Sada je: 08 kol 2026, 01:07.

Da mi je ova pamet, kupila (ne)bi...dvije godine kasnije

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Da mi je ova pamet, kupila (ne)bi...dvije godine kasnije

PostPostao/la Lena » 17 vel 2009, 19:42

Prije dvije godine smo imali ovakav topik. Od tada je dosta proizvoda izašlo na tržište, imamo dosta novih članica, možda je nekoga nešto (raz)očaralo u međuvremenu.
Elem, zamisao je ovakva:
da imate ovu pamet, što bi ponovo kupile (bilo u vidu konkretnog proizvoda i proizvođača, bilo u vidu "izuma" kao takvog. No, imajte malo i cost-benefit analizu na umu) i što nikako ne bi kupile s današnjim iskustvom. Sve od namještaja, bijele tehnike, malih kućanskih aparata pa nadalje. Ajmo to nekako ograničiti na 3 "best buy" i 3 "worst buy".
Moji "best buy-evi" su:
1. staklokeramička ploča s digitalnim upravljanjem - milina za čišćenje i nikakva promjena u odnosu na dugogodišnje kuhanje na plin te nikakva promjena u vidu potrošnje/troška energije.
2. pegla s posudom za vodu tj. one parne postaje - peglanje više nikad nije bilo kao prije. Moja no name je bolja od bilo kakve standardne pegle na paru.
3. Tefalova Family oleoclean friteza - filtrira ulje, odnosno masnoću, pere se kompletna u suđerici i totalni je preporod za pohanje mesa npr. Vrijedi svake kune.

Moji "worst buy-evi":
1. kombinirana perilica-sušilica - upotrebljena valjda dvaput. Nikako mi ne sjeda to pere 5kg, suši polovicu. Sad bi uzela sušilicu, ali striktno odvojenu.
2. tuš kabina - katastrofa održavanje, taloženje gljivica i sveg ostalog. Čišćenje pomoću trikova. Izbacili je i ponovo uveli kadu.
3. kauč od eko kože - ocufao se u roku od dvije godine. Jest jeftinija varijanta od prave kože, ali dugoročno gledano je totalni promašaj.

A vaše? :gle
Zadnja izmjena: Lena; 17 vel 2009, 22:52; ukupno mijenjano 2 put/a.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Re: Da mi je ova pamet, kupila (ne)bi...dvije godine kasnije

PostPostao/la badada » 17 vel 2009, 19:59

moje best:
1:parna pegla s posudom
2:željezni krevet :cool
3:sušilica
nije 4. ali meni je naša eko garnitura skroz ok,nije nigdje ispucala jedino neznam sa čim bi ju čistila jer vl. maramice nemaju taj efekt a proizvodi za kožu mi smrde i boli me glava od njih.

worst:
1: zanusijeva suđerica-super pere al je užasno glasna :roll:
2: tuš kabina-koma za održavanje
3:??? ( napišem kasnije)
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 17 vel 2009, 20:32

Best:
1. Kožna kutna, treća godina a izgleda isto kao kad je kupljena
2. Perilica suđa Bosch - skroz, skroz tiha, stvarno se ništa ne čuje
3. PVC prozori - preporod jer stan je pomalo postajao vila propuh

Worst
1. Skupa staklokeramička ploča (isto Bosch) a napukla od udarca poklopca. Ok, ovo sam više kriva ja ali hoću reći da drugi put ne bi kupila tako skupu, ne bi mi bilo tako žao kao ove
2. radna ploča u kuhinji, majstori nam prodali foru da se sada rade skroz u ravnini elemenata, a kako ja do tada nisam baš puno boravila u kuhinji, nisam razmišljala o tome. Uglavnom sada kad kupim mrvice s ploče otvaram vrata suđerice da bi ih skupila bez prosipanja po podu :roll:
3. ne pada mi sad na pamet
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Henrietta » 17 vel 2009, 21:03

