Sada je: 01 kol 2026, 21:21.

Kako ih obući na skijanju?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Kako ih obući na skijanju?

PostPostao/la Sreca najveca » 02 pro 2008, 10:41

u prvom mjesecu idemo na skijanje :xhappy pa me zanima što da joj obučem ispod skafandera. znači, nije baš isto jel u Zagrebu u našem dvorištu na snijegu ili na planini na 2000 m par sati vani na snijegu (ok, ima restač gdje se možemo presvuć i malo zgrijat, ali ne planiram bit tamo dugo, samo prema potrebi). imamo i one termo štrample. kaj vi mislite?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

Re: Kako ih obući na skijanju?

PostPostao/la mamaDEA » 02 pro 2008, 11:08

evo mi smo u subotu bili s J. Bilo je -3, padao je snijeg i puhalo je.
Imao je na sebi- deblje štramplice + jedne čarape na to, ski hlače koje su visoke do prsa, potkošulju, pamučnu dolčevitu i na sve "zeko" (to je kao gornji dio trenirke, onak od flisa na cif), jakna podeblja, tanka pamučna kapa i kaciga. ski rukavice + još 4 para za promjenit kad mu se smrznu ruke.
Nije bio mokar, nije mu bilo hladno, uglavnom je na leđima ležao u snijegu ako se nije sanjkao ili skijao. U ruksaku smo mu nosili i buce ali nije htio niti čuti, hodao je cijeli dan u pancericama (svidjelo mu se).

U svakom slučaju, vidjet ćeš kakvo će biti vrijeme. Bitno je da ih ne ubundaš da se ne znoje, obući im sve pamučno i slojevito da se po potrebi mogu skidati. Tako bar ja radim sa Jakovom. Ako je debeli minus onda malo pojačati .
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 02 pro 2008, 17:22

Moji se jako znoje ispod kaciga, zato potkapu koristimo samo u izuzetno hladnim i vjetrovitim uvjetima
Ostalo slično kao mamaDea. Ako je iznad nule ne treba im flis. Nikako šal da se ne zaplete nekamo.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2008, 17:40

sto obuci bebi od 9mjeseci za snjeg?
on moze sjediti, pokusati puzati po snjegu, ...
imamo skafander, ispod sam mislila bodi dugih rukava, flis majicu (ili mu je dosta dolcevita?), stramplice, carape, kapicu sa usima - ali sto na noge i ruke?
naime skafander ima papuce i rukavice, ali te papuce su mu male i ne mogu mu nogice nagurati u to?
rukavice od skafandera ili vunene ili sto?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la tanjabb » 16 pro 2008, 19:08

vunene ne jer ce promocit, nadji mu male nepropusne, pogledaj u Intersportu
na noge neke buce ili opet nekaj nepropustno ako ga mislite dati da puze po snijegu :dunno
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Plusic » 16 pro 2008, 19:51

thanks tanja :)
onda cu mu rukavice ostaviti od skafandera, a za buce cu pogledati :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la tweety » 17 pro 2008, 11:00

Evo savjeta iz Mama i beba:

DO 1.GODINE
Poželjno je da odjeća bude od što manje komada, bez previše šavova, patentnih zatvarača, gumbića ili pregiba. Sve bi to moglo nažuljati bebicu.
- donje rublje - najbolje izabrati od prirodnih materijala, pamučni bodi dugih rukava.
- kombinezon - neka bude od modernih materijala koji odlično čuvaju toplinu ili napunjen perjem. Odlični su jednodjelni kombinezoni sa produžecima za ruke i noge.
Na bodi navući kombineton sa zatvaračem koji je smješten naprijed. Pamučni bodi držat će toplinu uz tijelo, a ako je kombinezon malo veći, odlićno će zadržavati toplinu jer će se između stvoriti zračni sloj koji je najbolji izolator.
- čarape - navući mekše vunene čarape većeg broja kako ne bi pritiskale nogicu i ometale cirkulaciju.
- rukavice - tople vunene rukavice s jednim prtom. Rukavići bodija mogu biti malo duži pa ih se može spremiti u rukavice.
- kapa - vunenu kapu ne valja stavljati bez donje pamučne kapice. U suprotnom bi vuna mogla puštati hladan vjetar. Kapica bi trebala biti prostrana, duboka i pokrivati uši i čelo.

