Sada je: 14 lip 2026, 06:01.

Kakve stolice uz bijeli stol?

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Kakve stolice uz bijeli stol?

PostPostao/la Dudley » 11 vel 2009, 10:52

Dali prebrusiti i u bijelo pofarbati crni drveni stol iz blagovaonice...velik je, čvrst i modernih, ravnih linija a puhnulo nam da bi bijeli.

Nemam pojma kak će to ispasti, ako ne bude baš jako dobro napravljeno, bit će za u smeće, al dobro, nadajmo se da će biti super, doći će za par dana pa ćemo vidjeti....

Mi smo zamislili bijele drvene jednostavne stolice uz njega, jučer smo malo išli u Solidum i Velesajam gledati i shvatili da ćemo jako teško naći istu bijelu i isti stupanj matiranosti/sjaja...

Pa smo gledali i prozirne plastične, i bijele plastične, to sve informativno jer ćemo vidjeti točno šta i kako tek kad vidimo stol.

Pitanje za cure sa okom za te stvari - što bi bilo najbolje (osim uzeti i novi stol uz stolice :lol ) i gdje da još gledamo, ovo jučer je bilo totalno razočaravajuće, sve je puno nekih očajnih ružnih stolica s visokim naslonima...
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

Re: Kakve stolice uz bijeli stol?

PostPostao/la TmamaKiN2 » 11 vel 2009, 11:12

mi smo nase uzeli u beliniju u solidumu, oni inace rade namjestaj (kozni), stolice su zanimljive, imaju metalnu konstrukciju (cvrste su) i kozni naslon (mali i rotirajuci) vrrrrrlo udoban, taman za kraljeznicu i sjedalo je kozno. prednost je sto mozes izabrati kozu i boju kakve hoces da ti budu. naslon nije visok :dada
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la LiKmama » 11 vel 2009, 11:32

ako je drvo dobro i kvalitetno, ja bih radije samo neki sjaj nabacila, ne bih farbala u bijelo.
ako bas morate, onda uz to definitivno ovakve neke stolice koje TmamaKiN opisuje - metalni okvir i tapecirano (kozno ili imitacija koze) sjediste.

pogledaj po katalozima kakve stolice stavljaju uz staklene stolove - e to tebi treba.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la lastavica » 11 vel 2009, 11:48

ja bi uzela neke u boji, ovisno o prostoru i namještaju
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la olja » 11 vel 2009, 13:21

ja bih uzela ovako nesto:
http://www.formaideale.co.yu/pub/catalo ... c-2158.jpg
(al ja ove svakako pikiram vec izvjesno vrijeme :) )
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Rimaithor » 11 vel 2009, 13:46

Iju, kaj komplicirate. Ako ste voljni brusit i lakirat stari stol, kupi tapecirane (u boji koja ti se sviđa) stolice s drvenim nogama, koje ces također prebrusit i polakirat istom bojom kao i stol. Ako zgađas da je od istog drveta izgledat ce ko komplet :)
Meni se jako sviđa bijela stolarija, ali ne ona neprozirna i sjajna, vec kao da je drvo premazano krečem (odlicno sam opisala :lol ). Mozes ga osvjeziti i staklom, izgledat ce ko novi :proljece Staklo mozes staviti i u boji, ali tad gledaj da je iste boje kao i materijal na stolcima ;)
Nisam nasla sliku u bijeloj boji, ali ovakvi stolci traze najmanje posla s brusenjem i lakiranjem nogica :mrgreen:
http://www.cadoro-rijeka.com/Administra ... mpo-01.jpg

Ja bez slike tvog stola tesko mogu procjeniti kakav je pa sam zamislila jednostavan, ostrih rubova. Osobno nikad uz drveni stol ne bih stavljala stolice metalnih nogica, al to sam Ja :mrgreen:
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la LiKmama » 11 vel 2009, 13:50

hm, mozda sam ja krivo shvatila, ali meni je to zvucalo kao da ce taj stol na kraju balade djelovati plasticno - i uz takav bih svakako stavila metalne stolice (jer plastiku ne podnosim). ikea primjerice ima plasticne stolice koje idu uz to, ali meni su ogavne.
ako sam fulala i to ce i dalje izgledati kao drvo, onda se slazem s rimom da bojas stolice u isto.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 11 vel 2009, 13:58

