Sada je: 12 kol 2026, 19:35.

Candida i razne dijete - x-ti put

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Candida i razne dijete - x-ti put

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 13:18

Glori je napisao/la:ma nemam se ja šta pričat-jer ti očito zbog nečeg nećeš da skontaš o čemu ja pričam....lipo sam pital šta bi bilo sa D. da nije uzimao nistatin ,da nije radio detox....pričam o ljekovima za koje trebaš doktora...

a šta kompjuter zna -pa valjda zna očitat vrijednosti isto kao kod leukocita....

pa to se i ja pitam... zato ne mogu razumjeti zasto ne vjerujes doktorima??? Zasto ne vjerujes npr. Dr. Lapcevic? Zasto bi mama od Medenka morala biti skepticna prema njenom nacinu ljecenja ako sve ide Ok? Ako mali nema metala onda joj ni ne treba netko tko radi detox vec godinama.
A sto se ljecenja nistatinom tice..mi tu bas i nismo se proslavili. Svaki put nakon zavrsenig ljecenja se je teta candida jako brzo opet pojavila... za sada je nema( nakon 6 stupnjeva autovakcine)...pocetkom velajce saljemo kaku na kontrolu..i duboko se nadam da ce nalaz biti negativan...jer bit autovakcine je stimulirati imun sistem da se sam zna rjesiti te napasti.
Anni

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 14:02

pa nadam se da ne pišem kineski i nije riječ samo o marijani-već je riječ daovdje neće dobit b12-ako treba,neće joj se radit provokacija i neće joj biti ordinirn ni jedan ljek-a tvoj doktor će to napravit---jesam li sad napisala na hrvatski?
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 14:08

koji lijek??? Milsis na nistatin? Zar nema u Cro nitko tko ljeci gljive???Pa zar nisu rdoitelji pisali da su im djeca cak i diflucan dobivala( ak se ne varam to je bila MAMITA)
Anni

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 14:11

ali ako je ona doktorica šta ga ona ne propiše?....a di ćeš žicat DMSA?
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 14:13

Glori je napisao/la:pa nadam se da ne pišem kineski i nije riječ samo o marijani-već je riječ daovdje neće dobit b12-ako treba,neće joj se radit provokacija i neće joj biti ordinirn ni jedan ljek-a tvoj doktor će to napravit---jesam li sad napisala na hrvatski?

Ma o čemu ti glori pričaš? Kako ti znaš da nećui dobiti B12 ako mi treba, zašto mi ne bi bio ordiniran lijek ako treba? Koja ti je to logika?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 14:15

jesi li je pitala hoće li ti prepisat b12 u inekcijam---iako ti je mama u zdravstvu neće moći ni ona jer nemamo čak šifru za methilcobalamin samo cia....

a znam jer sam sa njom pričala---a pitala sam te da li se išta po tom planu promjenilo?
Zadnja izmjena: Glori; 21 sij 2009, 16:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 14:20

Glori je napisao/la:jesi li je pitala hoće li ti prepisat b12 u inekcijam---iako ti je mama u zdravstvu neće moći ni ona jer nemamo čak šifru za metilocobalamin samo cia....

a znam jer sam sa njom pričala---a pitala sam te da li se išta po tom planu promjenilo?

Naravno da hoće ako treba, (ali da li će on ići na recept ili ne to je druga priča) ali nama hvala bogu ne treba. I konačno kod tog prepisivanja vitamina treba biti jako oprezan. Sukladno tome šaljem ti ovaj članak u idućoj poruci
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 14:25

Vitamin neurotoxicity.

Snodgrass SR.

Department of Neurology, University of Southern California, School of Medicine, Los Angeles 90033.

