Sada je: 26 srp 2026, 23:41.

Uroinfekcije i bakterije u urinu (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

klavocin u ranoj trudnoći

PostPostao/la nevenera » 12 pro 2008, 20:41

još se nisam prijavila na ovaj podforum jer mi je pregled tek 16.12. no nadam se vašoj pomoći. trenutačno sam još na podforumu o neplodnosti.
prvi pregled 4.12. je pokazao GV promjera 13 mm. a pregled bi 16.12. trebao vidjeti jel prokucalo srce.
sad problem: imam bakteriju e.coli, pijem sok od brusnice i sok od zobi. ginekolog mi je dao klavocin (jer jedino on djeluje po antibiogramu) ali mi je rekao da ga ne pijem ako ne bude tegoba. i sve je bilo ok do danas. bolilo me a sad me lijevi jajnik ubija.
ne znam što da radim. nisam pametna. čitala sam da je klavoci ovako rano užas.
kako će u ponedjeljak biti gotova nova urinokultura radije bih sačekala do tad i trpila pa išla u ponedjeljak ginekologu da mi da neki manje štetan antibiotik.
naravno, strah me spontanog ili ne znam čega. on je rekao da popijem ako bude tegoba. ne znam. nisam pametna... help!
sad idem na hitnu vijdeti što oni kažu
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: klavocin u ranoj trudnoći

PostPostao/la mirnela » 12 pro 2008, 23:29

ja bi ti preporučila da probaš nazvati u Ambulantu za farmakologiju na Rebru i probaš njih usmeno pitati za savjet...
Zavod za kliničku farmakologiju - Klinika za unutrašnje bolesti - KBC Zagreb
Kišpatićeva 12, 10 000 Zagreb

Tel. +385 1 2388 275, +385 1 2388 288, Fax. +385 1 2421 875

to ti govorim iz vlastitog iskustva, jer znam da rade stručne analize i daju svoje mišljenje vezane uz djelovanje određenih lijekova...
naime, ja sam za gnojnu anginu dobila terapiju od 10 dana silapena i 10.-ti dan sam dobila alergiju na penicilin :roll:
sva sam natekla i onda su me filali solumedrolom i kortikosteroidima punih 5 dana dok nisam "splasnula"...
kad sam konačno počela ličit na sebe - saznala sam da sam trudna :conf

nisam znala kaj da radim... svi su mi govorili da kortikosteroidi u trudnoći izazivaju raznorazne malformacije fetusa i sl...
uglavnom, na savjet jedne liječnice, uputila sam pismeni upit (sa točnom specifikacijom lijekova koje sam primila) i dobila sam stručno mišljenje za svaki pojedini lijek koji sam dobila - kako on utječe na razvoj fetusa...
danas imaš zdravog štrumfa od 3 godine ;)

sretno!!!
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 13 pro 2008, 00:42

puno ti hvala mirnela
otišla sam na hitnu odakle su me poslali na ginekologiju. nakon nalaza krvi (povišena razina leukocita), urina te uzv pregleda (zbog jajnika) ipak je odlučeno da moram piti klavocin.
dobra je strana da sam 4 dana prije vidjela malo srce koje kuca kuca kuca.
sad se mogu samo nadati najboljem.
nevenera
idejni kreator MUD-a

upala mjehura

PostPostao/la supermama » 15 pro 2008, 13:21

..da li je netko imao upalu mjehura ili nesto slicno u trudnoci...ja sam sada u 14 + 3 i nocas sam se probudila sa potrebom za mokrenje (ovo zvuci bas knjizevno) ali nista...i od onda cijelo vriejme imam potrebu ali izadje dvije tri kapljice (ovo je literarno opisano) i sada cekam dva sata da pocne raditi moja doc da odem...boli me i stomak ustvari prije bih rekla da imam nekakav pritisak u donjem diejlu stomaka....
...dakle jel jako opasno....mislim idem ja do doc ali trazim utjehu :xsad
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: upala mjehura

