Sada je: 25 kol 2026, 15:32.

kasalj

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

kasalj

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 14:58

Moja prica traje vec mjesec dana, djete (5 god) ima suhi kasalj, prosli zaraznu, srebrnjak, pedijatra, antibiotik, infuziju, przeni secer, med, pholcodin, panatus...vec sam luda, ima li tko savjet kamo je odvesti da ta prica jednom zavrsi? Pluca cista, navodno se slijeva od nosica, ali ona stalno i jako kaslje,mjesec dana, molim pomoc
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kasalj

PostPostao/la sandram » 22 sij 2009, 15:30

Jucer je na tv-u bila bas ta tema. Pedijatrica u emisiji kaze puno kapati nosi u piti jako puno tekucine.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la REBECCA » 22 sij 2009, 15:37

Mojem dečku su pomagale inhalacije. Najgore je bilo po noći, ustajala sam se svaka dva tri sata i inhalirala ga fiziološkom. Imamo onaj ultrazvučni inhalator, tihi je i možeš ga inhalirati dok spava, pošto u budnom stanju ga nije baš obožavao. Moj je tada imao 2 godine, ali nama je to trajalo desetak dana i onda se počelo smirivati. Mjesec dana mi je nekako puno, ne znam ... Kod nas je taj kašalj bio posljedica viroze.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 15:38

Kapamo i pije caj, da li raditi bris nosica? mjesec dana izmedju 4 i 5 me lovi panika jer onda krene udarno, zadnja dva dana malo popustilo, jutros opet uhvatilo :dunno , da li je netko isao u polikliniku Sabol i kako ste zadovoljni?
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 16:09

jako skupi?
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 16:53

hvala, ako ovo do drugog tjedna ne prestane, idem tamo
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubac 2005 » 22 sij 2009, 17:10

čudi me da si prošla sve te institucije i da joj nitko nije napravio bris nosića.

da taj suhi kašalj je baš iscrpljujući za dijete, a bome i za roditelje...
mi smo to imali svega nekoliko dana i bili ludi od brige, ne mogu ni zamisliti kako je to kad ti dijete tako kašlje mjesec dana :cry:
alergija je na Srebrnjaku isključena?! mislim ako je sve ok, a ona tako kašlje...

e da mi smo jedni od doista rijetkih koji smo ne zadovoljni s poliklinikom Sabol, doduše nije bio baš dotični, al doktorica koja nas je primila je bila :angry i stoga bacam cjelokupni dojam na polikliniku, na žalost
a skupi....boli glava...
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 17:20

bili smo na srebrnjaku u 10 mjesecu, nasli joj alergiju na korjene trave i pelud, u 4 mj imamo kontrolu zbog toga, sada je anemicna, do duse nalaz je bolji nego prije tjedan dana, ali je jos ispod crte. I meni je jako cudno kaj joj bris nisu radili, valjda antibiotik sirokog spektra sve pokriva.
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 17:31

sabol trazi 400 kn za pregled, helenu ne mogu dobiti, imat s njima kakva iskustva?
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaiv » 22 sij 2009, 17:33

Za kasalj guščja mast jedna kasikica u mlijeko,danas cula e sad idem i to probati
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la visnja71 » 22 sij 2009, 19:12

kada sam zvala, rekli su mi kako se zena preziva, ali nisam zapamtila, uglavnom Sabol nije, inace je alergolog i jos nesto, valjda pulmolog
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bubac 2005 » 23 sij 2009, 11:38

vjerojatno Gjergja ( ili kako se već piše )
e da ona nam se zamjerila :angry
a platili 400 kn pregled+200 kn bris nosa ( poslije sam vidjela da bris daju u labos gdje mi idemo privatno raditi bris i dođe 120 kn )
ja bolje da ne pričam o tome jer stvarno u odnosu na druge ja sam strašno nezadovoljna s tom poliklinikom
za Helenu sam čula da je ok, al je navodno skuplja od Sabola....
bubac 2005
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anamari » 24 sij 2009, 00:17

