Sada je: 21 tra 2026, 23:52.

Zasto se neki topici zakljucavaju...

Pitajte moderatore i administratore o radu foruma, prijavite smetnje, naučite kako se služiti forumom, testirajte svoje nove forumske vjestine...

Re: Zasto se neki topici zakljucavaju...

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 13:27

MD - imala bi ona i više postova da nije mijenjala nick ;)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la martina123 » 20 sij 2009, 13:28

Iako sam se odjavila sa foruma, ucinit cu iznimku jer na Face-u dobivam poruke da se ova tema prosirila i ponajmanje utisala.
Nekako osjecam obavezu prema guljki te prema svim curama kojima sam utanko opisala zasto sam dobila ban i zasto se "neko" vrijeme nemrem vratiti na topic Moj stil- komentirajmo zajedno.
Zao mi je da se cure napadaju od onih koji zapravo o samo problemu ne znaju nista (van moderatorskog tima).
Dakle, (iako mi nije drago razgolititi svoj slucaj) radi se o tome da sam ja dobila ban zbog toga sto je prema novim pravilima zabranjeno davati informacije iz zatvorenog dijela.
Naime, ja jesam to znala i nikada nebi objavila informacije sa povjelrjivo na javno, vec sam to napravila preko pp-a, i to osobi koju sam jako i voljela i postivalo i ticalo se nje i mene.
Napravila sam to iz ciste ljutnje jer su moje namjere bile sve nego zloba i negativna energija.
Jednostavno sam htjela da se ta clanica vrati na pdf na kojem je jako falila.
I zbog moje ljutnje zadesilo se niz gresaka.
1. greska: citirala sam pp cclanice koja nije vise na tom dijelu: pozdravi cure i reci i da i one meni fale... (taj stil)
2. dobila sam opomenu moderatorice
3. bila sam povrijedena radi toga
4. to sam i napisala na pp toj istoj clanici koju sam htjela nazad.

Eto, posto guljka nije htjela pisati o ovome javno i sve se zapravo vrtilo ukrug, ja sam si dala slobodu (jer se tice mene) objasniti zasto sam dobila ban i zabranu dolaska na zatvorene topice.
Cisto, da taj krug stane.

pozdravi,
Martina
slikaslika

8.3.2010. Bog je dobio jos jednog anđela...
martina123
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 20 sij 2009, 13:30

da MD, al ovdje se radi da se postupilo po pravilu - znaci clanica je prekrsila pravila, dobila je trodnevni ban i nakon toga sve OK. Pri tome je napravljena ocito greska - jer osoblje nije htjelo na sva zvona pisati velikim slovima o cemu se radi, vjerujuci da ce diskrecija odgovarati samoj clanici koja je dobila ban, al su pocele rasprave medju clanicama koje su cinjenicu da ne znaju o cemu se radi (znatizelja je gadna gadna stvar) odmah pripisale uroti moderatorica protiv obicinh jadnih clanova foruma i slicno.
Mozda bi trebalo biti transparentnijima i onda lijepo kad nastane problem, javno na obavijestima napisati:
Clanica xy dobila je trodnevni ban, jer je sadrzaj PPa (sad po mogucnosti copypastat cijeli sadrzaj pp-a tako da svi znamo jer je tako najtransparentnije) stavila na zatvoreni dio foruma yx i to na temu gdje se prica bas o xy (i sad kratki sadrzaj teme i razmisljanja , sve da bude sto transparentnije i da zadovolji znatizelju cijelog foruma za detaljima) itd itd.
Jer ako nije tako, da svi odmah znaju o cemu se radi - znamo da je naravno rijec o moderatorskoj muljazi i zavjeri.
patkica
svizac

