Sada je: 26 srp 2026, 12:34.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

.

.
tanja, i ja ga obožavam. bojim se da joj neće bit dovoljno usitnjen tako...tj. da će ostat vlaknast...ona jede bez problema samo drobljeno vilicom i tamani i veće komade, ali poriluk baš ima one konce i nema nekog mesa koje se može izgnječiti...

indijanka je napisao/la:Ajde me savjetujte.
Mi doma ne jedemo leću, slanutak, alge i sl. ali htjela bi da to Lucija jede ili barem proba.
Kako se to sprema npr. leća sa kombu algom i gdje da tu algu kupim?

LiKmama je napisao/la:viljuskom ga sigurno neces moci dobro izgnjeciti, ali ako ga stavis u mikser i izblendas mu dusu - nece nista ostati od njega.

vjerojatno se moze i stapnim, ali ga ja nemam pa ne garantiram.

Mene ovo dojenje i hranjenje zbunjuje.
Naime, koliko obroka djetetu (ne računajući u to i dojenje) je potrebno?
Kako onda očuvati mlijeko do drige godine?
jojjjjjjjjj
moram ti se nasmijati; vjeruj mi da djeca mogu dojiti do 4 godine pa makar to bilo samo 2 puta dnevno; proizvodnja majcinog mlijeka ce se uvijek prilagodjavati potraznji, nece samo tako nestati, ne brini
. Po zelji se na kraju moze dodati i sirovi zeleni dio mladog luka.
Za mladje ga ipak treba prilagodit, bez kurkume i soli, mrkva i luk se mogu popirjati na malo vode, smrvljeni tofu dodati...
Zvijezdica

Kurkuma je biljka iz familije ingvera poznat još pod nazivom žuti korijen. Potiče iz Indije i jedan je od osnovnih sastojaka Curry praška, ali se upotrebljava i samostalno, posebno za jela od riže i piletine.
Korjen se kuha, zatim suši i oguli se koža. Zatim se melje u prah. Dobija se žuti prah ljutog i blago gorkog ukusa.
Žuti korijen pripada familiji Zingiberaceae, botanički naziv mu je Curcuma longa.
Turmeric (Curcuma longa) is a rhizomatous herbaceous perennial plant of the ginger family, Zingiberaceae. It is native to tropical South Asia and needs temperatures between 20° C and 30° C, and a considerable amount of annual rainfall to thrive. Plants are gathered annually for their rhizomes, and re-seeded from some of those rhizomes in the following season.
The rhizomes are boiled for several hours and then dried in hot ovens, after which they are ground into a deep orange-yellow powder commonly used as a spice in curries and other South Asian and Middle Eastern cuisine, for dyeing, and to impart color to mustard condiments. Its active ingredient is curcumin and it has an earthy, bitter, peppery flavor and a mustardy smell.
Turmeric is often misspelled (or pronounced) as tumeric. In medieval Europe, turmeric became known as Indian Saffron, since it is widely used as an alternative to the far more expensive saffron spice.
tanjabb je napisao/la:Meni je to jedan od top5 zacina.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.