Sada je: 14 lip 2026, 06:03.

Vlastito nešto na moru - za i protiv

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Vlastito nešto na moru - za i protiv

PostPostao/la Dudley » 28 sij 2009, 16:19

MM i ja već dugo u potrazi za nekim apartmanom na moru. To u potrazi znači s vremena na vrijeme nas nešto bocne pa tražimo i vijećamo pa ništa od toga.
Ovih dana je on intenzivno u tome, pregledao je stotine oglasa i stalno razmatramo jel bi to bilo dobro ili ne.

Ja ovako razmišljaući gledam da je na + strani:
- imaš jel'te nekretninu koja ti ostaje
- ne moraš razmišljati gdje ćeš na more ni rezerviravati

Na - strani
- moramo u kredit i to poveliki, kako sada stvari stoje možemo ga otplaćivati ali strah me te krizetine i nedajbože gubitka posla i takvih stvari
- većinu slobodnog vremena bi provodili tamo, što znači da više baš nećemo zujati drugdje po obali, nema vikenda po Istri, Zagorju, Jelenovim Grebenima itd. A i nećemo baš imati puno love za takve gušte, s obzirom na ratu.
-ni ja ni MM nemamo poslove koji bi nam dopuštali produžene vikende ni spajanje praznika a po ljetu maksimalno 2 ili najviše 3 tjedna godišnjeg
- isto tako nemamo fit bake i djede s kojima bi malca mogli poslati (kad bude veći) na duže na more....

Znam da je to naša stvar i da moramo odlučiti kak je za nas najbolje ali zanimaju me vaša iskustva i preporuke :mah
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

Re: Vlastito nešto na moru - za i protiv

PostPostao/la Daphne » 28 sij 2009, 16:33

jos jedan plus.. mozes iznajmljivati app kad vi niste tamo (frendovima, kolegama, susjedima)
Daphne

PostPostao/la eli » 28 sij 2009, 16:39

po ovom što si napisala nikako ne.
apartman ima troškove. iznajmljivanje isto tako. o kamatama na kredit da i ne govorim. a vi niste mladi penzići pa da ćete pola godine uživati u njemu. nekretnina ostaje, ali i njena se cijena koleba, a apartmani su najmanje cijenjena nekretnina kod prodaje.
samo za iznos kamata možete svake godine posjetiti drugo mjesto.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Megan » 28 sij 2009, 16:43

Veliki minus, bar kod nas.
Idemo svake godine u drugi app, bez brige i pameti se uselimo, uzivamo i odemo i bas nas briga.
Ne treba cistiti, odrzavati, svadjati se s rodbinom tko ce kada ici u app, placati troskove i sl.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la MaminMacak » 28 sij 2009, 16:51

Po ovome sto si napisala mislim da se nebi u to upustila, mada tesko je reci kad nisam u tvojoj kozi, a i uvijek imam gdje otici na more.

Imam jos jedan "-": kasnije ti nema smisla kupiti brod, ako ces budes imala apartman ;) jer kad ces tek na njega stici :lol .

Sala mala, ali nama je stalno u mislima brod, a uz cca 3 tjedna godisnjeg preko ljeta i dvije djedovine (nebi to nazvala vikendicama, mada u obje mozemo provesti cijelo ljeto i bilo bi mi zao ne otic makar na par dana) na juznom jadranu + neki od ovih tvojih argumenata (rata kredita posebice) mislim da si necemo tako skoro ispuniti tu zelju.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Solea » 28 sij 2009, 16:52

-ni ja ni MM nemamo poslove koji bi nam dopuštali produžene vikende ni spajanje praznika a po ljetu maksimalno 2 ili najviše 3 tjedna godišnjeg
- isto tako nemamo fit bake i djede s kojima bi malca mogli poslati (kad bude veći) na duže na more....

ovo bi mi bio jako velik uteg na - strani

više baš nećemo zujati drugdje po obali

al ovo ti u praksi stvarno ne mora biti. tvoj apartman ti moze biti odlicna baza, mjesto od kuda kreces na krace, jednodnevne izlete. mi vec gooodinama ljetujemo u istom mjestu al nas ima svud sirom.
Solea
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 28 sij 2009, 17:03

