Sada je: 11 kol 2026, 22:41.

Pomagala za pisanje

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Pomagala za pisanje

PostPostao/la faith » 07 sij 2009, 12:43

Iskusne mame školaraca, da li vaša djeca koriste neka pomagala za pisanje? Zanimaju me ona tipa - nastavak na običnu olovku da ju lakše drži i nešto slično tome.
Na ovom sajtu sam našla nešto interesantno (ma meni je tamo sve interesantno :mrgreen: ):
http://www.theraproducts.com/index.php? ... _id=321651

Za L sam kupila onu olovku za ljevake od stabila i baš ju lijepo drži, fino mu sjedne među prstiće.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Pomagala za pisanje

PostPostao/la folne » 07 sij 2009, 13:09

da uletim kao padobranac

Nama je logopedica preporučila ovakav roler:

http://www.anythingleft-handed.co.uk/ac ... rball.html

Trobridan je i ovisno kako je zavijen postoji posebno za ljevake i dešnjake. Zapravo "prisiljava" dijete da pravilno drži olovku, jer moj F. nepravilno i grčevito drži olovku i jako pritišće kod pisanja tako da mu bez obzira što nema problema s grafomotorikom pisanje dođe kao ne znam kakav fizički napor. Sav bude u grču, a glavni razlog je nepravilno držanje olovke.
folne
Mladenka

PostPostao/la Dinkic » 07 sij 2009, 13:18

Mi koristimo pencil grips, jumbo trianlgl koje sam nabavila preko:
http://www.taskmasteronline.co.uk/searc ... submit1=Go

Naime nasa logopedcia iz Slovenije je isprobala nekoliko raznih dodataka i ovaj se pokazao najbolji za naseg Filipa pa smo tako stavili na svaku olovku i svaku bojicu dodatak. Jos znamo dodati i handiwriter koji pomaze da dijete drzi pravilno olovku, skroz polozenu.
Inace koristimo deblje bojice i olovke, sve su nam trokutaste.

U gore navedneom katalogu ima veliki broj raznih oblika i za ljevake i desnjake.

U RH ima u Idi didakti triangl grips no oni su mali pa nam za sada neodgovaraju.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la suzaks » 07 sij 2009, 13:43

L. je dugo koristila samo podebljane verzije Faber Castell olovaka i bojica!!!
Kako je vrijeme prolazilo i ona grafomotorički napredovala prelazila je na tanje verzije - najbolje joj se pokazalo pisanje naliv-perom (bez pera) jer ono klizi po papiru!!
U 4. razredu silom je HTJELA pisati tehničkom - od čega sam se ježila jer smo konstantno odštopavali olovku koja je stalno pucala zbog nekonroliranja pritiska . Sad smo napravili kompromis - tvrdoglavost - ne želi drugu osim tehničke, ali s debelim gripom da joj olakša pisanje. Međutim, užasava me kaj ne želi slušati - želi tehnički i gotovo!
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 07 sij 2009, 16:10

mi smi isto probali koristiti te grip-ove ali sve što smo probavalli nije baš pomagalo za pisanje, nego samo za eventualno šaranje.
Najbolji su mu bili Miffy flomasteri, ali sada mu je rukice prevelika i za to.
Mi koristimo asistenticu :xgrin
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la pepita » 07 sij 2009, 16:14

nadice,nije tema ali moram pitati.Koristite li vi M & J software?
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 07 sij 2009, 17:24

Ima kod mene u knjižari za kupiti trokutasta olovka i tamo gdje se drži ima kao neke krugove da ne klizi.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 07 sij 2009, 17:27

pepita, da. Ibaš sam ponosna kako sam mu napravila prirodu: naročito sat i kalendar. A on jako voli i prevozna sredstva jer ja uključim i dosta zvukova pa mu je to zabavno
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la pepita » 07 sij 2009, 17:38

nadicab je napisao/la:pepita, da. Ibaš sam ponosna kako sam mu napravila prirodu: naročito sat i kalendar. A on jako voli i prevozna sredstva jer ja uključim i dosta zvukova pa mu je to zabavno

Ja sam isto dosta toga napravila,ustvari još se uvijek učim a to sa zvukovima još nisam sve skužila .
Koliko vam software pomaže i koliko je pomogao po tvom mišljenju?
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 07 sij 2009, 18:18

s. je spasila štedlerova trokutasta olovka, ona malo deblja.
naime osnovni problem je slab pritisak, pa još ne dolaze u obzir olakšivači tipa rolera, flomastera pa čak ni kemijske. mora vježbat pritisak.
ove su joj dovoljno široke za držat pravilno i dovoljno mekane da ostavljaju solidan trag.

