Sada je: 25 srp 2026, 07:15.

cesto odbijanje flasice

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: cesto odbijanje flasice

PostPostao/la tia79 » 15 vel 2009, 11:21

nije se cijepila prije nego je ovo počelo - jednostavno ima 7 dana da je nemoguća. prije bi po noći pojela100-130, a sada 60 i spava dalje
provala sam mijenjati dude ali ne ide nikako - pojede 6o-ak ml i njome je dovoljno - ostatak (do 100ml)uspijem eventualno ugurati na jedvite jade i to sve traje do 1 sat. ona ponovno ogladni za 2-2,5 sata i opet ispočetka.ako i odspava 3 sata ili više svejedno jede istu količinu i kao da joj ne treba više. to guranje je uz plač, izbacivanje boce jezikom i sl.
provala sam preći na nan1 ali onda nije nikako bila gladna pa smo se vratili na pre-nan. do sada je dobivala oko 300gr u 10-ak dana a sada već manje pa me strah da joj nije dovoljno dnevi unos hrane. prije je jela svaka 3 sata 100 ml a sad stvarno ne znam sto joj činiti? dobre je volje, smije se ,guguće ali neće da jede
što da učinim kako bi jela više? da promjenim mlijeko -koje? možda joj nan ne odgovara više??
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabrić » 15 vel 2009, 22:12

Tia, nadam se da ću te utješiti. Situacija s hranjenjem je bolja, ali ta kriza je trajala 3 tjedna. Gabriel bi i nakon 7 sati od prethodnog hranjenja pojeo 60 ml i ni kap više. Srećom prestalo je vrištanje i borba s bočicom i on je pomalo počeo sve bolje jesti. Još uvijek ne jede kao što je prije, ali puno je bolje. Jedino što sam promijenila je to da mu dam jesti i ranije ako vidim da je gladan i kad prestane jesti pustim ga da se odmori, još nekoliko puta mu ponudim bočicu, ali ako vidim da stvarno ne može više, pustim ga. Tako da mu sad količina obroka varira od 90 do 195 ml. Mislim da se ne moraš brinuti, jer ako je dobre volje vjerovatno nije ništa zabrinjavajuće. Ja te razumijem, jer je i meni bila muka svaki put kad bi mu pripremila bočicu, više ga nitko nije htio nahraniti, svi su se bojali. :strah Jedino ako je stvarno od cijepljenja, jer se je cijepio cca tjedan dana prije toga. zar je moguće da je toliko dugo trajalo odbijanje hrane ako je zbog toga? :conf I više mu nisam davala sokove i rižine pahuljice, ništa osim NAN1. Nisam se usudila promijeniti mlijeko, bojala sam se da mu i to ne napravi zbrku, ali čak sam jedan dan odlučila da ću i to napraviti, kad je on pojeo bočicu bez problema, pa sam zaključila da je do mlijeka, jednako bi odbijao svaki obrok. NAN su mu davali u rodilištu, pa sam ga i ja nastavila kupovati, ali mislim da bih drugi put izabrala Hipp. Stolica mu je i dalje zelena.
Pokušaj se opustiti, niti tvoja nervoza ne pridonosi uspješnom hranjenju. Nadam se da će proći.
E da, i bilježim koliko je pojeo svaki, dan. Možda ti se ovako ne čini da dovoljno pojede, ali kad na kraju dana sve zbrojiš možda budeš i zadovoljna.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swenova mama » 16 vel 2009, 12:00

nama je takav strajk u hranjenju krenuo netom nakon cijepljenja, mozda dva dana kasnije, trajalo je dva- tri tjedna, bila sam luda od toga. Hranila sam ga u snu, secuci okolo, hodajuci, ma koma. Kako je doslo, tako je i proslo.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la tia79 » 16 vel 2009, 14:20

swenova mama - a evo sad mi palo na pamet da je moja primila engerix 29.1 - nije valjda da može biti od toga? - zadnjih 7 dana je zafrkavala s hranom nevjerujem da ima veze s cijepljenjem :conf
jučer i danas mi je počela malo bolje jesti :cheer - kuc,kuc,kuc da se ne ureknem ali potpisala bi da mi ovako jede stalno - pojede cca 100 ml svaka 2,5 sata, ja zadovoljna :dada a ovih ludih dana je 60 bio plafon
gabrić meni je bilo isto isto kao tebi - za poludit, jedan sam cijeli dan plakala,meni je nikad nitko drugi ne hrani nego ja - jer ona i kad dobro
jede zafrkava. meni je počela jesti onaj dan kad sam ja odlučila da ću kupiti sve vrste mlijeka koje postoje i probati joj dati pa koje bude jela. a ja stalno pišem koliko jede i zbrajam :strah
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabrić » 16 vel 2009, 17:01