best:
1. perilica sušilica 2u1 :mrgreen: stvarno sam zadovoljna uz napomenu da mi je to jedina opcija.
2. ogromni ormari
3. zadovoljna sam svim namještajem tako da mogu samo reći kvalitetna izrada namještaja po mjeri je :5 (imamo kutnu od eko kože uskoro će biti 2 g i za sada je kao nova - postoje različite vrste i kvalitete eko kože mi smo uzeli kvalitetnu i platili je dosta (9000 kn -20% za gotovinu)

worst:
1. ladičarka- isključivo zbog prostora koji mi zauzima bolja investicija bi bilo veliki zamrzivač s ledenicom - to ćemo prvom prilikom zamijeniti
2. staklokeramička ploča 3 plin 1 struja- zbog čišćenja ili očekujem previše :dunno više je ne bi kupila
3. nepraktična i ne iskorištena polica za tv - isto mijenjamo prvom prilikom
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Matilda » 17 vel 2009, 21:43

Super zadovoljna sam:
1. Flexa kreveti na kat u dječjoj sobi
2. perilica rublja Whirpool 6th sense
3. Ikea Karlstad Bettsofa

Očajavam nad:
1. hladnjakom Whirpool 6th sense (bučan kao da raketa polijeće u svemir)
2. niskim komodama u dnevnoj sobi iz Laterana
3. Siemensov bežični telefon (s.r.a....)
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 17 vel 2009, 21:50

Best buy:
1.multipractic Moulinex
2. Zepter sudje i nozevi (super za kuhanje i odrzavanje)
3. klima uredjaj

Worst:
1.samostojeci stednjak (htjeli smo usparati)
2.sobni bicikl (koristen 10-ak puta)
3 mesoreznica(nju nisam kupila nego dobila, ali to je stvar koja mi ne treba, ja to s nozem na tanko... :mrgreen: )
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 17 vel 2009, 22:28

lily, mesoreznica ne spada ovamo, jer je nisi kupila. ona spada na kpd :mrgreen:

mi nismo nis kupovali u zadnje dvije godine, bojim se.

osim susilice koja spada i u best i u worst.

best zato sto je super i divna i sve

a worst zato sto ima prokleti neobjasnjivi glupi dosadni zvucni signal zavrsetka programa, koji racuna da smo gluhi ili glupi pa nas o zavrsetku programa mora obavijestiti najmanje tri puta. :svadja koji gust kad zaurlice usred noci :roll: :shock: :roll: :shock:
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Dudley » 17 vel 2009, 22:37

Ivana :lol
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 17 vel 2009, 22:39

zavrsetku programa mora obavijestiti najmanje tri puta. koji gust kad zaurlice usred noci

Moja mikrovalna kad zavrsava svira kao kamioni kad idu u krvrec :roll:

best
1. kauc eko-koza, 2 godine i kao novi je
2. perilica sudja, smanjila mi je kucni stres za 70%

worst
1. stolci koji se raspadaju cim neko tezi od 50 kg sjedne na njih

Dalje se nemrem sjetiti, iako mi je najlosiji investicija bilo koji alat kupljen mom nadobudnom muzu :lol
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la lilly » 17 vel 2009, 22:55

ivana7997 je napisao/la:lily, mesoreznica ne spada ovamo, jer je nisi kupila. ona spada na kpd

Eh, da ju nisam dobila sigurno bih ju kupila jer sam misla da je to stvar bez koje ne mogu zivjeti.... :lol
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Barbi » 17 vel 2009, 22:58

Ni mi skoro ništa nismo kupovali zadnje dvije godine. :dunno
Nedavno smo kupili novi frižider i riješili se konačno Gorenjevog srebrnog retro frižidera kojem je dobar izgled bila jedina kvaliteta. :roll: Kad je konačno riknuo naskroz kupili smo Beko ooooogromni friđ i zasad je super no tek par mjeseci traje.

