Znam kako ti je,moja N ima 3 i pol godine i sve razumije.
Sva sreća mm poštuje dok joj nešto zabranim i podrži me u tome pa nas ne uspije obraditi.
Dok sjedne za stol zna da mora pojesti to iz tanjura ili nema crtića ili šetnje itd.
Osim dok je jako umorna ili nešto ljuta onda samo vrišti i ne vrijedi ništa šta joj kažemo.
Onda ju jednostavno pustim nek se smiri ili odspava i onda za stol.
Naravno dok dođemo baki i dedi ta pravila ne vrijede jer oni obavezno popuste pa se znam s njima zbog toga svađati,ali oni naravno drže njenu stranu i ono pa pusti ju ako neća,nemoj ju siliti i onda naravno za pola sata je gladna pa ode u frižider i sama uzme monte ili nešto drugo.A ja šizim.
Kod druge bake je slična situacija ali to je od mm mama pa se ja tu držim postrance dok mogu jer se neću s njom pregovarati.
N ide u vrtić i teta kaže da tamo jede sve pa čak i traži duplu porciju.
To je valjda neka faza kad odbija neku vrstu hrane npr.prije je obavezno u juhi morala biti mrkva i peršin a sad joj to moram izvaditi jer više to ne voli.
Ivana ja mislim da ti obavezno moraš ozbiljno porazgovarati s m,bakom i ostalima jer ona nije više tako mala i kakvu naviku sad stekne u prehrani tako će biti i kasnije.
A kasnije će biti kasno.Kakvu naviku steknu u djetinjstvu to će ih pratiti cijeli život.
Morate ograničiti salame itd ,npr. reći joj ako pojede to što ima u tanjuru dobiti će malo salame ili nešto drugo.Kod nas to većinom pali.

Imala sam još jedan pokušaj, ali je tu već nakon prva dva-tri gutljaja okrenuo glavu i počeo panično gladno plakati. Eh, stara dobra vremena (kad je plakao od gladi)