Ja bi uvijek glasala za nešto na moru, pogotovo nešto što je blizu Zagreba (znači sjeverni Jadran). Ja nemam svoje ali moji roditelji imaju malu vikendicu.
+
Svaki petak od 1.6. u 5 sjedneš u auto i već u 7 se još okupaš. U ponedjeljak ujutro sjedneš u auto u 6 i u pol devet si u uredu napunjenih baterija.
Stvoriš si neko društvo pa ti djeca kad su veća imaju ekipu na moru i ludo se zabavljaju. Meni su i sad najbolji frendovi oni s mora.
Jednostavno preseliš život na more, pa s vikendima imaš osjećaj da si stalno na moru.
Kad se zaželiš friškog zraka odeš na koji vikend.
Spajanje ili malo godišnjeg nije neki preveliki problem, nađete 2 tjedna kad se preklapate, pa ti je dijete minimalno 5 tjedana na moru.
Postoji i mogućnost slanja na more s nekom tetom čuvalicom (to je bio naš slučaj, moji roditelji su jednostavno prestari)

-
Vezan si za jedno mjesto, pogotovo ako imaš malo godišnjeg
Troškovi, no na kraju tih troškova ti ipak ostane nešto - apartman
Odžavanje i čišćenje - može se i to riješiti, u mjestu sigurno ima netko kome možeš platiti da ti pogleda i da ti očisti prije nego što dođeš.

Ma, meni su zapravo sve plusevi
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la frrr » 28 sij 2009, 17:55

Dudley je napisao/la:-ni ja ni MM nemamo poslove koji bi nam dopuštali produžene vikende ni spajanje praznika a po ljetu maksimalno 2 ili najviše 3 tjedna godišnjeg

ako stvari stoje ovak, onda nikako ne. nekretnina na moru se ne isplati kupovati ako ju ne koristiš barem..a, štajaznam, jedno 6 tjedana minimalno godišnje....
plaćaš kamatu na kredit, plaćaš režije i troškove održavanja za nekretninu za svih 12 mjeseci godišnje za maksimlano 3 tjedna godišnjeg...nikako se ne isplati
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Matilda » 28 sij 2009, 22:22

Godinama smo ljetovali na raznim stranama, uživali svake godine u drugom mjestu, ali se i zasitili. Htjeli smo nešto svoje. Najviše zbog klinaca da budu cjelo ljeto na moru.
Razmišljali prvo o terenu i gradnji svoje kućice. Više je bilo minusa, nego pluseva. Tereni skupi, tko će stajati pored majstora i nadgledati gradnju. Na kraju smo zaključili da je lijepo kad sjediš u svom vrtu, roštiljaš pa si i bazen jednom napraviš :naughty ali treba kositi travu, treba održavati vrt, kuću treba održavati i izvana i iznutra. Oduvijek smo živjeli u stanu pa je odluka pala na apartman.

Uvjeti traženja su bili:
-sjeverni Jadran (mi smo za sat i po na moru).
-ne previše naseljeno mjesto, ali da ima poštu, liječnika, apoteku, dućan (baš takvo smo i odabrali, nema gužve, plažu možeš birati, oš pijesak, oš šljunak, oš beton)
-da ne gledam susjedu u prozor i da ne vidim more (pogled mi puca na Velebit i more).

Tražila sam oglase preko interneta. Odabrala sam par apartmana i kontaktirala vlasnika na mail. Javila mi se agencija s kojom smo se dogovorili za obilazak. Suzili smo svoj izbor (prema fotkama i cijenama) i MM je video kamerom krenuo u obilazak. Došao je doma i napravili smo izbor na dva apartmana. Drugi put smo išli zajedno pogledati ta dva apartmana i izbor je pao. Odgovarao nam je kvadraturom, cijenom, položajem.
Zgrada od 6 stanova, nova, mi smo na 2. (zadnjem katu), pogled prekrasan, mir i tišina. U obilasku je bila i vlasnica koja je građevinar po struci i ona je tamo s majstorima stalno.