PostPostao/la bombica » 15 pro 2008, 13:41

Draga,ja sam sa time mučila
Moj doktor mi nije davao nikakve tablete nego da pijem puno tekučine Uvin-H čaj i tablete od brusnice kupljene u DM te da se navečer malo namaćem u čaju od stolisnika.Poslušala sam ga i meni je to prestalo i nikada (hvala TI) se više nije vratilo.
Preporućujem ti da ne uzimasš nikakve ljekove i da će biti sve 5
Drži se :hug
bombica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la corazon » 15 pro 2008, 14:01

odi kod doc. a do tada nalijevaj se tekućinom, popi bar 1,5 l.
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la IINA » 15 pro 2008, 14:25

Imala. Jako česta pojava u trudnoći.
Obavezno otići na urinokulturu i popiti odgovarajući antibiotik, ukoliko se pokaže da je potrebno. Nije to baš bezazleno, ako se ne liječi.
Do tada piti puno tekućine. Bilo kakve. Najbolje čaj od brusnice.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mica » 15 pro 2008, 16:16

I ja imala.Jako loš nalaz urina i urinokulture.Svakih sat vremena sam išla na wc,ali sam mislila da je od trudnoće jer me nije ništa bolilo,i sasvim sam normalno mokrila.A kad su stigli nalazi :shock: .Popila sam antibiotik i koristila rojazol vaginalete i sve prošlo kao rukom odnešeno!Po noći uopšte ne ustanem na wc.Nijednom.(pa me sad brine da li je to u redu :mrgreen:
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 15 pro 2008, 16:58

pila sam ga ja s Paulom, na samom pocetku negdje oko 7 tjedna, sve je ok, mada se doc na Sv Duhu cudila kaj mi je to doc dala u tak ranoj trudnoci, kao ne preporuca se :dunno
sretno s trudnocom :mah

editiram, pila sam ga s Paulom koja danas ima 5 i kusur godina, ne s ovim malcem kojeg cekam :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la supermama » 16 pro 2008, 11:23

evo mene da se javim...polako postajem medicinski fenomen...tako sam ja jucer odmah otisla do doc, i poslala me je da dam urin, da vidimo sedimentaciju pa cemo vidjeti sto dalje...i otisla ja dati urin i za pola sata gotivi nalazi i sve cxisto fino ma pravo skolski i kaze mi da me pregleda i pregledala me je prvo rucno (ne znam kako bih to rekla) onako stiskanjem i pipkanjem te posli i uzv i pokaze a moj mjehur ogroman, veliki veliki i posalje me doc na urologiju da mi nekako mjehur isprazne....i otisla ja u bolnicu na urologiju i doc me pregledao i isto vidio taj mjehur i stavili mi katater i ispustili mi 7,5 deci urina (i doc se zgrazavao) to je sve bilo jucer navecer, pa mi je rekao da normalno pijem i jedem i ujutro da dodjem da vidimo kako tece praznjenej...bila vec ujutri i mjehur hvala bogu prazan...... rekli mi da se s tim niej saliti da nikako ne zadrzavam mokrenje, da pratim koliko popijem i koliko izmokrim,da dodjem za desetak dana da vidimo sto se dogadja i da svakako nakon trudnoce napravimo pretrage.....

dakle...nemam rijeci...naravno sada je mene strah previse piti ....ali biti ce sve ok
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tara28 » 17 pro 2008, 18:10

evo da se i ja javim,
ja sam u prvoj trudnoći isto pila klavocin zbog te beštije e. coli, a dali su mi ga jer niti ja niti doktori nismo ni pomišljali da bi mogla biti trudna ( kad sam ga počela piti menga mi je kasnila svega 2 dana, ali mi to nije bilo zabrinjavajuće pošto su mi ciklusi bili neredoviti), i ginekolog kad je ustanovio trudnoću rekao je da klavocin nije dobar u ranoj trudnoći, ali na kraju nije bilo nikakvih problema i riješila sam se beštije. ali mi je isto sugerirao da kontaktiram rebro, kao što ti je predložila mirnela.ja na kraju nisam zvala rebro jer sam do tada već popila cijelu kutiju, a s bebom je bilo sve ok.
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Strudla » 17 pro 2008, 22:10

