Sada je: 27 kol 2026, 06:56.

sitni osip po trupu

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

sitni osip po trupu

PostPostao/la jale » 20 sij 2009, 11:35

drage moje,
sinoc sam primjetila da je malena osuta po ledjima i po prednjem dijelu do pelene. sitne bubuljice, guste, nisu crvene. nema temperaturu, nema nikakvih naznaka da bi mogla biti neka bolest (koja mi pada na um :)). nije jela nista sto do sada nije probala. mislila sam da nije od znoja. kontam bilo bi i ispod pelene.

ima li iko ideju sta bi moglo biti? iako je tesko bilo sta reci ali eto :) praticemo a nadam se da nije nista.

hvala drage moje!
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: sitni osip po trupu

PostPostao/la Duga » 20 sij 2009, 11:44

Nemam pojma, kakve su boje te bubuljice - kao koža?!
Pada mi na pamet da nije od potkošuljice/majice tj. od deterdženta/omekšivača pa da joj nadražilo kožu?
Ni meni ne pada na pamet ni jedna boleštica obzirom da kažeš da nije ovih dana imala temperaturu, ali i tada osip bude crvenkast.
Da li se češka?
Vjerojatno nešto u prolazu samo :proljece
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la jale » 20 sij 2009, 11:55

ma da, moja pretpostavka je da se oznojila jer je prilicno aktivna :)
praticu :)

hvala!
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 20 sij 2009, 12:04

trodnevne groznica zvaršava osipom, no prije toga ide tri dana temperatura
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Duga » 21 sij 2009, 14:26

lastavica je napisao/la:trodnevne groznica zvaršava osipom, no prije toga ide tri dana temperatura

a ni osip ne bude ovakav kako jale opisuje

Jale, kako bebač sada?
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la yra » 21 sij 2009, 14:28

Nikola povremeno dobije sličan osip kao što je kod vas slučaj.
Skužila sam da je to od omekšivača i znoja u kombinaciji. Promijenila sam ga, uzela sam onaj sensitive i stavljam ga upola manje nego što piše na boci.
Ponekada opet dobije osip, a po savjetu pedice osipani dio kože (leđa i prsa) namažem sa mlijekom za tijelo, pričekam da se upije i zatim posipam lagano puderom za djecu. To obično učinim nakon večernjeg kupanja, a do jutra osip nestane.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jale » 22 sij 2009, 17:35

nema temperature, osip se povukao nakon sto sam je dobro istrljala frotirnom rukavicom. definitivni uzrok je becutan mlijeko i znoj u kombinaciji jer se jako znoji a inace je ne mackam nicim a tu noc sam je namazala becutan mlijekom.
nije do becutana jer ga koristim da joj mazem lice i ruke, a i kosu joj perem sa njihovim samponom. dijete se znoji jako, vjerovatno nenaviknuta na pomade :mrgreen: seljanka sta da vam kazem :mrgreen:

yra, uvijek isti omeksivac, nisam nista mijenjala ima 4 godine :) jednom mi se svidjelo i samo nastavila isto kupovati.

hvala cure!!
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la musaikarlo » 18 svi 2012, 00:20

I nama se pojavio osip. Nekakve ruzicaste boje, pravilnog kruznog oblika, promjer 2 do 3 mm, na trupu, koji po ledima. Prvi put nakon kupanja. Bili kod dr.kaze mozda neka alergija??mozda?? Dobili fenistil. Nije jeo nista novo. Povuklo se. Tek danas opet nakon kupanja samo vodom, nakon brisanja rucnikom isto to. Kasnije proslo. Ne osjeti se pod prstima, ne vidim da ga svrbi, znaci ne kao prist, samo flekica. Jel moguce da je od promjene omeksivaca? Ali kako samo trbuscic, tj.vecinom?? Iskustva?
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la musaikarlo » 18 svi 2012, 00:31

nama se pojavio vise ruzicast osip, ugl.po trupu, promjera oko 3 mm, ne osjeti se pod rukom, ne vidim da ga svrbi. Bili kod dr.kaze da mu je moglo zasmetat bilo sta???? Dobio fenistil kapi. Prvi put se osuo nakon kupanja, pa proslo. Danas isto to, kupali se samo vodom, i nakon brisanja opet osip, pa prestalo, jel moguce da je do omeksivaca?? Ne znam....cudno mi sve to. Jer nista novo nije jeo...ima 13 mjeseci, jos dojimo...iskustva?
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 25 svi 2012, 09:00

Ovakav osip je moja kćer imala. I tipično je da se pojačava nakon kupanja.
Nakon dijeta i kortikosteroidnih krema,nije prolazilo. Otišli dermatologu i ispostavilo se da je
urtikarija uzrokovana vodom, odnosno klorom iz vode zbog svakodnevnog kupanja (koje se ne preporuča).
Ukinuli kupanje svakodnevno, prema dermatologici kupali dva puta tjedno i
to tuširanje, ne namakanje u kadi. Mazali smo Aderma mlijekom dva puta
dnevno. Prošlo je za cca desetak dana sasvim.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.