Višnja 71
Kad sam ti pročitala post koda da sam ga ja pisala.
Uglavnom moja A. je kašljala 2 mj. al doslovno kašljala znala je od kašlja i povratit.
Bili smo na Srebrnjaku dva puta na hitnoj rekli su da joj nije ništa.
Pluča uredna nos curi uha super.
Da joj kapam foziološkom i to je to.
Bili smo i kod ped.ona isto kaže da nezna od čega kašlje.
Čak smo i slikali pluča čista.
Radili smo briseva grla nosa sve super.
Alerg. testiranje tj. vađenje krvi u Klaičevoj sve neg. na pelud, grinje, dlake pasa peradi i mačke.
I radili bris nosa aler. i tu je pokazala pozitivno stim da svi kažu da večina djece to ima.
I tak mi daju sirup PHolcodin i smiruje kašalj al samo na par dana i opet isto.
Nakon tjedan dana opet na hitnoj završimo na Srebrnjaku(po treči put)i naletimo na starijeg dok. a ne na specijalizante i pregleda malu i poludio kad je čuo šta njegove kolegice rade stom djecom.
Dao nam sirup i kašalj se smirio. :klanja
I dva tjedna mira joj kak je bilo ljepo.
No mala je krenulo ponovno u jaslice i sad u nedjelju počne plitko disat i temp. i na hitnu.
Kažu bronhitis dobila injekciju i ventolin.
Hvb bili danas na pregledu i sve je ok.
Al opet joj curi nos a sve od toga kod nje kreče te boleštine.
poletarka Anamari 09.03.2007.

Nika 13.12.2011.
Anamari
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Anamari » 24 sij 2009, 00:19

Odvedi djete Primarijusu na Srebrnjak.Pulmolog je i alergolog za djecu i dojenčad.
Al nažalost ove god ide u mirovinu.
Meni je rekao da to traje do treče god. života.
I da mi mala nije aler. bez obzira na bris nosa.
poletarka Anamari 09.03.2007.

Nika 13.12.2011.
Anamari
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la visnja71 » 24 sij 2009, 09:21

Ako je to primarijus Raos, kod njega smo bili, ali na alergotestiranju i u 4 mj nam je kontrola. Kod njih je ako se na plucima nista ne cuje odi doma i kapaj nos, vec samo ludi od fizioloske i povremeno operila, kazu slijeva se i od toga kaslje, najgore je izmedju 4 i 5 poslijepodne, zadnja dva dana ju pere i izmedju 12 i 1, po noci ne kaslje, tako da jedva cekam pospremiti ju na spavanje da se odmori i ona i ja. Koji ti je sirup dao? Pholcodin nam uopce ne koristi, a niti brsljan.
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Qwerty030 » 24 sij 2009, 19:44

Meni je to bila totalna agonija,znam kroz sta prolazis..mi smo svi bili ludi od nespavanja jer bi kod recimo preko dana mladji bio super ali cim dode noc,i kada pocne taj suhi kasalj...meni je dolazilo da poludim,mogu misliti kako je jadnoj djeci..
Nemam ti savjet,sve smo obavili , nema toga na sta nisam posumnjala(na kraju cak mjenjala posteljinu,madrac,izbacila tepih iz sobe,sumnjajuci na alergiju)...

Ne smijem ni reci,evo gotovo cijelu zimu kasalj se ne vraca a protiv njega sam davala sve aposlutno sto bi mi neko rekao(od obloga sa medom i biberom,cajevi od luka i jabuka,izubljena rotkva sa medom,kadulja,zalfija i ostale vrste cajeva da ne spominjem).Zadnje cime sam pokusala sanirati je na savjet jedne od forumacica je uprzeni secer i mlijeko (sa jos necim sto nisam stavila,ne znam sad tacno).
Ne mogu ti sad reci da je to 100%lijek ili je jednostavno moguce da se poslije 3. godine kasalj jednostavno povukao(kako su mi doktori i govorili) :dunno
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bigmamma » 24 sij 2009, 23:08

