezahvalna, ali njemu bi puno značilo da bude za blagdane u vrtići, ali kad već nemože mogao je biti bar tih 15 min kad je sv. Nikola djelio poklone. U tom je stvar. a nemogu im ništa reči jer se bojim da nam ne uskrate vrtić ili da kažu da smo nezahvalni.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 14 pro 2008, 01:29

Mi smo se jučer vratili s Goljaka i sad se trebamo vratiti u nekakav normalan životni ritam. Doma me Mihaela dočekala bolesna, s upalom gral i temperaturom. Samo se nadam da će brzo proći, za tjedan dana ima božićni nastup s ritmičkom gimnastikom i planirala sam voditi Margaritu da gleda seku. Sad sam opet u raljama birokracije: moram ponovo na komisiju za fizikalnu terapiju u kući iako još nismo iskoristili sve što su nam odobrili, ali pošto nas 10 dana nije bilo, moram ponovo predavati papire. Urnebesna glupost! Sad moram čekati najmanje tjedan dana da mi ponovo ododbre i gubimo to vrijeme bez terapija. :xangry
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 15 pro 2008, 10:19

ček, ček - zvuči glupo (ali u skladu s našom birokracijom). Mi sada dobivamo na novu šifru (Bobath) i prešli smo s "kroz 90 dana" na "40 puta" i to mi je super jer onda imamo zbilja 40 terapija. I kako ovi iz kuće znaju da ćemo mi dobiti papire, bez obzira na papire, fizio nam dolazi doma vježbat, a ja kad stignem, donesem sve potrebno
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.