Sada je: 18 kol 2026, 01:08.

Deformitet stopala

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Deformitet stopala

PostPostao/la montenegrina » 12 sij 2009, 19:35

Zdravo svima!
Moja sogorica, je juce rodila lijepu djevojcicu od 3,7kg, 56cm dugacku. Rodila se 4 dana prije termina, apgar 10.
Danas su im pedijatar i ortoped rekli, da curica ima deformitet stopala i da ce sjutra da joj stave gips, koji treba da nosi 24 sata. Poslije toga, svaki dan treba da dolaze na vjezbe.
Pitali su ih da li ima takvih deformiteta u porodici, ali ih nema, I oni predpostavljaju da je do toga doslo zbog manjka prostora u stomaku da je tako morala da drzi nogice.
Detalje ne znam, nisam vidjela kako joj izgledaju stopala, ali koliko su mi oni rekli, ne stoje joj pravo nego padaju i prstici su joj povijeni ka dolje.
Mene je strah da nije mozda urodjeni deformitet, a sta onda? Kako to moze da se izlijeci? Kako postavljaju dijagnozu da li je to urodjeno ili je tako zbog manjka prostora u materici?
Molila bih sve majke koje su imale iskustva sa tim da mi pisu o tome, kako su to izlijecili, koliko traju vjezbe, da li ostavlja kasnije posledice na hod...?
Bas sam i tuzna i razocarana sto nam se i ovo desilo :cry: a bas smo istinski bili svi srecni...
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nekad bih samo da šetam po kiši… Da brojim korake i ćutim. Sama.
Nisu nam trebali pričati bajke o raju, sada od života očekujemo previše…
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
Život nema opravdanja. Eto, tek tako te razbije…
Spustim glavu i krenem…Ogrnem se mrakom…
Kao da pada kiša, iako pljušti tuga…
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Deformitet stopala

PostPostao/la MON » 12 sij 2009, 20:01

Kad su mi moju Nevu napokon razmotali osmi dan nakon poroda (kad smo išli doma) jedno joj je stopalo bilo skroz okrenuto prema gore - hmmm, kako da ti to bolje opišem - prsti i rist su bili skoro priljubljeni za potkoljenicu. Ne znam jesam li jasna, no nije sad bitno...bum nacrtala ako treba. I meni su rekli da je to od položaja u trbuhu i da ništa ne trebam raditi, samo da ju više ne zamatam, tako da joj nogice budu slobodne. Mislim da je za jedno mjesec dana sve bilo normalno, možda čak i prije...ne sjećam se točno.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la montenegrina » 12 sij 2009, 20:06

mamaodneve hvala sto si mi odgovorila, shvatila sam po opisu kako je kod Neve to izgledalo.
Mislim da u nasem slucaju, maloj stopalo poda dolje, ne stoji uspravno, i da su joj prstici povijeni ka unutrasnjosti stopala (kako kad mi zgrzimo prste od stopala, u onaj baletski polozaj). Ne znam da li joj je samo jedno stopala u pitanju ili oba
"Bicu tu kad ti zatrebam, ja cu biti tu. Nije vazno koliko daleko ili blizu budem, doci cu trceci." - Petar Pan
Nije mi se desilo ništa loše, ali sam čula neke loše vesti. Koje se dešavaju drugima.
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 12 sij 2009, 20:13

Tako sam i ja shvatila...no mislim da to još uvijek ne mora ništa značiti, možda su jednostavno drukčije držale nogice. Nadam se da je to od položaja, a ne urođeni deformitet. Znam da to nije baš jednostavno, ali ja bi tražila još neko mišljenje, ima možda neki privatni ortoped?
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la montenegrina » 12 sij 2009, 20:18

One su jos u bolnici, sjutra ce maloj da stave gips :cry: Ne znam kako bi mogli dovesti privatnog ortopeda u bolnicu da je pogleda, malo je to :roll: ne znam.
Vidjecemo kako ce se situacija dalje odvijati. Dr im je rekao da mora da joj stavi gips na 24h i da ce poslije toga da ih pusti kuci, pa da dolaze svaki dan na vjezbe.
Ne mogu da nadjem na netu koja je razlika izmedju urodjenog deformiteta i ovog koji nastaje kao posledica manjka prostora u materici? Ako nadjes, molim te proslijedi mi.
montenegrina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 12 sij 2009, 20:25