Jest da imamo kredit za vratom, i to nam je jedini minus. :temp
Tamo smo ljetovali, cijelu jesen skoro svaki drugi vikend išli smo tamo, bili smo i sada nakon Nove godine, idemo za dva tjedna opet (vrijeme je maškara!).
Nemamo travu, ali imamo veliku terasu pa roštiljamo na terasi, klinci se kupaju u svom bazenu, navečer lješkarimo na ležaljkama i pijuckamo vino dok klinci spavaju s pogledom na lampice s druge strane obale. Takva je tišina da smo jedni druge utišavali kad bi malo glasnije pričao.
Susjedi su ok, mirni obiteljski ljudi, Matilda je čak našla i društvo.

U ovih godinu dana nismo niti jednom požalili zbog toga. Meni je bitno da sam u svome, da mi se nitko ne prešetava po kući i da moram čekati na kupaonicu, možemo čak i baku s klincima poslati tamo. Zafali li nam grad, odemo u Rijeku, u shoping, u kino. Trebam li nešto hitno, veći plac ili slično, za 20 minuta sam u gradu koji ima veliki plac, DM itd. A mogu i na brzi gliser pa sam za 5 minuta u drugom gradu na placu ili kupanju.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 28 sij 2009, 23:08

Matilda, ovo mi zvuči super :proljece , tako si ja i ja nekako zamišljam.
Jako nam je bitno da mjesto nije prenapučeno ni preglasno a da je opet veliki grad u blizini. Ne mora biti prvi red do mora ali da nije ni predaleko. Sjeverna Dalmacija po mogućnosti jer nije predaleko a draža mi je ta klima nego ona sjevernije.

Našli smo nešto što nam izgleda skoro idealno, ali je apartman dosta velik i samim tim skup. A onda kad naiđemo na nešto zgodno a malićko onda si pak mislimo da je to ipak premaleno i kak ćemo se tamo osjećati ugodno :roll:
To osim ovih drugih dilema koje imamo :gace

Možda ćemo ovaj vikend otići nešto i pogledati, nismo još ziher.
Hvala cure na mišljenjima i iskustvima, samo navalite dalje.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la frrr » 29 sij 2009, 00:37

dudley, ovo matildino zvuči super, ALI ti si izrijekom napisala da ne možete svako malo zaletiti se na vikend već da bi nekretninu koristili 2-3 tjedna godišnje..i, ajd, da se koji vikend zadesi...u tom slučaju se nikako ne isplati.

ako ti je situacija kakva je matildina (ona je napisala da su, osim CIJELOG ljeta, tijekom jeseni svaki drugi vikend boravili u apartmanu, poslije nove godine i sad idu uskoro + imaju baku koju mogu s djecom poslati tamo), onda to drastično mijenja pluseve i minuse u odnosu na tvoj prvi post
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Snjeskaa » 29 sij 2009, 01:13

Ako vi to želite onda se itekako isplati.

Mi smo gledali godinama i vagali pluseve i minuse i na kraju kupili :joy
i baš smo sretni zbog toga

lijep smo ga uredili da nam boravak bude ugodniji i
prošlo ljeto smo proveli skoro cijelo ljeto tamo, nauživali smo se, dolazili su nam prijatelji, lunjali smo okolo, kupali se i kupali i kupali...papali ribu i opet se kupali,kupali :D

ovo ljeto ćemo ga malo iznajmljivati jer smo izračunali da ga tako možemo puno brže otplatiti :mrgreen:
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 29 sij 2009, 10:27

Matilda, mislim da sam po tvom opisu skužila gdje ste. Mi smo s druge strane, na obali, pa još malecko prema jugu. :mrgreen:

