Postao/la danijela81 » 31 sij 2009, 13:11
Moj misonja se rodio sa mrenom na oba oka, pa nije nista vidio do prve operacije sa 2 mjeseca starosti. Do tada uopce nije okretao glavicu lijevo-desno, bio je dosta miran, slabo mlatarao rucicama i nozicama, nije uopce odizao glavicu od podloge. U dobi od mjesec dana bio je ko neuropedijatra na pregledu i VZV glave, pedijatar nas poslao upravo zato jer nije reagirao pokretima na nista, a kad se rodio apgar je bio 7/10 jer sam ja ostala bez zraka pri porodu.
Sad je skoro 3 mjeseca, prije par dana operirana je i druga mrena. Ponasa se sasvim drugacije, poceo je pratit pogledom, okretat glavicu, odizat ju od podloge, mlatara nozicama i rucicama... Zabrinuta sam jer mi ne djeluje dovoljno cvrst, glavicu jos ne drzi samostalno, velik je, ima vec preko 7 kg i 65 cm. Pedijatar je rekao da je to zato sto do sad nije vidio, i da mu je glava velika i teska, da se ne treba zabrinjavat i da ce on to sve dostic.
Ali nije uspio umirit, on kaze da nije primjetio, ali mi doma vidimo da glavicu uvijek drzi vise na lijevoj strani. Tako je dok spava i dok je miran, jedino kad ga pokusavamo necim zainteresirat okrene ju na desno. Sakice drzi otvorene, i cini mi se da je tu ok, jedino na desnoj sakici palac drzi prema dlanu, a drugi prsti su otvoreni.
Za ovo izvijanje nisam sigurna je li to to, ali kad place i kad je nervozan, ako ga uzmem u ruke, busa ode gore, a glavica i guza dolje, i sav se nekako ukoci.
Ne zelim biti napadna i "solit pamet" pedijatru ako je sve ok, ali nekako mi se cini da bi trebala inzistirat na tome da ode negdje na pregled. Sto vi mislite?
Gdje da pocnem? Kakvu uputnicu, za kakvog doktora da trazim? Gdje je najbolje da se narucimo? Vinogradska nam je najblize, ali sad tu citam da ne preporucate tamo. Je li to jos uvijek tako?
Inace sam iz Os, dosla sam u Zg kao studentica, pa ni ne znam gdje je taj Goljak, i sto je tamo, neka klinika, ili?
Mislila sam da ga odvedem privatno negdje na pregleda, pa ako je potrebno onda trazit uputnicu od pedijatra.
Mame s iskustvom, sto preporucate?
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!V. 03.11.2008.

R. 11.06.2014.