Te strahote sa kašljem valjda prolaze svi čija djeca idu u vrtić. Stvarno je strašno i dugo traje. Ja to ublažavam vlaženjem zraka. Ove godine mi ovlaživači rade 0-24h stvarno školski i nema kašlja osim onog klasičnog koji ne traje dugo a ide s virozama i prehladama. Da li su ovlaživači pomogli :dunno , u nekoj mjeri sigurno jesu. Dobro je i dijete odvesti u kupaonu i pustiti vodu da curi, ako nemaš ovlaživač.
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la visnja71 » 25 sij 2009, 09:04

Moja curka ne ide u vrtic i stan stalno vlazim susenjem vesa, po preporuci onih sa Srebrnjaka, po noci ne radi grijanje, sto se tice kupaone, ovog puta joj je samo pogorsavalo kasalj umjesto da joj smiruje, evo jutros opet zacepljen nos, u ponedjeljak zovem pedicu neka napravi briseve, mozda nesto nadjemo :roll:
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 25 sij 2009, 09:49

Kupi inhalator, spasit cete se :mah
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Duga » 26 sij 2009, 08:23

visnja71 je napisao/la:Moja curka ne ide u vrtic i stan stalno vlazim susenjem vesa, po preporuci onih sa Srebrnjaka, po noci ne radi grijanje, sto se tice kupaone, ovog puta joj je samo pogorsavalo kasalj umjesto da joj smiruje, evo jutros opet zacepljen nos, u ponedjeljak zovem pedicu neka napravi briseve, mozda nesto nadjemo :roll:

Višnja, možeš li malo podrobnije opisati taj vaš suhi kašalj?
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la visnja71 » 26 sij 2009, 08:58

Kaslje bez onog slajma, onako se zakasljava kao da joj nesto smeta, dok ju ne uhvati onda bez prestanka sat vremena ju pili, sada se dva dana malo smirilo, od nocas opet kasljuca i ponovo je nosic zastopan, danas cu traziti pedicu da joj bris nosa napravi
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 27 sij 2009, 08:30

Baš mi je žao, mi smo imali jednu fazu od mjesec dana (ima i topic tu negdje) li se radilo o noćnom kašljanju; kod nas je zo bilo zakašljavanje kao kad ti se slima zaleti u krivom smjeru; znala sam ju podići u gotovo sjedeći položaj da malo odspava, a i da joj stalno zakašljavanje ne izgrebe grlo.
Napominjem da joj je cijelo vrijem nosić bio začepljen (ali malo šta je imala za ispuhati, ili gotovo ništa, a i ti Operili i fiziološke nisu pomagale), a i hrkala je (povećan joj bio joj se treći krajnik).
Nakon toga je završila sa grubim kašljem (pred jedno jutro samo je počela kašljati u napadima, prepoznala sam po zvuku da je to laringitis pa smo otišli odmah doktoru. Nije bila promukla, ali je stalno laringitično kašljala. Dobila Supremin (pila dva dana pa sam joj prestala davati jer sam skužila da prokašljava vlažnije) i Flixotide da se inhalira. Vrlo brzo se sve smirilo. Vjerujem da je kod nas pokretač taj sekret iz nosa koji se slijeva u grlo. Danas ću podići nalaz KKS i još neke na alergiju nalaze da bi se provjerilo da nije dugotrajno curenje alergijskog porijekla :conf premda se sve tako smirilo, a da ništa ekstra po tom pitanju nisam poduzimala.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la visnja71 » 27 sij 2009, 09:27

Njoj je navodno isto sve zbog nosa, sjecam se kada smo bili na testiranju, pimarius mi je rekao da ce svaku virozu duplo odraditi, jer joj je od alergije sve nadrazeno, meni je jedino zao da nitko nema vremena sjesti s menom i sve lijepo posloziti i objasniti, svatko te na brzinu izbaci van, uzmu krv, poslusaju pluca i dovidjenja, nitko si neda malo vise truda i zagrebe ispod povrsine, eto ovo vucemo od Bozica, i nitko se nije sjetio napraviti bris nosa :conf , nakraju te natjeraju da nekome platis da ti samo lijepo kaze da je djete u virozi i da ce proci :angry
visnja71
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.