Sada je: 24 kol 2026, 20:26.

Povraćanje

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Povraćanje

PostPostao/la Jullishka » 10 vel 2009, 22:28

Vanja već danima povraća...bukvalno, na svaki plač, on se zakašlje, i povrati. Nema temperaturu, nije bolestan...sve je okej...juče smo bili i kod pedijatrice, kaže da je sve ok...ali ovo me već plaši. Samo danas je povratio 4 puta, i to se dešava kad plače, pa se zakašlje i zgrcne...na plućima nema sekreta, a moje laičko poimanje je da on ne zna da ispljune kad kašlje (kašlje zrelo par dana), i da to guta, pa onda povraća..
Već postajem zabrinuta, i ne znam šta da mislim...čak sam i o refluksu čitala, ali kako sam razumela, to se javlja kod maleckih bebica...
Jel imao neko ovakav problem? Ili bar ideju šta se dešava?
Inače, nakon svakog povraćanja, on je najnormalniji, nit plače, nit se stužni ili nešto...onse zabalja, igra se...sve normalno!
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

Re: Povraćanje

PostPostao/la Rachica » 10 vel 2009, 22:31

julls - :hug

neznam šta bi ti rekla jer neznam. i emmi se to dešavalo kad je bila manja, ali upravo zbog tog šlajma koji bi joj dizao želudac, a ona nije znala iskašljat.

što se refluksa tiče ne dešava se samo kod beba, može i kasnije.

edit: a šta ti je rekla pedijatrica od čega to može biti?
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lilly » 10 vel 2009, 22:37

I K. je tako prije jedno mjesec dana, doduse nije tak cesto..Povratio je jedno 3 puta, a sve zbog toga jer ne zna izbacit slajm (sekret) iz grla.
Ja sam mu uzela Bisolex sirup koji navodno otapa tu sluz i olaksava iskasljavanje. :dunno
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 10 vel 2009, 22:38

mojima se to nije dogadjalo, ali ja si mislim da je u neku ruku dobro jer bar izbaci taj slajm van, a pogotovo sto kazes da ga to uopce ne ometa u igri, raspolozenju...
jedino cega se ja mogu sjetiti je da ga tankas tekucinom da se taj slajm razrijedi.
:hug
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Jullishka » 10 vel 2009, 22:50

pedijatrica kaže da je to dobro u neku ruku, što izbaci šlajm. i to i ja znam, ali ovo mi se čini nekako previše..
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la majab » 11 vel 2009, 09:31

Julls meni se cini dugacko ovo da povraca nekoliko dana. Moj mali je bio pun slajma ali i dok smo lezali u bolnici, obavezno su pitali koliko je puta povratio, s tim vise i da je bio i na infuziju. Mozda je zakacio i neki virus?
Andrej 2004
Eva 2011
majab
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 11 vel 2009, 21:03

virus definitivno nije...danas smo kuci, nije otisao u vrtic posto jutros se nismo mogli probuditi zbog poluprospavane noci (kasljao je neko vreme i bila sam uplasena da ne pocne povracati opet).
danas je isto nekoliko puta povratio, ja sam otisla sada do pedijatrice, da pitam...pa dala mi savet sta da pije i jede, sto mi je ok...a isto rekla da sutra opet odemo do nje zajedno da ga opet poslusa.
ceo dan pije caj od nane, ali stavim i secer posto ga nece....a sada mi trazi mleka da pije :roll:
odoh da se spravim snjim...
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 vel 2009, 21:59

juls, zbilja je cudno da tako dugo i tako ucestalo povraca :conf
drzim fige da zbilja nije nista, ali da se mozda posavjetujes i s nekim drugim?
ljubi vanjca :kiss
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Jullishka » 11 vel 2009, 22:24

a ne znam, nisam pametna...cula sam se i sa prijateljicom dr nutricionista...rekla joj sve, kaze da su i njeni klinci isto tako povracali kad su bili mali, i kad god su imali sekreta, koji njihov zeludac ne podnosi, pa ga izbaci. a o ucestalosti da ne brinem, vec da brinem da ne dehidrira, da jede laksu hranu i sl.
zadnje povracanje mu je bilo danas oko 14, 3 od jutra...videcu sutra kako ide dan.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Qwerty030 » 12 vel 2009, 19:55

Moji su isto povracali od slajma,i ovo ti je dobro rekla za hranu..neka se ne prejede i ne optereceva stomacic
drzite se :mase
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 13 vel 2009, 15:43

Nas je takav bio dosta dugo. Od pojave prvog zuba, dok zadnji zub nije nikao, povracao je na isti nacin. Dvije duge godine. Place, zakaslje se i povrati. Sve normalno prije i poslije. Sada je prestalo.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 13 vel 2009, 21:25

juce kod lekara je isto povratio...pa kad smo isli nazad kuci...a sve ok, nema nicega sto bi moglo da bude uzrok, ovako.
danas sam ja malo promenila taktiku posle vrtica, nije povracao.
sada ima temperaturu, nije velika, 38 je, ali me bas i ne raduje :roll:
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la LiKmama » 13 vel 2009, 21:35

ne znam sta da kazem, ali saljem :hug
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.