A sto je s Novocefom?Ja sam dobila Novocef,kao najmanje skodljiv antibiotik u trudnoci.I bilo je sve ok.Jel bas mora biti Klavocin?Samo pitam,nisam ni ja nesto upucena,al sam se bome nahebala s tim upalama i bakterijama u trudnoci,uh kad se sjetim..
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bellina » 17 pro 2008, 22:17

ne znam ni ja ima li Novocef kakvog utjecaja na tu beštiju koju imaš, ali ja sam recimo isto uzimala Novocef kao najmanje škodljiv lijek, ali ja sam imala gnojnu upalu sinusa, bila sam u četvrtom mjesecu trudnoće
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la storiatriste » 18 pro 2008, 11:40

Supermama, ima li šta nova??? Kako mjehur?
:xmah
slika
storiatriste
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 18 pro 2008, 12:14

...nakon zadnjeg posta bilo je sve ok, a jucer u noci opet oko dva me je potjeralo mokriti ali nije islo i tako sam se ja opet patila do jutra kada sam mislila da cu eksplodirati...i otisla sam u bolnicu opet na urologijui opet su me jednokratno katetirali (tako se nakako kaze) i izvadili ov aj puta 1200 ml....i onda su mi rekli da dodjem navecer na kontrolu da vidimo kako je radio mjehur...
...bila navecer na kontroli bio hvala bogu mjehur prazan...ali vise sam ja na rubu zivcanog sloma da mis se to ne dogodi opet..a ne mogu utjecati , tako da vecinu slobodnog vremena provedem osluskujuci mjehur...doc na urologiji je rekao da je prazan i da mozda jednostavno prestanem piti oko 5-6 ako bas ne moram sada par dana cisto da vidimo sto ce se dogadjati, dakel preko dana da pijem a predvecer da prestanem...i dao mi je hrpu za napraviti pretraga (onaj srednji mlaz urina, krvnu sliku, i jos par ne znam napamet pa da dodjem ako sve bude ok za 10 dana, ako ne i prije a on misli da imam neurogeni mjehur...dakle sto bi znacilo da me je nesto nasekiralo i nazivciralo i nesto i da tako pocinejm reagirati ( s ovim se ja ne slazem jer me definitivno nista nije sekiralo zadnej vrijeme)....i jos je rekao da misli da ja jednostavnom mozda jako cvrsto zaspem i ne osjetim onaj prvi podarzaj za mokrenje i kad se prbudim vec bude prepun i onda nastane zastoj...e to jej mozda istiniti....jer sinoc sam kao gledala tv pa sam zaspala oko deset i oko ponoci me je nesto probudilo i otisla na wc i super se fino izmokrila...a ovih dana mi se to sve pocinjalo dogadjati oko 2-3
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mica » 18 pro 2008, 12:34

Draga,neka problemi što prije nestanu :proljece !
Duboko u srcu vjeruj da nešto divno treba da se desi...
Ja-ok,on-astenoterato
Desilo se:))...
Jedno oko 2009
Drugo oko 2012
Mica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 22 pro 2008, 16:47

i ja se nadam da će se brzo ovo srediti. nažalost za ovo do sad nisam čula pa nemam savjet.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la mirna_sara » 14 sij 2009, 15:09