PostPostao/la Mrđi » 20 sij 2009, 13:36

imam samo jedno pitanje. ako je martina na pp napisala nesti iz zatvorenog dijela i za to se saznalo, znaci da se citaju i pp. i onda one vise nisu privatne vec otvorene.
Jel tocno ? :conf
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la IvaV » 20 sij 2009, 13:38

mrdji :lol

nije tocno, vec je osoba kojoj je martina pisala info sa povjerljivog dijela to i prijavila kao prekrsaj :mase
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Mrđi » 20 sij 2009, 13:39

smij se ti, ali nazalost nacula sam da se i pp cita....
:mah
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Ina66 » 20 sij 2009, 13:40

Mrđi je napisao/la:smij se ti, ali nazalost nacula sam da se i pp cita....
:mah

:rolf :rolf :rolf
ajde nam reci gdje si to čula pa da mi kao osoblje pokušamo čitati.
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 20 sij 2009, 13:41

sandram, nisam mislila da se o razlogu zbog kojege je nekome "zabranjen pristup Forumu 3. dana" razglaba u detalje, niti da se ljudi akteri prozivaju imenom i prezimeno...Vec obavjestenje (dan-dva prije) da xy nece biti na Forumu 3. dana jer je prekrsio(la) pravila iznosenja privatnih stvari na javni dio i to je to....ili obavjestenje da je preksreno pravilo i da zbog toga jedna od forumasica nece biti tu sa nama naredna tri dana (ne mora se ime iznositi)
Nije ni ovo najidealnije nacin (ustvari nije uopce inovativno, niti je rjesenje), ali ocito se mora skontati kako da premostimo i ovakav vidi nesporazuma na Forumu.

Ina, napisala sam "i duze" (od 4. godine) Vidis da sam editirala taj dio jer sam prvo napsiala 7. godina staza, pa sam provjerila zadnju registraciju i onda editirala post. :mrgreen:
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la kimama1 » 20 sij 2009, 13:41

kako da ne, evo kimama čita ppove, po tome je poznata :rolf
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la IvaV » 20 sij 2009, 13:42

sorry mrdji, bilo mi smijesno :kiss

Pitam se, pitam, odakle ta info :mrgreen:
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la eli » 20 sij 2009, 13:42

mora da su guljka i još pokoja tračbaba sada jako zadovoljne kad je martina razgolitila svoj krivi potez i duša im je mirnija bez obzira na to što se martina nakon ovog osjeća gore nego zbog samog bana. :|
eli
Sveta krava

PostPostao/la dunja » 20 sij 2009, 13:44

na ovo se mrđi i ja moram nasmijati
ne čitaju se pp-ovi jer ne postoji način ni mogućnost - to je tehnički neizvedivo, tehnički je nemoguće, ne može se
kao što se ne mogu spajati postovi od dva nicka, i još koješta se ne može

u tom slučaju bi recimo adminice jedna drugoj mogle čitati inboxe - pa zar ne misliš da mi prve sebe radi tako nešto ne bi dozvolile

nego je forumašica koja je dobivala poruke od martine to prijavila
i uopće nije bitno radi li se o pozdravima i čestitkama i željama ili o nečem konkretnijem

to se ne smije, za to se dobiva trodnevni ban
kao kad prođeš na crveno pa te kazne - nema bilo je u dobroj namjeri itd.

ništa ama ništa nije napravljeno od strane osoblja što niste mogle pročitati u pravilima
dunja
most

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 20 sij 2009, 13:45

Mrdji, imas onaj dio o privatnosti koji ne mora ici samo na pp

Ako sam nesto rekla na MS pa se to ona iznese na otvoreni dio, znaci da je taj neko koje to uradio ugrozio moju privatnost.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 13:45

MD, ali tri dana nisu tri ciganske godine. Mislim da bi svaka obavjest da nekoga nece biti tri dana radi bana takvog i takvog izazvala ovakve diskusije. Nakon tri dana svaka clanica moze nastaviti s postanjem i sve pet. Nema ljutnje, nema uvrijede, hebiga zeznuo sam, zbanalo me, odgulio sam i ajmo dalje za iste pare.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Mirci » 20 sij 2009, 13:46

martina, :bravo

ispraviti cu novi moment u ovoj prici - pravilo da je zabranjeno davati informacije iz zatvorenog dijela postoje otkad postoje i zatvoreni podforumi na ovom forumu. Diskrecija je ono osnovno sto se trazi od svake clanice bilo kojeg zatvorenog pdf-a. I pritom uopce nije vazno kome se prenose informacije.