Dudley, sjeverna Dalmacija ti je ipak, kak god okreneš puno dalje, skuplji autoput i nezgodnije za doći preko vikenda, iako se može.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Krumpirić » 29 sij 2009, 10:37

ja nikad nikad nebi uzela nekretninu koju ne koristim redovno-znači stan pa iznajmit, apartman na moru, vikendicu.
Osim ako imaš jako veliki višak novaca, to se nikako ne isplati.
Kao što je eli rekla, em imaš kamate(koje će rasti), režije(čije će cijene rasti), em ste po meni premladi da idete svake god na isto mjesto, ušteda je nikakva, komfor minimalan(treba to ODRŽAVATI, popravci, čišćenja, treba to i opremiti...)
Nisam mjerodavna, možda, jer mi imamo (mlade i živahne) starce na moru, ali me zanima ovako:
koliko se plaća 15ak dana ljetovanja-u apartmanu?50ak eura dan?To je cca 750 eura, godišnje.

koliko košta apartman na moru?od 30ak kvadrata?cca 50000 eura.Koliko je to na 20 g, s kamatama?
To je sigurno barem oko 250 eura MJESEČNO, a to je 3000 eura godišnje. Plus barem 300tinjak kn mj režija, na hladni pogon(smeće, pričuve,rate struje..)

TO je znači 3250 eura godišnje MINIMALNO-za što?!
Za tih 15 dana.
Ili za još 2-3 vikenda?

da ne govorim o tome da to treba sredit.

i da ne govorim o tome da, ako iznajmljuješ, da ti se isplati, ne možeš samo tako uletit vikendom, nego moraš pomno planirat, kao i kad unajmljuješ tudji apartman :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 29 sij 2009, 10:39

nije za zanemariti niti najavljeno širenje porezne baze prema imovinama, sa naglaskom na drugu nekretninu, kao što je praksa u eu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 29 sij 2009, 10:40

eli je napisao/la:nije za zanemariti niti najavljeno širenje porezne baze prema imovinama, sa naglaskom na drugu nekretninu, kao što je praksa u eu.

istina.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la thinkPINK » 29 sij 2009, 10:41

Ja ne bi kupovala. Za sad nam je draze ici na nova mjesta svake godine, a i kad pomislim jos jedan kredit, i da imam novaca ne bi se upustala u kredit za apartman. Stalno bit na istom mjestu i dizat novi kredit su mi preveliki minusevi. Mislim da ako netko kupuje apartman bome ga treba iskoristit puno vise od 2-3 tjedna preko ljeta da bi se to isplatilo...
No dobro mi jesmo na moru, blizu ovih mjesta o kojima pricate Matilda i Palunkica :lol pa sam i zato tu puno jasnijeg NE.

edit: Ma i da ga se koristi 3 mjeseca u godini financijski se mislim ne isplati
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaminMacak » 29 sij 2009, 11:40

Dudley, sjeverna Dalmacija ti je ipak, kak god okreneš puno dalje, skuplji autoput i nezgodnije za doći preko vikenda, iako se može.

Ovo definitivno stoji. Primorje je puno zgodnije za vikende, ali opet ako netko vise voli Dalmaciju tesko da ce dugorocno biti voljan more zamjeniti sa Primorjem ili Istrom. Znam dosta ljudi koji uz apartmane i kuce u Istri i Primorju, na pravi godisnji odlaze u Dalmaciju i opet placaju 2 tjedna apartmane ili hotele tamo. Tako da je to sve jako subjektivno.

Ja sam navikla na more u Dalmaciji (i to samo otoci prolaze) i moram priznati da mi Sjeverni Jadran nije to, drugi su mirisi, boja mora ... MM je uz to porijeklom Dalmos, tako da je kod njega situacija jos gora. Ali velika je mana da se vikendima rijetko zaletimo do tamo jer je daleko i da si nekada pozelim apartman negdje blize, no nema govora da bi se nama tako nesto isplatilo.

No, sve sto ti pises se moze promjeniti, mozda cete uskoro imati duzi godisnji, moci si priustiti da se svaki vikend zaletite do tamo ... a ako si to jako zelite i ako vam financijska situacija to dopusta, ne treba covjek uvijek biti niti previse racionalan.