LiK, :daj5
Meni plasticne stolice nikako, ali nikako ne idu nigdje osim na mooooozda balkon ili u dj. sobu :dunno
U tom mi je slucaju definitivno bolja varijanta metalnih stolica. Iako one u principu pasu uz staklene stolove, al to nije tema :gigl
olja

PostPostao/la Dudley » 11 vel 2009, 17:06

Mislim da neće djelovati plastično, ali fakat nemam pojma dok ga ne vidim. Rekli smo da hoćemo mat bijelo, pa je onda on pričao da će lakirati ovako pa lakirati onako, jer je to dobro zato i zato....

Rima, ma u početku je izgledalo vrlo jednostavno - ovo se prefarba jer je fakat dobar stol, mi kupimo nove jednostavne stolice... ali šipak naravno da nam se sad ništa ne sviđa a što nam se svidi košta komad 3.500 kn :drink
To sa prefarbafanjem i stolica mi se tek čini kompliciranjem :lol

Vidjeli smo prije par mjeseci u prolazu na velesajmu jako dobre metalne stolice, dakle ne samo noge nego sve, jako interesantno napravljeno, to bi možda prošlo.
Plastičnih ima jako dobrih, i mene iznenadilo.
Meni je nekako najgora kombinacija gore koža/eko koža dolje metalne nogice. Drvene noge i gore tapecirung mi se već čini bolje...

Ako ispadne dobro, poslikam pa stavim, ako ne onda leti kroz prozor :mrgreen:
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 12 vel 2009, 08:58

Vidla jučer u emezzetinom katalogu bijeli stol i crvene stolce, metalne noge, a gore ona tvrda plastika.
Baš ok kombinacija.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 12 vel 2009, 10:06

ovo što sam napisala u boji, zamišljala sam si nešto ovakvo http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10115048
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Dudley » 12 vel 2009, 16:26

Lastavice, gledala sam ih u Ikeinom katalogu, dobre su mi.
Našli u Solidumu jedne slične isto drvene, bijele.

Čini mi se dobra ideja ta sa stolicama u nekoj kontrastnoj boji, ali imamo kutnu garnituru, veliku i prilično dominantne tamno crvene boje pa se bojim da bi se tuklo s njom.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 12 vel 2009, 17:29

Kaj nema tamo kod Mercatonea u Stupniku neki dućan koji se zove "Centar stolica"? Ili sam ja nekaj zabrijala...
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 12 vel 2009, 17:34

yra je napisao/la:Kaj nema tamo kod Mercatonea u Stupniku neki dućan koji se zove "Centar stolica"? Ili sam ja nekaj zabrijala...

Nisi, nisi Yra :proljece , ići ćemo tamo gledati ovih dana.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 13 vel 2009, 12:00

imamo kutnu garnituru, veliku i prilično dominantne tamno crvene boje pa se bojim da bi se tuklo s njom.

ako ti je blagovaona u istoj sobi kao i dnevna, probaj pronaci pasent materijal pa time tapeciraj stolice.
ako ne mozes - odaberi neku koja ce ublaziti to crvenilo - kao recimo bez (beige), neku buttermilk ili cokoladno smedju pa obuci stolice u to, a onda nadji neki materijal ili dva koji na sebi imaju tu crvenu u tu drugu boju i napravi si sliku iz toga ili jastucice - da povezes te dvije boje u prostoru.
izvrsno mi je objasnjenje :roll: . ako nisi skuzila - vici pa cu probat ponovo. :mrgreen:
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 13 vel 2009, 14:16

LiK, super ideje, skužila kako ne :1

Inače, došao stol, krasan je :cheer

Mat bijeli, ne izgleda plastično, baš je fino drveni kao i prije :mrgreen:
Gledali nešto na Scavolini siteu, ima dobrih stolica al sve se bojim pitati kolika im je cijena :roll:
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 13 vel 2009, 14:38

Daj slikuuuuuuu :lol
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Dudley » 14 vel 2009, 08:09

Kupili mi jučer stolice, bijele drvene, jednostavne, danas stižu.
Nakon svih kerefeka nekako nam se čini da ipak drvo ide uz drvo i da bi neke izbrijane (tipa te metalne što smo negdje vidjeli) bile šaka u oko. I da više pašu u kuhinjsku varijantu a ne u blagovaoničku.