Vitamins contain reactive functional groups necessary to their established roles as coenzymes and reducing agents. Their reactive potential may produce injury if vitamin concentration, distribution, or metabolism is altered. However, identification of vitamin toxicity has been difficult. The only well-established human vitamin neurotoxic effects are those due to hypervitaminosis A (pseudotumor cerebri) and pyridoxine (sensory neuropathy). In each case, the neurological effects of vitamin deficiency and vitamin excess are similar. Closely related to the neurological symptoms of hypervitaminosis A are symptoms including headache, pseudotumor cerebri, and embryotoxic effects reported in patients given vitamin A analogs or retinoids. Most tissues contain retinoic acid (RA) and vitamin D receptors, members of a steroid receptor superfamily known to regulate development and gene expression. Vitamin D3 effects on central nervous system (CNS) gene expression are predictable, in addition to the indirect effects owing to its influence on calcium and phosphorus homeostasis. Folates and thiamine cause seizures and excitation when administered in high dosage directly into the brain or cerebrospinal fluid (CSF) of experimental animals but have rarely been reported to cause human neurotoxicity, although fatal reactions to i.v. thiamine are well known. Ascorbic acid influences CNS function after peripheral administration and influences brain cell differentiation and 2-deoxyglucose accumulation by cultured glial cells. Biotin influences gene expression in animals that are not vitamin-deficient and alters astrocyte glucose utilization. The multiple enzymes and binding proteins involved in regeneration of retinal vitamin A illustrate the complexity of vitamin processing in the body. Vitamin A toxicity is also a good general model of vitamin neurotoxicity, because it shows the importance of the ratio of vitamin and vitamin-binding proteins in producing vitamin toxicity and of CNS permeability barriers. Because vitamin A and analogs enter the CNS better than most vitamins, and because retinoids have many effects on enzyme activity and gene expression, Vitamin A neurotoxicity is more likely than that of most, perhaps all other vitamins. Megadose vitamin therapy may cause injury that is confused with disease symptoms. High vitamin intake is more hazardous to peripheral organs than to the nervous system, because CNS vitamin entry is restricted. Vitamin administration into the brain or CSF, recommended in certain disease states, is hazardous and best avoided. The lack of controlled trials prevents us from defining the lowest human neurotoxic dose of any vitamin. Large differences in individual susceptibility to vitamin neurotoxicity probably exist, and ordinary vitamin doses may harm occasional patients with genetic disorders.(ABSTRACT TRUNCATED AT 400 WORDS)

NEUROLOGY 2008;71:447-451
© 2008 American Academy of Neurology

High levels / Overdose / Toxicity / Negative Side Effects - Symptoms and/or Risk Factors:

Folic Acid:Vitamin B12:
Kidney damage, abdominal bloating / distention,Can cause folic acid-related anemia if low,
nausea, loss of appetite, increased cholesterolnumbness or tingling in right arm or right side
LDL / HDL ratio, increased zinc and potassiumof face, anxieties, panic-anxiety attacks, heart
requirements, may mask pernicious anemiapalpitations, hyperthyroid, optic nerve atrophy
from Vitamin B12 deficiency, worsens some(in someone with Leber's disease), insomnia,
types of childhood leukemia,some types of leukemia, liver, kidney diseases,
may worsen symptoms of mitral valve prolapse,
may increase tumor / cancer cell division,

usput molim te napiši naslov onog tvog topića.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 14:30

kakvi je to protokol bez provokacije???...a po DAN-protokolu ne postoji dijete kojem b12 ne treba---pa daj nabav si koju konferenciju je da je na engleski ,ali ako netko ima ovu iz bg nebi bilo loše???
pa neće ti poslat nalaz sa toksičnom dozom,a ove podatke koje šalješ sam prije godinu dana naučila napamat....

preko 200 sati konferencija ti sve razjasni...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 14:36

Pa čekaj Glori, ti nikako da shvatiš da ako doktor koji je interpretirao medenkove nalaze iz Amerike i Simbexa kaže da vit B12 ne treba, to isto potvrdi naš pedijatar ne znam u čemu je problem

