Postao/la Lurgee » 13 lip 2011, 08:41
Evo da se javim i ja sa svojim problemom. Mali je s 3 mjeseca odjednom dobio crvene plikove po koži (i tijelu i licu) i koža mu se počela jaaaako sušiti. Izbacila sam omekšivač iz uporabe (dotad sam koristila onaj za bebe i nije bilo nikakvih problema s kožom) i nakon par dana crvenilo je u potpunosti nestalo. I izbacila sam sapun i kremu za tijelo (Nivea baby (sa starijim sam to koristila bez problema)), te ga počela kupati prvo u čistoj vodi, a u posljednje vrijeme dodam odmah na početku kupanja i par kapi maslinovog ulja, a mažem ga s Aderminom kremom (za guzu - rekla mi je farmaceutkinja da za početak probam s time da vidim jel pomaže). Krema se teško razmazuje i u posljednje vrijeme mu se peruta koža, iako nema crvenila i dalje. No baš je ful suha i jako gruba na dodir (kao da su minijaturni prištići na njoj - tako je hrapava), a sad i s tim perutanjem ne znam što da radim dalje i da li da kupim mlijeko (koje) od Aderme baš za lice i tijelo ili što? Btw, lice mu je bolje, noge i ruke su mu tako suhi!
Inače, tata mu ima izrazito osjetljivu kožu, sklonu flekama i reakcijama na jače dodire (tipa malo se počeše i ima trag kao da se iščešao do krvi sljedećih sat vremena), a mali je na AD (istoj vrsti već 3 mjeseca, sad mu je 4 mj.)