Sliku metnem ako mi to sve skupa bude izgledalo dobro :p
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 14 vel 2009, 08:28

Dudley je napisao/la:Nakon svih kerefeka nekako nam se čini da ipak drvo ide uz drvo i da bi neke izbrijane (tipa te metalne što smo negdje vidjeli) bile šaka u oko. I da više pašu u kuhinjsku varijantu a ne u blagovaoničku.

;)
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la LiKmama » 14 vel 2009, 11:23

ma gle, tesko je procijeniti ovako prema opisu, ti si sve to vidjela i ako mislis da ce te stolice dobro ici sa stolom, sigurno bolje znas od nas. :)
ja drzim fige da budes zadovoljna.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Qwerty030 » 14 vel 2009, 14:35

Hajde pliz natakni sliku kad stignes,bas me interesuje odabrana kombinacija..ja vec duze vrijeme uz drveni stol polusavam ubosti stolice ali ne ide...Rimine su mi fine,ove iz Ikeje mi vec sa slike izgledaju neudobno,al dobro ne mora znaciti..
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dudley » 15 vel 2009, 07:25

Hm, nismo baš oduševljeni, onako, nije loše ali izgleda malo običnjački. Sam stol je bio super a ovako sve skupa i nije...

Inače, od zadnjih 7 dana 4 sam zaspala sa sinkom na uspavljivanju :oops: tako da sam u generalnom zaostatku... stavim čim dospijem.

Eh, i složila sam si sliku u glavi da ću metnuti na stolce dolje male jarko crvene ili zelene okrugle jastučiće (bez obzira što se tuče s kutnom, baš zato da razbije to sve bijelo) a možda na naslone staviti one kao navlake u beige boji...jer imamo još nekih detalja okolo te boje...možda.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 15 vel 2009, 10:59

pa kupi materijala u istoj nijansi u kojoj je kauč i presvuci stolice.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Dudley » 15 vel 2009, 15:09

kimama1 je napisao/la:pa kupi materijala u istoj nijansi u kojoj je kauč i presvuci stolice.

Tako je bilo do sada (crne stolice presvučene bojom kutne), malo mi je to dosadilo. Čini mi se da će ovo bijelo podnositi malo igranja bojama.
MM otišao jutros i uzeo fotić :roll:

Mislim, vratit će se :lol
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IvaV » 15 vel 2009, 16:18

:lol a jes' blesava
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Dudley » 16 vel 2009, 10:19

Evo ga:
Zadnja izmjena: Dudley; 17 vel 2009, 16:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 16 vel 2009, 10:46

Hm, da. Prazno izgleda.
Ja bi na vašem mjestu uzela kist u ruke i ofarbala SAMO naslon. U nešto.
Nije neki posao, a mislim da bi pomoglo.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Qwerty030 » 16 vel 2009, 11:35

Nemam pojma,cure su ti dale finih ideja..Meni licno nakon faze totalnog sarenila je pravi odmor za oci vidjeti bijele zidove i namjestaj,super mi izgleda :/
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 16 vel 2009, 11:36

meni nece otvoriti sliku :|
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 16 vel 2009, 11:42

Koliko vidim, stol i stolice se sasvim dobro uklapaju. Stvar je sada samo razlicitih ukusa tj. je li nekome prazno i bezlicno kada je bijelo ili mu je sarenis dosadan. Osobito, volim bijeli namjestaj, a mislim da ce jastucici u nekoj jarkoj boji biti odlicni u cijeloj toj kombinaciji.
olja

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.