evo ne znam koliko ću ti ja pomoći svojim iskustvom, ali ja sam imala ogromnu upalu mjehura u trudnoći kad nisam niti znala da sam trudna....pa sam pila neke jake antibiotike u dvije doze.... nakon toga se popravilo, samo što su me u 6 mjesecu trudnoće uhvatili napadi bubrežnih kamenaca.... odnosno dijagnoza je bila pijesak i sitno kamenje, ali hvala Bogu nije bilo infekcije, morala sam popiti na hektolitre vode i lijepo sve izbacila iz sebe..... ali od trudnoće skroz imam probleme s mjehurom i bubrezima.... non-stop sam na nekim antibioticima .... ah, proći će i to jednom :)
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 14 sij 2009, 20:02

i ja sam imala upale mjehura i sve moguće vrste bakterija u mokraćnim kanalima za vrijeme trudnoće, pila antibiotike (Amoxil), vodu, čaj od brusnice. To sam vukla cijelo vrijeme trudnoće, čak i prije poroda, a dok sam se porodila, završila sam u bolnici zbog akutne upale bubrega (pijelonefritis).
Samo treba piti puuuuuuuuno tekućine i ne zadržavati mokraću.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Maslacak » 15 sij 2009, 11:18

Imala sam upalu mjehuras pred kraj trudnoce- nazvala sma u bolnicu ali su rekli da nije nista zabrinjavajuce- rjesila sam se upale sokom od brusnice ( u DM bocica od pola litre dodje nekih 3,5€) kapsulama sa brusnicom, jela sam ih i susene.. Pomagalo mi je i tusiranje toplom vodom.. Nakon dva-tri dana su se svi simptomi povukli..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la montenegrina » 15 sij 2009, 11:22

Do sada nisam bila trudna, ali sam imala upalu mjehura :mrgreen: :mrgreen:
Mogu samo da ti kazem, da sam pila kapsule od brusnice i upala bi isti dan nestala kao da je nije ni bilo, i to se desilo nekoliko puta.
Pokusaj tako, mislim da brusnica ne moze da ti skodi, ni u vidu kapsula niti u vidu caja, i pij dosta tecnosti da bi ti se mjehur ispirao, a to je najvaznije kod upale ;)
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Proteus Mirabilis i porod i beba

PostPostao/la † Sanika » 20 sij 2009, 16:46

evo ja jos sitno brojim, cca dva tjedna do termina, i opet mi se pojavio Proteus Mirabilis 10 na 3 u urinu :svadja
Imala sam ga i prije kojih dva mjeseca, ali se hektolitrima tekucine i brusnicom ili pritajio, ili smanjio, uglavnom nije ga bilo.
Sad se grr opet pojavio, i znam da nije frka za prijevremeni porod jer sam u terminu, ali me zanima moze li ta bestija kaj uciniti bebici, i sta napraviti kao preventivu (osim kaj cu sad vjerojatno ipak zavrsiti na antibiotiku).

ima li tko kakvih iskustava?

hvalaaaaa :srca
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: Proteus Mirabilis i porod i beba

PostPostao/la † Sanika » 21 sij 2009, 10:33

niko ništa :conf
dobila sam Klavocine, 7 dana - kaze doc da nije stetno za bebu, ni lijek ni Proteus...za lijek ne brinem, jer sam ga s Paulom pila u ranoj trudnoci, ali sam da na porodu prodje sve ock...
i dalje ako tko ima kakvih iskustava...slusam :proljece
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

URINOINFEKCIJA U TRUDNOĆI

PostPostao/la zoja » 28 svi 2009, 13:14

Cure, ako imate iskustva molim vas za savjet: u 6. tjednu sam trudnoće, na početku (prva dva tjedna) imala sam urinoinfekciju- cistitis( urinokultura uredna) koju sam liječila prvo NOVOCEFOM pa NINUROM. Znam da se Ninur ne preporuča, no nisam znala za trudnoću :ne

