Postao/la velasica » 08 sij 2009, 01:51
Zdravo mame,
vaši saveti su mi jako značili. Za ishranu sam posebno zahvalna Anni jer sam dosta caka od nje preuzela. Danas posle dva i po meseca dijete Filip nema problema sa ishranom kako je bilo u početku. Mi smo na GFCF i bez jaja, a i soju da izbegavamo. Posle prvih mesec dana je smršao a sada se polako vraća u formu. Filip sada ima 2,5 godine (ekspesivna i receptivna disfazija, PDD), na tretmanu smo kog logopeda tri meseca i nešto malo manje na dijeti. Analize koje smo radili (peptidi - Oslo, sve ostalo - Amerika) pokazale su da ima dosta glutenomorfina i kazenomorfina ali da propustljivost creva nije prevelika i da smo na vreme zaustavili trovanje mozga i taloženje otrova. Metala nema sem blago povišene žive. Posle tri mesece možemo biti zadovoljni iako kao roditelji uvek mislimo da je moglo bolje. Elem Filip je mirniji, pažnja mu je veća, počeo je da sarađuje u igrama imitacije, ćak ponekad i sam inicira igru skrivanja ili kako tata kašlje il slično. Govora nema tj ima jako malo. Izmami se poneko daaaaj, ili neeeeee, pored mama, tata što je i ranije govorio. Ipak mislim da je najvažnije što je počeo da razume ponešto i da sarađuje.Na primer kad se kaže skini patofne sam ih skida bez pokazivanja na njih, ne baš uvek ali često, zatim podigni ruke, daj nogu, kad pije vodu ja ga teram da sam uzme čašu i to uspeva kad se kaže "sam sam". Takođe uglavnom je veseo traži našu pažnju 24 časa i uvek je raspoložen za maženje. Kad treba da radimo onda počinje da se uvija oko tate samo da izbegne čas. Mama kaže da je to školovani bezobrazluk ali mu i dalje ne uskraćujemo mnoge stvari što bi trebali da se ne razmaženost ne povećava, no taj deo nam teško ide. Kad smo strogi ili kad tata vikne na njega, ponekad dođe nasloni se na tatu i traži utehu a to izgleda tako tužno jer strašno pati kad dobije kritiku e onda se mi raspilavimo i bude nam krivo i sve mu titramo. Recimo ovih prazničnih dana smo bili dosta zajedno svo troje i on je zahtevao da uvek budemo u istoj prostoriji a ukoliko bi mama ili ja otišli do toaleta ili kuhinje on bi brzo za nama išao da nas vrati i da uglavnom sedimo na podu igramo se mazimo i sl. Eto malo sam odužio ..i želim vama i vašoj deci sve najbolje u ovoj godini.