nadice, gukni gdje i kako si nabavila softver???
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 08 sij 2009, 00:35

OFT alex, pojma nemam zakaj te ne mogu dobiti na tlf, traži da unesem broj :da? Valjda si promijenila operatera :baba operateru
software sam nabavila preko Algoritma, gđa Sršen uvozi preko Engleske iz Amerike
Software je fantastičan, Denis je u potpunosti naučio čitati, pisati i računati uz tu pomoć. Super je jer ima kontrolu računala pa ima mogućnost samoučenja. I sam bira kada i kako će ići dalje.
Eh, da, uz njega sam mu napravila i učenje engleskog, odgovoranje za lektiru. Sada je i škola kupila taj softwer :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 08 sij 2009, 08:01

Ode topic u drugom smjeru ali i to me zanima :mrgreen: , ajd Nadice napiši kako se točno zove taj software pa da znam tražiti.
Što se olovke tiče, Leone koristi ovakvu olovku ali ne roler nego sa grafitnom špicom. Njemu ide jako dobro s njom, nekoj djeci uopće ne paše.

folne je napisao/la:da uletim kao padobranac

Nama je logopedica preporučila ovakav roler:

http://www.anythingleft-handed.co.uk/ac ... rball.html

Trobridan je i ovisno kako je zavijen postoji posebno za ljevake i dešnjake. Zapravo "prisiljava" dijete da pravilno drži olovku, jer moj F. nepravilno i grčevito drži olovku i jako pritišće kod pisanja tako da mu bez obzira što nema problema s grafomotorikom pisanje dođe kao ne znam kakav fizički napor. Sav bude u grču, a glavni razlog je nepravilno držanje olovke.

Dobre su nam i sve trokutaste olovke i bojice, doduše one malo deblje.
breg je napisao/la:Ima kod mene u knjižari za kupiti trokutasta olovka i tamo gdje se drži ima kao neke krugove da ne klizi.

Jel to u onoj kopiraoni?

Dinkic je napisao/la:Mi koristimo pencil grips, jumbo trianlgl koje sam nabavila preko:
http://www.taskmasteronline.co.uk/searc ... submit1=Go

Naime nasa logopedcia iz Slovenije je isprobala nekoliko raznih dodataka i ovaj se pokazao najbolji za naseg Filipa pa smo tako stavili na svaku olovku i svaku bojicu dodatak. Jos znamo dodati i handiwriter koji pomaze da dijete drzi pravilno olovku, skroz polozenu.
Inace koristimo deblje bojice i olovke, sve su nam trokutaste.

U gore navedneom katalogu ima veliki broj raznih oblika i za ljevake i desnjake.

U RH ima u Idi didakti triangl grips no oni su mali pa nam za sada neodgovaraju.

Dinkić, ovo mi izgleda odlično, ovi prvi nastavci mislim da bi pomogli odlično i super je što se stave na običnu olovku.
Naručivala si direktno od njih? Dostavljaju u Hrvatsku?

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pepita » 08 sij 2009, 08:27

nadicab je napisao/la:OFT alex, pojma nemam zakaj te ne mogu dobiti na tlf, traži da unesem broj :da? Valjda si promijenila operatera :baba operateru
software sam nabavila preko Algoritma, gđa Sršen uvozi preko Engleske iz Amerike
Software je fantastičan, Denis je u potpunosti naučio čitati, pisati i računati uz tu pomoć. Super je jer ima kontrolu računala pa ima mogućnost samoučenja. I sam bira kada i kako će ići dalje.
Eh, da, uz njega sam mu napravila i učenje engleskog, odgovoranje za lektiru. Sada je i škola kupila taj softwer :nana

Mi smo naručili direktno od njih i platili 2000 kn manje nego kad se naručuje preko Algoritma i Fedex nam je dostavio kući. http://www.mayer-johnson.com/
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 08 sij 2009, 09:21

Dakle, razlika je fascinantna :shock:

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 08 sij 2009, 12:30

Boarmaker od M&J kad se narucuje privatno onda je sigurno jeftinije direktno kupiti iz USA. Kad trebas sluzbeni racun kao mi za Zajednicu onda nam je jedino bilo moguce preko Algoritma i sretni smo sto su oni htjeli pokrenuti kod sebe nabavku.

faith, ja sam narucila direktno preko weba i poslali su mi direktno na moju adresu, platila sam postarinu, ali ne i njihov PDV jer ide van UK.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la faith » 08 sij 2009, 12:34