Moj, sada već bivši ginekolog mi je rekao "da se riješim TOGA ako trudnoća nije bila planirana" :ne
A kad je vidio moj izraz lica i kada sam mu rekla da je moje dijete itekako željeno i da ja ni ne pomišljam na prekid trudnoće, rekao je da je 98% da će sve biti u redu i da je rizik isti ko i zbog bilo čega drugog u ranoj trudnoći :dunno Zvala sam i poznatog ginekologa jednog ZG rodilišta koji mi je je rekao da bi bilo bolje da nisam konzumirala te lijekove, no to nikako ne spada u rizike zbog kojih bi se pomišljalo na prekid trudnoće.
ex anicca
zoja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: URINOINFEKCIJA U TRUDNOĆI

PostPostao/la danijela81 » 28 svi 2009, 14:25

meni je moja ginekologica rekla ovako:

u sasvim ranoj trudnoci, ako i dodje do nekog ostecenja ploda, to ostecenje je takvo da se nista vise ne moze razviti, i plod sam odumire. ako je plod uspio to sve prezivjeti, onda je vrlo vjerojatno da je sve ok. to me je jako smirilo.

a i objasnjenje mi se cini nekako logicno. ako nesto ometa prvu fazu razvoja, tesko da ce doci do druge, i trece...... a to znaci upravo to sto je ona rekla.

ninur je zbilja opasan, ali to je bila jako rana trudnoca. da je na neki nacin stetio, vjerojatno bi imala spontani. tako ja nekako razmisljam.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nevenera » 28 svi 2009, 14:42

ja sam imala E.coli u najranijoj trudnoći. preporučena terapija je klavocin. pila sam je i kasnije svi su testovi pokazali da je sve ok. (bar se nadam).
infekcija je nešto što se mora liječiti. po meni napravi i ti prenatalne testove, ako želiš, da budeš mirna. ja vjerujem da će sve bit ok.
a ginekolog bolje da je bivši. :angry
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la zoja » 28 svi 2009, 15:13

Hvala vam cure na vašim iskrenim i realnim sugestijama. :hug
I ja svo ovo vrijeme nastojim razmišljati na taj način tj.pozitivno. Iako je to isprva bilo teško zbog riječi nehumanog neprofesionalca.. :ne
ex anicca
zoja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirna_sara » 28 svi 2009, 18:27

nevenera je napisao/la:ja sam imala E.coli u najranijoj trudnoći. preporučena terapija je klavocin.

i ja sam imala veliku upalu bubrega između 5-6 tj. trudnoće kad nisam niti znala da sam trudna i popila Klavocin...moja djevojčica sad ima 7 godina...nemoj brinuti...
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la calipsa » 01 kol 2009, 14:57

Pozdrav svima!

Ja sam nova na ovom forumu i moram odmah reći da je jako dobro osmišljen i da svak može pronaći ono što mu treba.
Ja vas molim za malu pomoć ukoliko se itko našao u sličnoj situaciji...naime,dobila sam upala mjehura i tjedan dana pila Urosal lady tablete koje su mi uklonile tegobe.Nakon 2 tj.sam saznala da sam ostala u drugom stanju ali od sreće naravno to nisam ni spomenula ginekologu,jednostavno se nisam sjetila.U uputstvima piše da ga ne smiju koristiti trudnice i dojilje a ispada sam ga ja već bila trudna prilikom korištenja tableta.Dakle,pitanje je...da li se kojoj od vas dogodilo nešto slično i znate li postoji li mogućnost da njihovo djelovanje ima utjecaja na plod i njegov razvitak?U ljekarni,prilikom kupovanja tog preparata,me nisu na ništa posebno upozorili.Stvarno sam zabrinuta... :conf
calipsa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 01 kol 2009, 15:28

Draga calipsa, prvo da ti čestitam na trudnoći :srca

Što se pak tiče štetnog djelovanja Urosal lady na trudnoću...eh, ne bi mogla sa sto posto sigurnošću ti reći, no mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Ako te to stvarno jako muči, probaj nazvati svog ginekologa pa ga pitaj. Malo sam proguglala, ali osim upute da se ne pije u trunoći nisam našla ništa o iskustvima sličnim tvojim. Eto, nisam baš puno pomogla... :/
MON
Intelektualni snob

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.