Tia, a da li si joj prije nego ja počela slabije jesti, počela davati vitamin D? Kad je Gabriel sa mjesec dana dobio vit. D, isto je prestao jesti, a čim sam mu ga prestala davati jeo je normalno. U dogovoru sa ped. smo napravili pauzu i onda postupno opet počeli davati taj vitamin, ali opet ista stvar. Tako da je sad pošteđen toga do 6. mjeseca života. A i kad sam izračunala koliko ga je unio mlijekom i kapima, ispalo je da je prekoračio preporučenu dnevnu dozu, a jedan od simptoma predoziranja je gubitak apetita. Samo što u uputama piše da do toga dođe tek nakon duže primjene. Ped. je objasnila da ga neka djeca teže prihvaćaju. Samo nemoj raditi ništa bez da se posavjetuješ sa pedijatrom.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tia79 » 16 vel 2009, 17:55

moja pije d3 od mjesec i tjedan dana i to 5 kapi jer je zbog komplikacija pri porodu bila do mjesec i tjedan dana uspavana na respiratoru pa su joj rekli da joj davam veću dozu d3 ali mislim da je normalno 3 kapi pa bi već mogla i smanjiti na 3.
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabrić » 16 vel 2009, 18:59

5 kapi je 1000 IJ vitamina D. Znači ona uzima to plus još hranom, koliko, možeš lako izračunati jer znaš koliko pojede. A na uputama Plivit D3 piše da unos ne bi smio biti veći od 1000 IJ. A još ako se i šetate po sunčanom vremenu...Pokušaj izračunati, pa pitaj ped. Negdje sam na netu vidjela jedan rad o ovom vitaminu, ako nađem poslat ću ti link.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tia79 » 16 vel 2009, 19:51

u hrani pojede najmanje 560 znači koliko bi kapi trebala uzimati - 3 ili?
ne idemo vanka još ali cijeli dan je u osunčanoj prostoriji s puno svijetla pa ne znam jeli to ima veze - ne stavljam je baš na sunce ali..
definitivno mislim da bi trebala smanjiti dozu
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabrić » 17 vel 2009, 12:56

http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/po ... /vitamin_d

Nisam našla ono što sam prije čitala, ali pogledaj ovo. Djeci hranjenoj adapt. mlijekom daje se 400 IJ (2 kapi), jer se mora uzeti u obzir da je ta hrana obogaćena vitaminima, a ukupna količina ne bi trebala prijeći 1000 IJ, jer je to najniža toksična doza. Sad ne znam s obzirom na specifičnu situaciju kod vas da li bi to bilo u redu, zato ti je najbolje razgovarat sa dr.
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tia79 » 17 vel 2009, 13:26

gabrić hvala ti puno :hug
tia79
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gabrić » 17 vel 2009, 15:06

:kiss
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gabrić » 04 ožu 2009, 17:11

Možda nekom ovo pomogne. Opet smo imali period nejedenja i plača prilikom hranjenja, i odlučila sam promijeniti mlijeko. Već 10 dana jede Hipp1, uglavnom bez problema. Povećao je količinu obroka i nema više guranja bočice nakon par gutljaja. I što je vrlo važno, stolica mu više nije zelena. :cheer
Sutra se idemo cijepiti, nadam se da mu to neće opet utjecati na apetit. :roll:
slikaslika
Gabrić
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la orka1998 » 24 lis 2009, 13:31

Hvala svima koji su dali savjete na ovom forumu u vezi odbijanja flasice. Ja imam dvije curice od 6.5 mjeseci i obje su pocele odbijati flasicu, to traje vec duze od mjesec dana. Alma je prva pocela a ona je i minutu starije od Elle. U pocetku je pomagalo samo da se promijeni osoba koja ju hrani, kasnije bi ju hranili u sjedalici pa smo zakljucili da mozda trazi samostalnost. Kasnije bi mazenje u pola jela pomagalo. Sada vise nista ne pomaze. Ella pojede nesto vise i ne odbija flasicu tako agresivno (one su dvojajcane blizanke i potpuno su razlicite i likom i po temperamentu) no Alma place i udara flasicu te bas se ponasa kao da joj je to hranjenje patnja. Ja sam do prije par sedmica izdajala svoje mlijeko a formula je bila samo dodatak no one su sve vise jele a ja sam imala sve manje mlijeka a sve vise problema oko izdajanja tako da sam kad su navrsile 6 mjeseci odlucila da prestanem sa dojenjem. Sada jedu samo formulu, mislila sam da ce ona biti lakse jer su u pocetku cesce odbijale adaptirano mlijeko nego moje na flasicu. Pocela sam i sa cvrstom hranom prije par sedmica no Alma nece ni to. Ella nekad hoce, nekad nece, zavisno od raspolozenja. Pokusavala sam sa vecom cuclom no Alma je cesce povracala a Ella ima reflux pa je takodjer vise bljuckala, a onda ima problem sa kiselinom pa sam ponovno vratila na prvobitnu velicinu cucle. Pokusala sam da ih pustim da ogladne no Alma nikada nije gladna, evo sada je vec oko 8 sati od proslog obroka i ona vesela cvrkuce i uopste ne trazi da jede. Oh, da, vazan podatak je da ako jedu u snu ili polu snu onda zavrse 200ml bez ikakvih problema. Kako je o moguce? Ja nekada izgubim strpljenje i zakljucim da me zafrkavaju, no da li je to uopce moguce sa tako malim bebama? Ne bih se ja brinula da nemaju zelenu kaku a koliko mi je poznato to znaci da ne unose dovoljno hrane u organizam? One su malo vece za blizanke tako da mi svi govore da ne brinem i da su one napredne no one se razvijaju i nemogu da ne brinem da li unose dovoljno nutrienta u svoj mali organizam koji se tako brzo razvija.

