Sada je: 06 kol 2026, 01:15.

božićni kruh-stollen

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

božićni kruh-stollen

PostPostao/la supermama » 24 pro 2008, 11:13

negdje na nekom topicu smo trazile recept za stollen, vise ne mogu naci gdje je to, mozd ana bozicnim kolacima,, ali evo ja sam se bacila u akciju i napravila ga po nekom receptu sa coolinarike, samo sto sam dodala malo vise suhog voca.....
Stollen
375 g brasna
50g secera
prstohvat soli
1 svježi kvasac
150 ml mlijeka
110 g margarina
1 jaje
200 g suhog voća (nasjeckane marelice i smokve, brusnice, bijele i crne grožđice)
50 g sjeckanih badema
200 g marcipana

Od sastojaka sam umijesila tijesto i pustila da se digne, te sam u njega umiješala suho voće i bademe....na dasci sam od tijesta napravila pravokutnik i po sredini stavila kobasicu od marcipana...te tako pustila da stoji još jedno 45 minuta...pekla sam jedno 40 min na 180 stupnjava
..vruće sam premazala otopljenim margarinom kako bi se zalijepio šećer u prahu...

slika

slika
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: božićni kruh-stollen

PostPostao/la Helena71 » 28 pro 2008, 00:59

Bravo supermama, odlicno izgleda!
Jesi li voce namakala u rumu?
Ja obozavam te stollen, vec sam par puta kupila u Lidlu, sad su na snizenju oko 20kn onaj od kile.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Matilda » 28 pro 2008, 11:33

Radila sam ga za Božić, vrlo je jednostavan kolač i brzo se napravi. Uz voće koje je nabrojano, dodala sam lješnjake i suhe šljive, te čokoladu, sve narezano na komadiće. I marcipan sam kupila u Lidlu, a ima ga i u Billi od Schwartaua, savršen spoj s ostalim sastojcima. Nakon dva dana sve je fino sočno.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 28 pro 2008, 11:38

I ja sam ove godine prvi put ga radila i bio je super. Prema receptu iz M kataloga sve za kolače.
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la NINANJA » 30 pro 2008, 10:37

supermama - izgleda genijalno, prefinoslika

sve me vuče da ga danas napravim....

pitanja :mrgreen: :
pleh si namazala sa putrom i pobrašnila? i, nakon kaj si ga 'uredila' dizao se u plehu?
kolko dugo je izdržal (mislim, jeste li ga pojeli isti dan ili je zdržal malo duže)?
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 30 pro 2008, 21:17

stavila ga na papir za pecenje i na njemu se ponovo dizalo u tepsiji...a pojeli bi ga za jedan dan da ga nisam sakrila
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Solea » 13 sij 2009, 11:46

odlicno izgleda! bravo :drink
ja ga na kraju ove godine nisam pravila jer nisam uspjela nabaviti bas provjereni recept, eto ima nade za sljedecu ;)
pravila sam nesto slicno ali bilo mi je nekako presuho, nije to to.

al ono sto mi je odlicno uspjelo, i za sta se moram tu pohvaliti, je kruh/kolac prijateljstva.
za one koje ne znaju - radi se od kvasa, dio kvasa iskoristis za svoj kruh a dio dajes prijateljima (zato nosi taj naziv).
prefin mi je, vec sam skoro i zaboravila koliko :mrgreen:
inace, krajem devedesetih je moja mama uletila u "carobni krug" pa smo ga imali svako malo (meni je trebalo dosta da ga uopce probam, nije mi izgledao bas primamljivo :mrgreen:), a onda su ga se svi polako zasitili i eto, skoro zaboravili.
ja sam sama napravila tu prvu smjesu jer ju nisam imala od koga dobiti :lol sad imam jos jedan dio kvasa pa bih bas uskoro mogla ponoviti postupak.
njami!
Solea
Sveta krava

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.