Ono da ti klinci s vremenom nadju drustvo ako se uvijek odlazi na isto mjesto mi se isto cini kao jedan +, ne toliko dok su mali, ali kad su veci i kad im mi prestanemo biti drustvo, onda je to isto vazno.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 29 sij 2009, 11:48

Htjela sam napisat tocno sto i MaminMacak.

MaminMacak je napisao/la:Ja sam navikla na more u Dalmaciji (i to samo otoci prolaze) i moram priznati da mi Sjeverni Jadran nije to, drugi su mirisi, boja mora

Pogotovo ovaj dio.. Ne mogu si zamislit da bi ljetovala svake godine na Sjevernom Jadranu..
Falio bi mi onaj dalmatinski stih..
Isto imam posao gdje nema spajanja ni slobodnih vikenda, pa sam na moru samo 2 tj. godisnje...

Ali moram priznat da imas slatke brige :drink ...
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 29 sij 2009, 11:50

I meni je skroz jasno da ima puno više minuseva nego pluseva...nemam pojma, MM navalio, iako je on prije u pravilu bio više protiv nego ja...

Frr, nije mi situacija kao Matildina, u smislu da možemo tako često odlaziti dolje, nego sam rekla da mi se to sve skupa sviđa, odabir mirne lokacije, velike terase, mogućnost čestog dolaženja...ne i da je nama tako.

Moji starci stalno spominju kako su davno imali prilike povoljno kupiti kućicu sa dvorištem u jednom malom mjestu kod Zadra u koje i dan danas volim otići...ali se nisu usudili dizati kredit. I da sad kad gledaju misle da su jako pogriješili. Jest da je lako biti general poslije bitke, samo si mislim da bi i mi mogli tako razmišljati. Istina je da je sad situacija jako nepovoljna za dizanje kredita, recesija, sve to skupa ali možda bude sve teže i teže. Nis pametna.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zira » 29 sij 2009, 11:57

osim ako ne bih zaista imala novaca viška, ne bih kupovala nekretninu koju ću tako malo koristiti. hoću reči da bi se teško odlučila za takvo nešto dizati kredit :dunno , ali ne volim nešto ni "apartmanski" tip odmora, pa me to zato i ne privlači.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dudley » 29 sij 2009, 12:00

Lilly :zivili nisu baš tako slatke jer ako se odlučimo na to onda ćemo se morati puno drugoga odreći a za nešto što će stajati 90% godine. Uf.

Meni je Dalmacija ipak nešto sasvim drugo od sjevera, ima i tamo jako lijepih mjesta ali onaj dalmatinski miris i more me automatski izliječe od svih boljetica prvi dan čim dođem :p
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la filipovamama » 29 sij 2009, 12:20

Mi smo nasljedili, pa nismo imali puno izbora, a nije da se bunimo :mrgreen:
Meni je Istra najdraža (uspomene, slatke uspomene) i nikako se naviknut na ljetovanje u Dalmaciji. Čak sam razmišljala da svoje iznajmimo, pa svake godine odemo negdje drugdje, ali mm i sin nikako nisu oduševljeni s tom idejom.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thinkPINK » 29 sij 2009, 12:22

Potpis za Dalmaciju. Nema sanse da bi ljetovala svake godine na Kvarneru ili u Istri. Ima puno vise kisnih dana, hladnije je... ma nije to to. A i potpis za apartmanski tip ljetovanja. Meni je to bacen novac.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 29 sij 2009, 12:28

Potpis za Dalmaciju. Nema sanse da bi ljetovala svake godine na Kvarneru ili u Istri.

kod mene obrnuto.