md, zaista pokusavamo biti sto transparentnije. No, kad je rijec o zatvorenim pdf-ovima tesko je biti transparentan. Slazem se sa tvojim prijedlogom - i same smo zakljucile da ce ubuduce upravo to biti nacin na koji cemo obavjestavati clanstvo o iskljucenim clanicama.

mrdji - dunja, goldi, danci i ja imamo adminske ovlasti i jos nismo skontale kako se to radi. Daj, pliz, pitaj svoju vezu da nam oda tajnu :mah
svatko tko zeli moze otiici na http://www.phpbb.com/about/features/ i detaljno prouciti sve opcije koje imamo :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la filipovamama » 20 sij 2009, 13:48

eli je napisao/la:mora da su guljka i još pokoja tračbaba sada jako zadovoljne kad je martina razgolitila svoj krivi potez i duša im je mirnija bez obzira na to što se martina nakon ovog osjeća gore nego zbog samog bana. :|

Ma kakvi ja sam bila uvjerena da je martina napravila nešto veliko, sramotno i grozno, pa nisam htjela ništa komentirati, a sad sam čisto razočarana jer vidim da se radilo o brzopletosti i nepromišljenosti. Pa nije to nekakva sramota. Dogodilo se, opomenuta je, sad će paziti ako se vrati i ništa strašno. :)
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 13:49

Eli, ja sam ovo što je Martina napisala znala onaj isti dan kad se ban i dogodio, i ponavljam opet, sve je počelo oko Martininog bana, ali je završilo na kraju mojom kritikom moderatorima radi ponašanja prema nama ostalima koje smo sudjelovale na topicu jer, po meni, to što smo se zapitale što se dogodilo da je spiritus movens topica nestao i što smo imale nekoliko posotva među sobom o tome, nije off topic. Jesmo li počele nagađati i raspravljati odmah smo upozorene da smo off topic i priča je krenula dalje. A tako je jednom propao i Babinjak.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 20 sij 2009, 13:51

ja sam ovo što je Martina napisala znala onaj isti dan kad se ban i dogodio

ja nemam pojma na kojim si ti zatvorenim pdf-ovima ali nije mi drago čuti da se informacije prenose na sto strana. :dunno
eli
Sveta krava

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 13:52

Filipovamama, tebi je okej citati tudja pisma? Jer to je otprilike u toj domeni.
sandram
pahuljica

PostPostao/la filipovamama » 20 sij 2009, 13:54

sandram je napisao/la:Filipovamama, tebi je okej citati tudja pisma? Jer to je otprilike u toj domeni.

Nije ok :ne (jel se tak može shvatiti moj post majkomila :bonk ?)
Ali, ja to malo bodrim martinu.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mirci » 20 sij 2009, 13:55

sandra, to sad vise nije vazno. Necemo secirati sto je bilo i zasto je bilo.

Upravo tako - dogodilo se, kazna je odradjena i idemo dalje. Naravno da ce svatko od nas misliti svoje :D.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la sandram » 20 sij 2009, 13:57

Ma nisam imala namjeru nista secirati, sorry.
sandram
pahuljica

PostPostao/la watani » 20 sij 2009, 13:59

ja dosla procitati zasto se zakljucavaju topici,
ali odustala nakon trece strane.
nemam ja tog vremena :drink

pa kad se zakljuca ovaj topic, ja cu doci procitati zasto je zakljucan, i tako.

mislim, to je bila tema topica, kaj ne?
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la skorpionka » 20 sij 2009, 13:59

pravilo da je zabranjeno davati informacije iz zatvorenog dijela postoje otkad postoje i zatvoreni podforumi na ovom forumu. Diskrecija je ono osnovno sto se trazi od svake clanice bilo kojeg zatvorenog pdf-a. I pritom uopce nije vazno kome se prenose informacije

Ovako je od prvog dana, nije to nikakvo novo pravilo za koje Martina nije znala iako je tako napisala u svom postu
zbog toga sto je prema novim pravilima zabranjeno davati informacije iz zatvorenog dijela.