Osim toga naš pedijatar smatra da se sa terapijom injekcijama vitamina zaobilaze prirodne barijere koje stite od prekomjernog opterecenja vitamina, to jedino ima opravdanja kada je sluznica zeluca ostecena pa je moramo zaobici. S druge strane postoje potencijalno stetni ucinci prevelikog uzimanja (vidi članak gore). zato oni smatraju da se treba držati multivitamina, cak i za to su preporuke da se uzimaju povremeno – tu i tamo, pogotovu ko dijete uzima dobro izbalansiranu prehranu.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 14:42

b12 se apsorvira iz tankog crijeva i to onog djela koji se kod naše djece smatra propusnim...problem je što nemogu još uvjek izmjeriti koliko u kreb.ciklusu prelazi u metil.jer ako ne pređe u metil tada ga mozak ne može koristit....a ja opet ne pišem o tvom malom već o svoj djeci sa metaboličkim problemom...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 15:08

i s obzirom da moj D cijelo vrijeme dobiva B 12 u prasku a ne u injekcijam... reci mi molim te Glori kakvo je onda Tvoje videnje koristi B 12 kod mog sina.
Anni

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 15:21

e anni da ja to znam tada bi sigurno znali i ovi što to ve proučavaju...isto da ja tebe pitam zašto moja mala ima Candidu u stolici,zašto zna čitat ,pisat,plesat,zašto nikad nije imala nikakvih zdrastvenih i razvojnih problema,zašto je prava mala mudrica sa candidom....(doduše taj sam joj nalaz rdila prije godinu dana)...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 15:26

e Glori, da mi sve ono znamo sto ne znamo onda bi nasa djeca bila sva zdrava i nasa lektira nebi bila tema autizam nego bismo se drugacije, puno drugacije orjentirali.
Anni

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 17:39

uvijek zaboravim pitati Glori: kako Vi stojite sa candidom i imate li problem metala? Ako da, na koji nacin cete to rijesiti?
Anni

PostPostao/la MaMi » 21 sij 2009, 17:55

Ja sam se izgubila u vašoj prepisci.... :cry:
Čitam i dalje sve što ste pisale ranije pa se javim s još po kojim pitanjem ako ne smeta.
Za sada ostajem kod LGG-a, multivitamina, cedrova ulja, matične mliječi i omege 3 i 6. Šećer ću nastojati reducirati.
I kada prodam bubreg krećem s daljnjim testiranjem (mislim na ovo od 10.000 kuna). :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 18:18

MaMi je napisao/la:
I kada prodam bubreg krećem s daljnjim testiranjem (mislim na ovo od 10.000 kuna). :mrgreen:

kaj misliš koju buš cijenu postigla na licitaciji bubrega?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 19:06

jel netko od roditelja radio tri puta za redom( stolica i krv) pregeld na candidu?
Anni

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 19:15

Anni je napisao/la:jel netko od roditelja radio tri puta za redom( stolica i krv) pregeld na candidu?

kak misliš tri puta zaredom ili u nekom vremenskom razmaku?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 19:21

evo mi smo stolicu nosili 12puta znači 4ciklusa-samo jednom nije nađena....uvijek nosimo tri dana za redom...

iz krvi 2 put--jednom u bolnici i jednom u americi-u krvi nije nađena....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 19:49

Glori je napisao/la:evo mi smo stolicu nosili 12puta znači 4ciklusa-samo jednom nije nađena....uvijek nosimo tri dana za redom...

iz krvi 2 put--jednom u bolnici i jednom u americi-u krvi nije nađena....

pa jeste li radili nesto protiv nje? U kojem vremenskom razmaku ste napravili 4 ciklusa pretraga?
Mi ju isto nikada nismo imali ( nadjenu) u krvi..al je zato bila stalno u stolici.
Anni

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 19:50

marijanama je napisao/la:
Anni je napisao/la:jel netko od roditelja radio tri puta za redom( stolica i krv) pregeld na candidu?

kak misliš tri puta zaredom ili u nekom vremenskom razmaku?

da tri dana za redom, pedijatrima se ne svidja ta nekada dobra skolska metoda jer naravno puno kosta pa bas ne izdaju rado takve uputnice.
Anni

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 19:55

Ah, to, da jesmo tri dana zaredom i bila je uredna.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 19:57

da kd smo bili na dijeti SCD i nistatin i SB.....asad nismo na dijeti ,a možda po preporuci pedijatrice idemo sa diflukanom,ali prvo moramo gastro.obavit u zagrebu....a ako ikad budem još nešto po ovom pitanju radila skoknem da tvog doktora po b12,a i da proširim vidike radi usporedbe...da vidim radi li propuste??? :cool
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 20:00

