Sada je: 24 kol 2026, 21:29.

kvrzica na trbuhu - bruh

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

kvrzica na trbuhu - bruh

PostPostao/la LiKmama » 21 ruj 2007, 22:55

prekjucer, istusirala liama i vidjela kao sjenu ravno iznad pupka, jedno 1cm gore.
ima malu kvrzicu, zapravo djeluje kao dio tkiva, kao dio misica, a otprilike tako i na opip. ne mogu reci ni da je tvrdo ni da je meko, malena kvrzica (mozda 0.5 cm u promjeru) koja se ne vidi, a ne moze ni napipati nego samo kad ravno stoji. ne boli ga, djeluje kao da se malo mice, ali nije kao one koje mozes rolati.
koza je normalna, nista oteceno, ne boli ga, nikakvih simptoma nema.

bili smo danas kod dr., imao je guzvu pa nas je primila sestra. ona veli da njoj to djeluje zlijezda, da je mozda imao neku virozu (koja se samo tako manifestirala). :da? da ce proci sponte sua, u roku 2 tjedna.

meni vrag nije dao mira i isla ja traziti po netu. summa summarum - zlo mi je i mislim da cu se ispovracati.
savjet: nemojte nikad ukucavati rijeci "lump, stomach, child..." u dogpile.

jel netko nesto zna? please.
Zadnja izmjena: LiKmama; 16 vel 2009, 14:49; ukupno mijenjano 1 put/a.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Bubidea » 21 ruj 2007, 23:39

nemam pojma, ali znam da sam i ja , na taj nacin, svojem postavila dijagnozu distrofija misica... :bum
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

re

PostPostao/la Buhtlica » 22 ruj 2007, 09:49

nazalost nemam pojma.
ali nemoj guglati po netu jer ces se samo zbedirati, idi na pregled s liamom. ovako ces procitati sve i svasta sto najvjerojatnije nema veze s tom njegovom kvrzicom.
saljemo vam puse. :3srca
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Re: kvrzica na trbuhu

PostPostao/la watani » 22 ruj 2007, 21:02

LiKmama je napisao/la:meni vrag nije dao mira i isla ja traziti po netu. summa summarum - zlo mi je i mislim da cu se ispovracati....

a ti stvarno imas viska vremena za gluposti :baba
drugi put odi peci kolace. :mrgreen: ;-)

mislim da bu to proslo samo od sebe. kako doslo, tako proslo.
nekak nemrem povezati sa niti jednom od nekih gadnih bolesti. mozda je samo neki limfni cvor (to kaj vam je zapravo rekla med sestra-da je poslijedica neke viroze).
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 22 ruj 2007, 23:07

hvala, cure :hug
ma znam, zato i velim da mi vrag nije dao mira :ne
i muz mi je vec u par navrata zabranio takvo prekopavanje po netu
hvala :)
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 23 ruj 2007, 13:56

lik mama, ima to i moj mali od 19 mj.

prošle godine kad je imao 6mj., kad sam to skužila, bogu hvala, bila sam daleko od neta :mrgreen: , ali ne i od hitne. mislila sam da nije bruh ili .. :( .
otišli kod kirurga koji je rekao da nije niš strašno, al da kad dođemo u zgb, da pratimo.
ima to i danas. kažu da bruh nije. i dalje ne znaju što je to.
ak išta saznaš javi i informiraj i nas.
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 23 ruj 2007, 19:41

danrej, sta, bas isto takvo kakvo sam opisala? i vama je kirurg to pogledao?
ja stvarno nemam pojma. on se normalno ponasa (a ocito i tvoj), osim sto mu ja idem na zivce :ja?.
ne vjerujem da je bruh, kaze mm da bruh boli i to jako. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 23 ruj 2007, 21:45

isto, osim što se mojem vidi samo kad leži :shock:
veličina ista.
pedica je rekla da može bitii mišić
ja fakat ne znam.
bruh boli ko vrag, ali i ne mora boljet, navodno. bol nije obavezna.
ja sam prošle godine mislila da je jer je on tih dana jaaaako plakao. pa sam mislila: naprezanje, ili bol ili šta-ja-znam.
ugl. njega to ne smeta.
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 23 ruj 2007, 23:51

da, vidis, liamu se vidi kad ravno stoji i opusti trbuscic. kad legne sve mu se usuce, pa tako i kvrzica. :dunno
stvarno nemam pojma. ja sam si nekako mislila da bi to moglo biti od neke lagane ozljede misica, kak on stalno luduje, baca se posvuda, vere, izvija.... a pretpostavljam i tvoj isto.
ni liamu ne smeta, ja mislim da on ni ne zna da to ima. ma zapravo je bas i mm rekao da je to jedna od stvari koje ni ne vidis dok se ne zabuljis, id est da ih mozda ima hrpa klinaca samo sto ljudi nisu primijetili, a da je isto tako mozda i on to vec neko vrijeme imao. moguce.