Znam puno sam pisala no na rubu sam snage i puna sam brige. Dani nam se jednostavno pretvaraju u izmisljanje raznoraznih nacina da ih nahranimo i kad uspijemo koliko-toliko da ih nahranimo ja sam presrecna ali cesce je dan kao danasnji da jednostavno nece da jedu i odbijaju da uopste probaju flasicu. Mi smo dosli iz Amerike tako da sam mjenjala adaptirano mlijeko dok nisam odlucila da je Hipp najbolji za njih a odkako su na Hipp 2 i pomalo pojedu kasice, kaka im nije vise tako zelena ali to je zato sto se mi svaki dan potrudimo da ih nahranimo. Nisam mjenjala adaptirano mlijeko jer su odbijale i moje mlijeko jednako kao i adaptirano. Uskoro moram poceti raditi sto znaci da ni suprug ni ja necemo biti tu da izvodimo kojekakve stoseve da bi ih nahranili pa se zaista brinem da ih ostavim nekome dok su ovakve. Po svemu sto sam ovdje procitala to bebe prodje no moje vec vise od mjesec dana nece da jedu osim kada spavaju. Zato ih jos uvijek dizem u 6 sati ujutro jer u snu pojedu 220ml bez ikakvih problema a dok sam ih pustala da spavaju dok se ne probude ne stignu pojesti nego 4 slaba obroka i onda im je kaka bila zelena.

Moje pitanje je: da li neko ima neki savjet za moju situaciju jer kod mojih curica je izgleda psiholoski efekat posto ako spavaju odlicno jedu a cim se probude odbijaju flasicu.

Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom savjetu jer sa njih dvije ovo je tako iscrpljujuce i zabrinjavajuce.
orka1998
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mirna_sara » 23 pro 2009, 23:02

moram se tu pojadati jer Luka već 2 tjedna jako slabo jede...navršio je 3 mjeseca i do prije tih 2 tjedna jeo je 4 obroka po 180 ml i jedan od 100 ml (noćni), a sad jedva jedvice pojede po obroku 100 i to uz navlačenje, hodanje po sobi itd....jedemo Nan1, to sam davala i starijoj curki i do godinu dana smo ga papali, a sad s Lukom imam probleme...stolica je zelena, to je za Nan normalno jer ima željeza...još je maleni pa mu nemogu dati ništa u to mlijeko a ne znam šta da radim...do sad je tako lijepo dobivao na težini, bojim se da sad ne oslabi...
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enabacko » 15 vel 2010, 11:29

I evo i mene na ovoj temi. Roko će za 5 dana imati 8 mjeseci a ovaj vikend je počeo odbijati bočicu, nema šanse da mliko iz bočice uđe u njega. Čaj i voda na bočicu da ali mliko nikako, ne znam što da radim, ujutro mu dam grizolino na žlicu ali što ću tokom dana. Ima voćni i povrtni obrok na žlicu , a kako da mu dajem mliko?
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 15 vel 2010, 11:59

Iz šalice?
Možeš dodati malo korice vanilije.
Ako ni to ne upali, radi mu mliječne kašice u vrijeme da je
trebao piti mlijeko.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la enabacko » 15 vel 2010, 12:28

Hvala, probat ću tako
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 16 vel 2010, 13:20

mislim da je to privremeni strajk, pokusaj s kljunom, salicom ili mlijecnim kasicama dok se ne vrati, a nemoj davat ni sok u vrijeme kad je mlijeko na tapeti. Mozes dodati i mrvu kakaa unutra (nije pametno i nije po ps-u dohrane, ali nama je to tako gastroenterologinja rekla kad je odbijao sojino mlijeko, a nije smio obicno).
swenova mama
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.