Kod mene u Zagreb ili kod Anni u Njemačku?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 21 sij 2009, 20:03

dr.lapčević ne daje b12 u inekcijama (a sa njom sam već par puta razgovarala),u zg idemo obavit gastro,a ako budem nešto po pitanju biomedicine radit idem naravno kod onog što radi provokaciju....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 21 sij 2009, 21:00

[quote="Glori"]

dr.lapčević ne daje b12 u inekcijama (a sa njom sam već par puta razgovarala),ž

Pa ja nisam niti tvrdila da daje vitamin B12 u inekcijama. Ne znam što si time htjela reći. Ja sam bila kod nje dva puta osobno, ona napiše kompletan nalaz analize pretraga koje su učinjene i da preporuku terapije koja je potrebna. Dapače, čak je i interpretirala i naše nalaze iz Amerike i to nije naplatila. Zaista je vrlo draga i ljubezna osoba koja profesionalno radi svoj posao.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 21 sij 2009, 22:52

cure svaka cast, vi stvarno svaki topic zakomplicirate.. :bravo
ne moze svako radi jednog pitanja u roku dva dana napisati 3 stranice.. :1
no u biti, recimo da smo skuzili ono sto nas zanima (mi roditelji neautista).
meni je glavni problem to sto sam 99 % sigurna da ne bi imali podrsku pedijatra, a onda mi je uopce glupo zapoceti tako nesto sto ne bi znali/mogli sami dovrsit do kraja, ako jos ukljucim samu cijenu zahvata i da nema garancije da ce ista pokazati i eventualno pomoci, neznam..
nije lako zapoceti nesto a da ni sam ne znas sto i da nemas niciju podrsku, jer tvoj doktor nema pojma o tome.
nama je uzrok nasih tegoba poznat, al mozda ima jos nesto sto bi moglo biti od znacaja i pomoci nam u napretku, samo nazalost neznam kako bi to realizirali.

samo jos nesto za kraj, ako moze jelte, cim jednostavnije, ako je candida normalni stanovnik crijeva, koji su eventualni znakovi kada ona postane patoloska?
ili ovo za intoleranciju hrane, ako nije bilo nikakvih vidljivih znakova, kako onda mislite-sva sreca da ste otkrili jer tko zna sto bi se desilo, a nista se nije primjecivalo..?? :dunno
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 23:05

Draga Lotta, svi smo mi manje vise bili u sitauciji da bas ( berem na pocetku) nismo imali nikakvu podrsku od pedijatra... za nake od nas ( mislim na djecu koja reagiraju pozitivno na biomedicinu) je sreca da nismo zbog pedijtra odustali. Da Ti djete ima patolosku candidu( ili odrasli isto tako) nije bas i lako otkriti. Smatra se da ona radi razlicte ruzne poremecaje...kod imunsupresivnih ljudi moze dovesti do teskih neuroloskh poremecaja( HIV pacjenti).
Prvi simptom bi mogle biti promjene na stolici( koje se mogu desiti i zbog bakterija ili virusa ili intolerancija i bal, bla, bla)..isto tako se candidi prepisuje umor, zatim promjene na kozi i hrpa svega i svacega. S druge strane imas Dr. i to strucnjaka gastroenterologa koji misle da Candida i nije tako zlocesta pa ju ni ne ljece posebno. Sve manje vise je pitanje srece na kakvog ces ljecnika naletjeti..kakvo je njegovo znanje i cime je on opsjednut .
Ja vjerujem da je ona tako tvrdokorna iz razloga sto se hrani sa svime i svacime..voli tamne vlazne prostore pa joj crijevna sluznica bas odgovara.

Glori: ovdje u Njemackoj nedaju Diflucan prije navrsene 6. godine ...dobro se raspitaj u slucaju ljecenja Diflucanom kod Tvog malog.
Anni

PostPostao/la Anni » 21 sij 2009, 23:37

mali testt o intolerancijama i propusnom crijevu, molim kliknuti na:

http://www.poliklinika-analiza.hr/index ... f=1&id=215
Anni

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.