ti ne namjeravas to ici dalje istrazivati? ja ni sama ne znam. zasad cekamo.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 26 lis 2007, 14:31

samo update
liam je nedavno dobio kozice pa smo bili kod dr-a i ja sam molila da mu usput i to pogleda: veli da je ili limfni cvor ili mozda lipom (ja sam mislila da nije jer sam vjerovala da se oni uvijek mogu micati pod kozom. on kaze da to ovisi o tome gdje su.). u svakom slucaju nista za zabrinuti se, veli. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 26 lis 2007, 15:38

e, a ja danas pomislila bas na tu vasu kvrzicu na trbuhu, i mislim si kak bum bas pitala za to cim se dokopam kompa ;-) .

ajde dobro da nije nista za zabrinut se.

:mah
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 13 vel 2009, 21:33

psmtr
kvrzica = kila
jucer smo bili kod kirurga zbog testisa, on je pogledao tu kvrzicu i iste sekunde rekao da je kila. :angry tako da ocito to nije nista tako misteriozno nego vrlo ocigledno ako imas ikakvog znanja, sto nas lijecnik ocito nema.
operirat ce mu kad i testise, iako veli tip da nije nuzno da se operira, ali kad ga vec ima na stolu da bolje da sredi i to.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Jullishka » 13 vel 2009, 21:35

ne brini draga, kako sam videla na onom drugom topicu, dr je okej, i oni to stvarno urade brzo i kako treba! ljub misu da bude hrabar! :srca i tebi majko stara of kors! :kima
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Ina66 » 13 vel 2009, 21:38

lik - nemoj se opterećivati, nije to toliko strašno :hug
naša mala prijateljica je pupčanu kilu operirala sa sedam godina, ali kod nje je bila puno veća od ovoga što opisuješ (a bila je vidljiva od rođenja)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la LiKmama » 13 vel 2009, 21:43

julls, ina :hug hvala cure
ina, ma ljuta sam na tog naseg lijecnika (i mijenjamo ga prvom prilikom) jer se svaki put svadim s njim i na kraju ispadne da sam ja (s nula medicinskog obrazovanja) u pravu. :ne
i ovo smo mogli rijesiti (oboje) pred par godina.
ovo nije pupcana kila (ja sam mislila da je) nego neka druga, ali sam zaboravila kako se zove. :roll:

julls, je, super je tip (i hvala ti sto pratis :hug) i bas ulijeva povjerenje.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 14 vel 2009, 01:32

lik, psmtr, nemoj me... pa onda su i trojica ovdašnjih doktora i još horda doktora poznatih i manje poznatih sa zarazne totalno nesposobni jer nitko od njih nije skužio ni kod mojega...a njega su vjeruj mi gledali i pipali stalno. u prosjeku jednom mjesečno od rođenja na ovamo. i osim njih još dvojica kirurga na moru....ma ne mogu vjerovati. kad samo pogledam datum kad smo se zadnji put dopisivale na ovu temu.... sad mi očito ne preostaje ništa drugo nego naći doktora koji će na prvu reći - to je kila, i ne ići doma dok to ne čujem. :/ :angry :(
kvrga mu je ista, i dalje je tu, njega ništa ne boli.

eh, ovo mi je sad za laku noć

ps kad idete to napraviti i da li odmah isti dan puštaju dijete kući nakon nekoliko sati od operacije?
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 14 vel 2009, 11:33

danrej, :hug zbog tebe sam i dosla odmah napisati sta je.
danas smo dobili pismo od njih - epigastric hernia.
on je meni rekao ovako; ako to ne uzrokuje nikakve probleme - NE MORA se operirati. postoji mogucnost da kasnije u zivotu pocne stvarati probleme, i zato (u nasem slucaju) kad ga vec ima na stolu - bolje da rijesi i to.
sto bi u vasem slucaju, pretpostavljam, znacilo da nema potrebe intervenirati, ali se moze.

i nema moje dijete to od onda kad sam pisala ovdje - s tim se rodis samo nekad nije odmah vidljivo. djeca se rode s tom rupicom i nakon odredjenog vremena masno tkivo proviri vani. i to je ta kvrzica - spekec. :)

za samu operaciju ne znam koliko traje (ali nije dugo) jer ce nama raditi u kombinaciji s testisom/testisima (ima drugi topic gdje sam pisala) i sve skupa ce biti oko 40 min. s obzirom na to da nam je jedan drugi tip rekao da op. testisa traje desetak min, ovo onda mora da je max pola sata.