sto se tice pitanja za i protiv, ja sam uvijek za ako se financ. to moze podnijeti - znaci ako ti nije tesko placati kredit + rezije i sve sto ide pride. ako jos imas hrpu prijatelja/poznanika koji bi mozda otisli koji vikend dole pa makar ti ne platili najam nego samo pokrili dio rezija.
a znas zasto sve to? zato sto za dijete nema boljeg nego kad svake godine ides na isto mjesto, imas svoju skvadru i cijelu godinu jedva cekas taj dan kad kreces. nema boljeg. i to ima smisla dok je dijete malo - kad naraste vise nije takva fora, prema tome ako imas mogucnosti - napravi to sada. a ako zbilja odes na kvarner pa ti treba 2 sata do dole - fakat nema razloga zasto ne bi vikendima isli.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la ivana7997 » 29 sij 2009, 12:32

za dijete nema boljeg nego kad svake godine ides na isto mjesto, imas svoju skvadru i cijelu godinu jedva cekas taj dan kad kreces. nema boljeg. i to ima smisla dok je dijete malo

ja imam takvo mjesto, ali nije stvar samo u skvadri :srca i ima smisla i sad, kad sam velika :)
tesko je doci, na kraju je svijeta. tamo je sve skupo. ali se nadam da cemo nekad kupiti barem komadic zemlje, pa neka stoji. i mm se zaljubio u to mjesto, i klinci, tamo smo doma.

no samo radi toga da imamo kamo doci, ne bih.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 sij 2009, 12:36

ima i prednosti, ima i mana :dunno
super je to kad znas da uvijek imas kuda i da mozes ostati koliko god zelis. doci kad hoces, otici kad hoces. pa ako je covjek u mogucnosti spajati vikende i slicno, jos bolje.

s druge strane, pocnes nekako robovati tom mjestu pa koliko god da uvijek mozes otici negdje drugdje jer nemas OBAVEZU ici ljetovati u svoje, nama je uvijek nekako glupo davati novce i placati smjestaj negdje drugdje kad imas gdje biti besplatno. morali bismo imati love toliko da nam ona ne cini znacajnu stavku u zivotu, da bismo negdje drugdje otisli. a malo je i stvar komocije :roll:

iznajmljivanje stancica kojeg imamo je ideja koja nam je pala na pamet, ali to je u praksi neizvedivo jer dok se izredaju svi oni koji ne placaju - prodje ljeto.

i tako svake godine mm i ja pricamo kako cemo bas ovo ljeto otici negdje drugdje na par dana, ali to se nikada ne dogodi. mozda otidjemo bas ovo ljeto. :mrgreen:
enivej, proslu je jesen svekar kupio manji brodic u kojemu se moze prespavati i kojim mislimo djirati po obliznjim otocima. i to je nesto za pocetak :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Rimaithor » 29 sij 2009, 12:37

Ako se ipak odlucite (ja navijam ZA), gledaj da imate kakvu terasu.
Mi imamo kucu, no 90% vremena provedemo na terasi. :lol
Potpis na sve prethodno navedene pluseve :mrgreen:
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Imge » 29 sij 2009, 12:42

najveci plus - more :luv

na minuse se vratim kasnije. meni cim se spomene more, samo pluseve vidim :)
a ako mogu birati - uvijek i samo Dalmacija :luv
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaminMacak » 29 sij 2009, 13:48

enivej, proslu je jesen svekar kupio manji brodic u kojemu se moze prespavati i kojim mislimo djirati po obliznjim otocima. i to je nesto za pocetak :)

Mamasnita, imas super svekra :joy.

Mi sanjamo o tako necemu, znaci manja jedrilica s 4 lezaja koju van sezone drzis negdje u Primorju (ili na Pagu, oko Zadra ...) i dolazis vikendima, a za pravi godisnji (3 tjedna) odes na Brac i/ili Korculu (tamo su nam djedovine) skupa s jedrilicom i djiras se po obliznjim otocima, mjestima, uvalama ... Za sada nam to jos nije isplativo, ali kad i ovo dijete sto je na putu naucimo plivati, zasto ne, i ne bi mi bilo tesko i neki umjereni kredit placati za to, gusti su gusti, a i samo jednom se zivi.

Istra je i meni stvarno predivna, ali u pred i post-sezoni :)
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.