Sada je: 14 lip 2026, 07:38.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971
palunkica je napisao/la:I mi smo sanjali o nekakvom čamcu, zapravo samo zato da bi išli okolo po plažama, za duže krstarenje smo ovak i onak iznajmljivali - dok se Tin nije rodio, nakon toga je naše jedrenje i južni Jadran postao samo lijepi san.
. Čak smo se za večerašnje šetnje morali boriti sve dok nije mogao ostati sam igrati se kraj kuće s klincima.
.
eli je napisao/la:ja opet tupim isto - nekretnina na moru nije jednoznačni pojam. kućica sa pristojnom okućnicom na dobroj poziciji je jedno, apartman u zgradi u apartmanskom naselju drugo. zamisli taj stan i naselje za 20g. nikakva elita.
već sada apartmani zjape prazni. ako nemaš kumu u agenciji takav apartman teško da ćeš iznajmiti, turisti to ne traže (apartman u privatnoj kući sa zelenilom ide), o prodaji da i ne govorim.
kako bi digla kredit bez hipoteke na tu nekretninu?

medo14 je napisao/la:kako bi digla kredit bez hipoteke na tu nekretninu?
pa ja govorim o kupovini 2. nekretnine, znaci vec imas jednu nekretninu cistu i otplacenu. Dizati kredit i stavljati hipoteku na tu nekretninu mi je jedino opravdavajuce kad kreces iz ciste nule, npr. iz podstanarstva. Onda nemas izbora.

ti folne pričaš o app na moru koda je nekakva elita, nije.
Ni najmanje.
To sto ja trenutno mogu dici veliki kredit, ne znaci da cu ga moci otplacivati slijedecih 5, a kamoli 20 ili 30 godina.

Nekakve projekcije su takve da će nekretnine u Zg u elitnim kvartovima rasti cijenom, kao i nekretnine na moru (tu nisu neketnine 20 km od mora). One kojima će pasti cijena to su nekretnine van centra i elitnih kvartova, znači nekretnine za srednju klasu koja si rješava stambeno pitanje.

LiKmama je napisao/la:To sto ja trenutno mogu dici veliki kredit, ne znaci da cu ga moci otplacivati slijedecih 5, a kamoli 20 ili 30 godina.
ne znaci, ali ne mozes tako ziheraski gledati na sve - ne znaci ni da ces sutra imati posao.![]()
ides u rizik koji ti je u normalnim, realnim okolnostima prihvatljiv. ne pretpostavljas automatski da ces sutra izgubiti posao, a preksutra slomiti obje noge.
.

i bila bih presretna da mogu to isto pruziti svojoj djeci. trenutno ne mogu, ali cim mi se pruzi prilika vrlo rado cu se "odreci" klopanja po restoranima ili dodatnog para cipela za to.
mamashnita od noje je napisao/la:ili ti, dijete npr. ima bronhitis / astmu / alergije / nesto... i jako ti je vazno da tri mjeseca provede na moru
da se razumijemo, mm i ja nismo vlasnici nekretnine na moru, imamo srecu da su vlasnici njegovi roditelji. i u ovom trenutku ne bismo si mogli priustiti kredit za nekretninu na obali, ali sasvim su mi jasni motivi i razlozi onih koji to mogu, pa cak i ako to znaci nekakvo odricanje.

LiK-ovdje pričamo o plusu i minusu.Koilki god ti prioritet bio app u odnosu na npr.kremicu, i dalje je to neisplativa investicija.Apsolutno.Danas.
Ako se kupuje na kredit.
MOže se djeci ostavljati, a i pružiti na razne načine, a to se lako može izračunat.

Krumpirić je napisao/la:LiK-ovdje pričamo o plusu i minusu.Koilki god ti prioritet bio app u odnosu na npr.kremicu, i dalje je to neisplativa investicija.Apsolutno.Danas.
Ako se kupuje na kredit.
MOže se djeci ostavljati, a i pružiti na razne načine, a to se lako može izračunat.
Pa barem je računica jednostavna
Krumpirić je napisao/la:da, ali ja onda nebi razmišljala o financijskom aspektu kao primarnom. Nego bi mi samo dijete bilo bitno.
A ovako...pa u ovom je slučaju bitno jedino dali se to uopće isplati, a iskreno-mislim da nije.

neznam, nebi se složila, ako ne budeš mogla plaćati kamate za x godina, izgubit ćeš app i sjest će ti na plaću.LiKmama je napisao/la:ma ni ne mora ti dijete imati bronhitis - sama cinjenica da je za svakoga dobro biti na friskom morskom zraku, kupati se u moru i boraviti sto dulje tamo je plus.
Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.