bez brige, vjerujem da kod vas nema razloga ista tu prtljati. :hug

edit, da, ovdje se isti dan ide doma, ali nemoj racunati s tim jer se kod vas i nakon op testisa ostaje par dana u bolnici, a i nakon op bruha isto. :dunno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 14 vel 2009, 15:15

LIK, danrej, :hug , nemojte brinut. mislim da to stvarno nije nista za panicariti.

ovo sam nasla o toj herniji:
An epigastric hernia happens when a weakness in the abdominal muscle allows the tissues of the abdomen to protrude through the muscle. An epigastric hernia is usually present at birth, and may heal without treatment as the infant grows and the abdominal muscles strengthen. An epigastric hernia is similar to a umbilical hernia, except the umbilical hernia forms around the belly button and the epigastric hernia is usually between the belly button and the chest.

u hr ih zovu i “ventralna hernija“.
vjerojatno zato sto je moguce da se samo povuce, drovi nisu radili paniku.
kod bilo kakve hernije bol je prvi i glavni simptom zbog kojeg se to ide operirati. nakon toga-ako se povecava.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 14 vel 2009, 20:40

ojoj, lik, nadam se da ce sve proci kako treba.
danrej, ti si s malim prosla pretrage kod preko nekolicine, mozda kod tvojega i nije to.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 14 vel 2009, 21:02

hvala ti watani - to je manje-vise to sto je on meni rekao.
swenki, hvala. :)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eleonora » 15 vel 2009, 01:05

Lik ovo tek sad vidim, ne brini, to ti ima i moj Tin, i to od rođenja (sve kako si opisala), s tom razlikom što je nama pedica odmah rekla da je to bruh, odnosno kila, da je potpuno bezopasna jer je pupčana, da se ne mora operirati i da postoji velika vjerojatnost da će se povući sama od sebe do 7 godine. Ako se i ne povuće a ostane iste veličine nikom ništa jer ne boli i nema opasnosti od uklještenja (kao kod preponske kile). Tin sad ima 5 godina i još uvijek tu i tamo napipam tu "izraslinicu" ali on stvarno nema nikakvih problema. Mam kaže da sam je imala i ja i da mi se povukla sama negje oko četvrte-pete godine. :kiss :hug :hug
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 15 vel 2009, 15:04

hvala ti na odgovoru - e da si bar bila tu kad sam otvorila topic. :)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 15 vel 2009, 19:45

lik, hvala što si se javila :hug
i hvala curama na utješnim riječima....ali meni je bolnica dosta, ne mogu više podnjeti misao a kamoli činjenicu da mi mali ide u bolnicu.
prekopala sam net o svim mogućim kvrgama, ponovno :roll: i dosta mi je.

tješim se da ako njih preko trideset svih mogućih specijalizacija nije to smatralo ničim opasnim, gadnim i hitnim, da ni ja nemam razloga paničariti.
a moj mali stalno prčka po pupku, jer mu je to, osim nogu, najzanimljiviji dio tijela i nikada ga ta kvržica ne boli. nadam se....
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la AA » 16 vel 2009, 08:12

ooooo, LiK, danrej :hug
ja sam k'o beba imala pupcanu kilu, prosla sama od sebe, bez bilo kakve intervencije :dunno jedina posljedica je da nikad nisam imala normalan pupak, k'o ostatak svijeta :p
Sad, pod stare dane, imam epigastralnu :ne (dobila je u 3 il' 4 mjesecu trudnoce sa Ninom) nakon pregleda hirurg je rekao da postoji minimalna sansa da ce se nakon poroda sve vratiti u normalu( hocu da kazem da i kod ovako "matorih" to moze zacijeliti samo od sebe, pa pretpostavljam da je kod djece to puno lakse), da mogu ici na prirodan porod i da ako ne raste i ne boli nema potrebe za operacijom (osim ako mi estetski ne bude smetala)
U svakom slucaju, drzim vam fige, da to sto prije prodje, ljubite misice male
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: kvrzica na trbuhu - bruh

PostPostao/la LiKmama » 16 vel 2009, 14:51

AA, hvala ti. ma mi moramo ionako na operaciju pa ce srediti i to. mozda i bolje, bar znam da poslije necemo imati s tim problema.

danrej, :|

link sa slikom raznih hernija
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 16 vel 2009, 15:04

sad sam nasla ovo
In general, all hernias should be repaired unless severe preexisting medical conditions make surgery unsafe.

link
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 16 vel 2009, 17:16

nemam iskustva s tim, ali samo da vas :hug bitno da ce oni to rijesiti :kiss
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mrava » 16 vel 2009, 17:50

pogledaj pod Bruh/kila na Bubini sam, tu sam ja pisala o tome. Mi još pratimo jer moj sin ima 3,5 mj. pa dr. to ne bi dirao. Sretno!
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.