Ma super ako je firma u UK, mislila sam da su u usa.
Hvala Dinkić :mase

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 08 sij 2009, 12:40

Taskmaster posalje i katalog na zahtjev besplatno tako da sam ja prvo trazila katalog, a onda sam po njemu gledala i narucila i druge stvari za matematiku i skarice jer cijena postarine je dosta, pa sam sve zajedno narucila.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la faith » 08 sij 2009, 12:42

Idem onda prvo naručiti katalog, joj navukla si me, sad ću sigurno još nekaj pronaći kao jako zgodno :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 08 sij 2009, 12:52

faith, ne u onoj nego u mojoj zgradi :mah
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la faith » 08 sij 2009, 15:33

Ok, pogledat ću kad prolazim :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 10 sij 2009, 11:50

da ne radim reklamu L.dlu ;) ali oni ovaj tjedan imaju na akciji trokutaste , deblje olovke sa šiljilom- ja kupila i OK su i još uz to ostavlja jaki trag ( cca 12 kuna=12 bojica)
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2009, 00:56

a ja sam sretna jer sam u Lidlu kupila baš pravi set od 4 instrumenta visoke kvalitete za 59 kn :nana
naime, neku udaraljku sam tražila svud po Zagrebu Denisu za glazbeni
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † zmijac » 11 sij 2009, 10:54

sad sam totalno off :svadja , ali samo info da je u navedenom lancu od četvrtka krug za vježbanje ravnoteže cca 70,00 kuna- mi to koristili u brain gymu i super je za skoro sve
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 11 sij 2009, 20:25

zmijac :mah bas dobra informacija, ici cemo kupit te trokutaste olovke, moj L voli deblje pastele, a flomastere imamo obicne, pa mu svako malo kliznu il ih polegne na papir..a taj krug, znam na kaj mislis, samo mi jos to ne mozemo koristit..jel ste taj brain gym radili kod dr Novosel??
Nadice, gdje ste kupili te Miffi flomastere?
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 11 sij 2009, 22:45

slika
eto, to su ti flomići. Kupila sam ih u Mercator centru, u onoj knjižari
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lidija » 11 sij 2009, 22:54

Dinkic, ne moras preko algoritma, niti bilo koga. Mi kupujemo direktno izvana. Normalno dodje racun, platim s racuna udruge - nema problema.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 12 sij 2009, 19:41

jel ste taj brain gym radili kod dr Novosel??

- da hodali smko kod Tanje Novosel ( na uputnicu :joy ) ali smo odustali jer je imala termine samo rano ujutro ,a onda nam se komplicira priča sa vrtićem i ostalim vježbicama- pa pokušavamo doma raditi po šalabahterima
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 12 sij 2009, 22:06

joj bas su slatki ovi flomasteri! budemo kupili kad budemo u zg, obozava sve miffy slikovnice pa bude ga mozda i vise zainteresiralo crtanje nego s obicnim flomasterima..mada ga vec moramo privikavati na obicne olovke i pravilno drzanje i crtanje, al glavni njegov problem je koordinacija oko-ruka..znaci dok crta gleda svugdje, samo ne di treba.. :roll:

zmijac, i mi hodamo Tanji, nama zasad pasu ti jutarnji termini, mada smo vec prosli te brain gym vjezbice, sada smo na taktilnoj terapiji po metodi dr Svetlane Masgutove, i mogu reci da ima poboljsanja.
nego reci, nisam u toku, u koji vrtic ide tvoj mali i kak se snasao? mi planiramo na jesen.. :znoj
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 12 sij 2009, 23:04

Ja sam danas u lidlu ugrabila zadnje drvene bojice.Od četvrtka imaju na akciji pilates loptu 44 kn :mah
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lela27 » 15 tra 2009, 12:32

faith je napisao/la:Iskusne mame školaraca, da li vaša djeca koriste neka pomagala za pisanje? Zanimaju me ona tipa - nastavak na običnu olovku da ju lakše drži i nešto slično tome.
Na ovom sajtu sam našla nešto interesantno (ma meni je tamo sve interesantno :mrgreen: ):
http://www.theraproducts.com/index.php? ... _id=321651

Za L sam kupila onu olovku za ljevake od stabila i baš ju lijepo drži, fino mu sjedne među prstiće.

Evo ima i kod nas pomagala za pisanje našla sam na ovim stranicama.
http://www.trgovina-lotus-woody.hr
Lela27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.