Gore kvotana martinian recenica ne stoji, ne radi se o nikavom novom pravilu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Ciara » 20 sij 2009, 13:59

guljka je napisao/la: A tako je jednom propao i Babinjak.

e to je bila moja poanta svega
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 20 sij 2009, 14:00

moram samo jos ja, kad se martina vec javila...

martina- :mah
drago mi je da si se javila.

ali hajde nemoj mijenjati povijest, nije tako bilo...Ako smo vec transparentni i ti zelis obavijestiti svoje prijateljice sto je bilo...
Zbog tvoje ljutnje je nastalo sve , ali ne zato sto si kvotala recenicu iz pp-a, vec zato sto si na moju opomenu da izrazito intimnu i osobnu cinjenicu jedne forumasice izneses bez njenog znanja, postala izrazito neugodna i usudjujem se reci, bezobrazna. E, kada si info sa zatvorenog pdf-a slala na pp odredjenoj forumasici, ona je to imala potrbu prijaviti.

Trodnevno ban je dosao zbog direktnog kvotanja pp-a u zatvoreni pdf, i to bez znanja i zelje clanice koja ga pisala, a iskljucenje sa zatvorenih pdf-a zato sto si prijepisku sa zatvorenog slala na pp.

I to je to, citava mudrost.

A sa obzirom na ucestalost ovog :vi smajlica u tvojim postovima, iznenadjujuce ti je lako otici.
Ljuti se na mene i na drugu curu, ali priznaj da si pogrijesila.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Bellina » 20 sij 2009, 14:00

Alo Eli, zar ja moram biti na zatvorenim pdf-ovima da neke stvari znam. Ako nisi pozorno čitala ja sam prije ne znam ni ja koliko postova i topica rekla da sam u kontaktu s Martinom preko fb-a i da znam o čemu se radi. Žena mi je rekla zašto je banana, zar zabrana vrijedi i na ostalim portalima?!
Isto tako sam navela da i Martinin ban više nije tema već da ja govorim o nečem drugom.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 20 sij 2009, 14:04

Žena mi je rekla zašto je banana, zar zabrana vrijedi i na ostalim portalima?!

zar bananje i njegovo obrazloženje ne ide putem pp-a od strane adminica prema članici i kao takvo (pp) zabranjeno je te info prenositi dalje? :conf
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 20 sij 2009, 14:05

IvaV :klanja

Očito je da bez jasnog objašnjenja što se zapravo dogodilo, pokušaji banaliziranja onog zbog čega je članica martina123 banana od strane pojedinih forumašica neće prestati. :cry:
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la dunja » 20 sij 2009, 14:06

"Alo Eli, zar ja moram biti na zatvorenim pdf-ovima da neke stvari znam. Ako nisi pozorno čitala ja sam prije ne znam ni ja koliko postova i topica rekla da sam u kontaktu s Martinom preko fb-a i da znam o čemu se radi. Žena mi je rekla zašto je banana, zar zabrana vrijedi i na ostalim portalima?!
Isto tako sam navela da i Martinin ban više nije tema već da ja govorim o nečem drugom"

guljka, hvala bogu da te imamo
sad si nam eto, silom se želeći pohvaliti da ti iako nisi u zatvorenima znaš jako dobro što se unutra piše ( i rekla nam također preko koga znaš), svima nama dala dobru debelu potvrdu da smo bile apsolutno u pravu kako smo odlučile - ovo je potvrda nama svima da jako dobro radimo svoj posao i da smo pravilnu odluku donijele
dunja
most

PrethodnaSljedeća

Natrag na Pitajte i probajte

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.