OD 1. DO 3. GODINE
Da bi se mogli nesputano kretati, a da se ne uznoje ili da im kombinezon ne promoći. Danas se prodaju kombinezoni u jednom komadu ili odvojenih hlačica i jakne od modernih materijala koji održavaju toplinu, ne promaču i ne putavaju kretanje.
- kombinezon - s čvrstim i debljim pojačanjem na koljenima i laktovima. Ako puno putujete najbolje je dvodjelni zbog skidanja jakne pri putu. Ako se odlučite za jednodjelni ispod je dovoljan samo bodi dugih rukava i štrample. Hlače i pulover samo bi sputavao dijete, bilo bi mu tijesno i vruće.
- kapa - najbolje je odabrati onu poput kacige koja će štititi vrat, zatiljak i grlo. Nju će dijete teško skinuti.
- rukavice - nepromoćive
- obuća - možete birati između gležnjača ili buca koje neće promoćiti, a grijat će nogu i propuštati dio vlage. Neka obuća bude solidna čvrsta, povišena te ima debeli đon koji će štititi stopalo od hladnoće.

OD 3. DO 5. GODINE
Kako bi se dijete moglo slobodno kretati, sanjkati se, skijati i klizati, otrebna mu je topla, ali i LEŽERNA ODJEĆA koja ga neće sputavati. Skojaška odjela neće ga tolko grijati kolko će održavati toplinu tijela i štititi od vjetra. Treba obratiti pozornost na djetetovu aktivnost. Ako je stalno u pokretu, nemojte ga previše zabundati.
- kapa - vrlo je važan odabira oa ove mališane. Ako je predebela, od prevelike topline ispod kape arterije u galvi šire se te dovode više krvi u glavu zbog ćega krv odlazi iz ekstremiteta i unutarnjih organa. Takvo zagrijavanje glave nije nimalo zdravo, a ni ugodno, posebice ako se kapa skine. Prehlada je gotovo zajamčena.
- rukavice - najbolje su one nepromočiveali sa jednim prstom, a postoje i u skijaškoj varijanti.
LJETNA VRTIREPKA NINA 8.6.07.

PROLJETNI MIŠIĆ FILIP 7.5.09.
tweety
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Anđela » 11 sij 2009, 23:54

tweety - hvala!
Mi smo danas bili malo na snigu, skafander nemamo, tako da sam joj obukla 2 hulahopke,čarape, flis majicu (ispod potkošulju), jaknicu od tutice i onda još zimsku jaknu - mogla se dobro kretati. Kapa rukavice i šal isto.
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 12 sij 2009, 11:02

Mi bili prošli vikend na debelom minusu,bilo od -10 do -5 :shock: no bile su dobro obučene,a i mi i nije nam bilo zima.
Imale su svaka termo štrample, sokne,donji dio trenirke,pamučnu dolčevitu ,flis majicu i mala skafnaderu jednom komadu ,a veća ski odjelo u dva komada.Gore još šal ,kaciga kapa za obje i veća je imala nepromočive rukavice dok za malu nisam uspjela naći ona je imala nekoliko običnih pa smo mijenjali.
Na noge buce.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Rimaithor » 12 sij 2009, 11:20

Moj je jutros otisao u skolu skijanja na Sljeme. Obucen je ovako: potkosulja, pamucna majca dugih rukava i flis majca, duge gace i termo dokoljenke preko (ne oblacim mu strample, jer ako se slucajno namoce nema skidanja do gola, samo se dokoljenke promjene).
Skijaske hlace i jakna, kapa, skijaske rukavice.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la saptacica » 12 sij 2009, 11:45

Moj je obučen ovak: prvo skijaški donji veš (majica dugih rukava i te kakti tajice), na to skijaške čarape, tanka flis dolčevita, na to skijaško odijelo, rukavice, tanka potkapa i kaciga. Ako je jako zima ima i tzv. šal - tj. onaj krug od flisa. A ako je jako jako zima, onda je i potkapa flis.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Sreca najveca » 27 sij 2009, 11:34

evo vratismo se sa skijanja :D pa da napisem kako smo se oblacili:

bodic dugih rukava i termo stramplice (one kaj idu do gore na drukere)
flis (tanki, ali jako jako topli)
ski hlacice - futrane i ekstremno tople
sal, jakna, kapa, rukavice, buce.

i to na nekih -5 stupnjeva. da je bilo hladnije uvela bih jos i neku majicu ispod flisa, ovako nije trebalo.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 23 gostiju.