MON
Intelektualni snob

PostPostao/la frrr » 12 sij 2009, 22:16

azaleja, ne brini, nije to ništa strašno. znam (doduše površno) bebu koja je imala u maternici podvijene nogice, isto tako dobila gips poslije rođenja, sad vježbaju...sve se to da vježbom ispraviti, samo treba bit uporan
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrvica_09 » 14 sij 2009, 18:09

Azleja

Preporučila bih ti da šogorici kažeš za ortopeda Prim. dr. Tomislava Đapića, on ti inače radi na ortopediji na Šalati, a inače je i subspecijalist dječje ortopedije, mislim da je i najbolji ortoped za dijecu u Hrvatskoj.
Gdje god dođeš svi pogledaju njegov nalaz i uzmu u obzir njegovo mišljenje!
On ti baš riješava te teške deformitete stopala i nogu kod djece bez operacije.
Mi isto imamo zaležana stopala i bili smo kod njega privatno i dr je super, stvarno za preporuku!
On ti inače privatno dolazi u Polikliniku Polovina, mislim četvrtkom, treba se naručiti, ali ne čeka se dugo, pregled je 400 kn.
Ako te još nešto zanima slobodno pitaj! :)
mrvica_09
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 17 sij 2009, 21:11

Djevojčica mi je imala zaležano stopalo koje je bilo kao kiflica , dakle metatarsus varus , ako si gledala po linkovima.
U klaićevoj su nam preporučili vježebice iako svugdkje piše da prolazi spontano, kao ukoliko ne prođe stavlja se gips na tjedan dana da se taj mišić istegne. Ipak nije trebalo.Kod ove ebe je to možda jače li bolnica ima takav protokol. Dobro da su skužili, ovu moju skužila tek ta ortpedica kad smo za kukove došli, pedica ništa nije rekla.

Preporučila bih klaićevu dr. Miličić, drugo dijete mi je nosilo remenčiće, sad cura kao zvono.
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la šiljo » 18 sij 2009, 01:50

I Andrej je imao stopalo skroz priljubljeno uz pokoljenicku kost. (prsticima stopala dodirivao je kost potkoljenice) .Izgledalo je strasno u rodilistu. Kasnije su mi rekli da se to zove zalezana nogica i da je ucestalo kod beba koje su u trbuhu bile stisnute i nisu imale mjesta. Nasla sam neke vjezbice koje smo povremeno radili. Meni su se cinile bezveze jer sam ga uglavnom mazila po nogici..nista agresivno.
U svakom slucaju nogica je dosla u normalu jako brzo. Nakon par tjedana. Andrej ce za 5 dana tri mjeseca i na nogici se nista ne vidi.
Imam osjecaj da su oni sad kao od gume ( jos uvijek nije sve okostano) i da ih se moze oblikovati po zelji..tako mislim da ne trebas panicariti i da ce sve biti ok. vazno je samo da se krene na vrijeme..
slika
šiljo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 10 vel 2009, 16:26

Da dignem malo temu,moja malena ima problema sa izbacivanjem kuka iz zglobnog mjesta i bili samo u 10.mj. 2008. na pregledu kod prim.dr.Đapića na šalati i prezadovoljni smo s njim,ali je gužva u onoj maloj čekaonici bila nepodnošljiva,sada u 3.mj. trebamo ići na kontrolu,nisam znala da radi i privatno kod Polovine.Pa ako mi tko može dati broj telefona i adresu poliklinike!!Hvala :hug
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rachica » 10 vel 2009, 16:33

Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swanmia » 10 vel 2009, 20:17

thnx, :hug
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Šmuškica » 14 vel 2009, 21:36

Meni su poslije poroda rekli da malena je u trbuhu imala stopala u jednom položaju tako da treba raditi vježbice. Nikakav gips nije dobila. Jučer smo sa 6 mjeseci bili kod dječjeg ortopeda i dokica je rekla da je to sve korektibilno. Da treba stopalo vježbati da se tetive rastegnu jer su još iz trbuha skraćene. Tako je bilo i sa glavicom koju je poslije poroda držala samo na jednoj strani. Sada je glavica super. Stopalo savija prema unutra pa vježbamo i vidjet ćemo kako će biti.
Šmuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djurap » 22 lip 2009, 12:55

Najbolje da se posavetuješ sa ortopedom šta da radite. Moje dete je imalo isto problem nosilo je gipsanu longetu,vežbe ali je to sve bilo slabo nogica brzo raste pa gipsana longeta mora da se menja. Saznao sam od jednog ortopeda da postoji ortoza(to je ustvari cipelica sa mehanizmom koji ortoped šteluje u svim pravcima i koliko treba u zavisnosti od deformiteta stopala). Ovo sam uzeo i uspeli smo da mu ispravimo stopalo. Da napomenem dete ortozu nosi preko celog dana i noću. Evo adrese gde možete nabaviti http://www.orthopedic-footwear.com a mail info@orthopedic-footwear.com

Pozdrav
djurap
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marie claire » 22 lip 2009, 16:07

Ja sam kao beba nosila gips, u gipsu su mi bile cijele noge, ne znam točnu dijagnozu, al sam imala sreću da se u bolnici kad sam se rodila nalazio ortoped... Bilo je malo koma radi kupanja i to, al nakon toga nikakvi problemi! Btw, većina ljudi misli da imam savršene duge noge... :oops:
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 08 srp 2011, 12:46

drage moje, evo mene doma iz bolnice sa svojom novorođenom bebicom i sa jednim praktičnim pitanjem... dečkić mi ima tzv. "zaležano stopalo", to sam odmah primjetila po porodu, stopalo mu je bilo potpuno priljubljeno uz nogu, dosta neprirodno i nelijepo za vidjeti, ali mu se već kroz ovih par dana prilično ispravilo i udaljilo od nogice...

na otpusnom listu piše: malpozicija lijevog stopala... bili smo jutros odmah do pedijatrice da ga pogleda kako bi znali što dalje i da li odmah kod ortopeda... e, sad, kaže ona da nije ništa strašno, da bi se to moglo i samo ispraviti, da se ne radi o ekvinovarusu, ali mi ipak preporučuje da uskoro obavimo pregled kod ortopeda da nam eventualno pokaže vježbice za stopalo... međutim, kako su ortopedi po bolnicama prebukirani i slijedi sezona godišnjih, djeca se naručuju tek na jesen preko uputnice (koju još nemamo jer nemamo još ni prijavu na HZZO), onda smo mi mislili taj prvi pregled ipak obaviti ranije i to kod privatnika... što prije, tim bolje...

pitanje: kojeg mi dobrog privatnog ortopeda možete preporučiti u Zagrebu? usput bi obavili i pregled kukova jer su zasada kukovi labaviji (po otpusnom listu)... pedijatrica mi je spominjala dr. Tiefenbacha u petrinjskoj... ima li tko iskustva s njime?
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la zauvijekmama » 08 srp 2011, 13:08

dr. Tiefenbacha u petrinjskoj

da je moje dijete u pitanju ja bih odmah isla kod njega
imam pozitivno iskustvo u vezi pregleda kukova, a mislim da je i jako dobar u svemu ostalome
ima puno cura koje mogu to potvrditi i koje su bile kod njega
a i pristup roditeljima/djeci mu je savrsen!

a narucuje odmah-u roku dan-dva
:mah
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Barbi » 08 srp 2011, 13:14

Tiefenbach je super, mi smo išli kod njega na uzv kukova a moja je kćer također imala zaležana oba stopala. Već nam je pedijatar pokazao vježbice, ortoped potvrdio, u biti vježbica je da ispravljaš stopalo, ništa posebno :dunno lako i bezbolno.
Jedno joj je stopalo bilo jače, drugo manje zaležano, ispravilo se potpuno do cca 8 mjeseci starosti.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Hajdi » 08 srp 2011, 13:15

Cure čija su djeca imala problem zaležanih stopala nakon poroda ... moji su svi imali isti problem. Dobili smo već u rodilištu upute za masiranje i vježbice (malo se škaklje stopalo da se samo ispravi) i svima se to ispravilo samo od sebe bez posljedica nakon nekoliko tjedana.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la boysmama » 08 srp 2011, 14:15

Hajdi, baš si me ohrabrila :kiss

a vama, cure, hvala na brzom odgovoru... onda ću se svakako kod njega naručiti, na GO je ovaj tjedan, ali onda idući je već tu...

i meni je pedijatrica pokazala to škakljanje, ali ja sam mislila da moramo raditi i one kružne vježbice... ma, vidjet ćemo što će stručnjak reći :mah
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.