Best buy zadnje vrijeme su mi uggsice. :D Nešto tako mekano, toplo i udobno nisam nikad nosila. :klanja Ali dobro, znam da to nije bilo pitanje.:lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la olja » 17 vel 2009, 23:30

Potica je napisao/la:
zavrsetku programa mora obavijestiti najmanje tri puta. koji gust kad zaurlice usred noci

Moja mikrovalna kad zavrsava svira kao kamioni kad idu u krvrec :roll:

best
perilica sudja, smanjila mi je kucni stres za 70%

Isto. I prvi i drugi dio :)
Barbi, :lol
Inace nismo nesto ni kupovali prosle godine, a standardno volim, ma sta volim, obozavam perilicu sudja i kuhalo za vodu i mislim da bih umrrrla bez njih :)
Super mi je i udobna fotelja za kompjuter :5 Dosta sam krivila kicmu na obicnoj bezveznoj stolici :)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Henrietta » 17 vel 2009, 23:35

olja je napisao/la:Super mi je i udobna fotelja za kompjuter :5 Dosta sam krivila kicmu na obicnoj bezveznoj stolici :)

Kakvu fotelju imaš? Mi smo u potrazi....
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 17 vel 2009, 23:41

best buy?
suđerica koju nisam htjela jer mi se ne uklapa u blagavaonu, ali hebeš stil kad stvarno koristi evo već sedam godina.
kožni kaučevi. jednako stari, izdržljivi, ali ne i neoštećeni (dijete i našiljene bojice).
max tv. :kima

promašaji
tada krasna spavaća soba koja skoro popuni 15 kvadrata, ali ormari su relativno niski, špečera i mali ormarići voluminozni, krevet sa mostom i opet nemam gdje stavljati robu. :drink
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ivana » 18 vel 2009, 01:16

best buy
1.Ikeina polica za igracke Trofast
2.expres lonac fissler
3.nissan micra :mrgreen:

promašaj
1.kolica Peg Perego Venezia(kupila ih prije dvije godine po forumskim preporukama), kolica su teska, zapinju na svakom kamenčiću, presvučena su neudobnim sintetickim materijalom, uglavnom zalim svaki dan sto sam ih kupila
2.tepih, onaj čupavi.Morala sam ga izbaciti i staviti perive puzzle zbog mog malog puzača-hodača
3.kućno kino-kada radi ne čujem djecu kada se probude ili rade kvar po kući :lol ,a često ni baby phone.Imamo samostojeće zvučnike koji se lako mogu srušiti, pa sam ih ja prije nekoliko dana pospremila u šupu i by by kućno kino! :mah
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama lavica » 18 vel 2009, 09:57

Hmm..best buy :da?
1.staklokeramička električna ploča za kuhanje (slažem se sa svim napisanim s nekim gore na početku) :klanja
2.mikrovalna i kuhalo za vodu dijele 2.mjesto
3.Natuzzi kožna garnitura (ja je zovem Formula :faca )

Worst buy
1.Candy suđerica skupa do bola,najnoviji model,ali imam osjećaj da sam joj rob :/ Čista nula u usporedbi sa starom Candycom od prije 11 god,koja je jedino bila mrvu bučnija,ali prala nezamislivo i nikad se ne kvarila...
2.Orbitrek
3.ovog trena nikaj mi ne pada na pamet

Nego,sad ste me zainteresirale s tim peglama kojima ste zadovoljne :pee ..te s parnom postajom...može koje slovo o njima,koja firma,koliko love otprilike?Moja je na izdisaju i slutim da ću uskoro morati uložiti u taj sport :drink koji nažalost ne mogu izbjeć zbog muževih košulja :alc
mama lavica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 18 vel 2009, 09:58

Best buy
Suđerica Bosch :klanja
Renault Scenic :1

worst
Philips fen 4991 :lol imam ga tri dana i vec ga mrzim :gace
Siemensova ugradbena ploca za kuhanje s 4 plina (inox+rešetke od lijevanog željeza) KOMA za odrzavanje :drink
Candy 2 u 1 (vesmašina/sušionik)-ostavili valjda vec tri puta nabavnu cijenu kod servisera :drink OK, ona nije kupljena u zadnje 2 godine...
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Krumpirić » 18 vel 2009, 10:16

uf, mi smo zadnju god kupili i opremili stan, pa ima togaaaaa.....
bb:
sve iz ikee, cijena i kvaliteta savršeno usklađene...nikakva iznenađenja: trofast, mammut, sitnice, police..sve super!
kutna iz concordie(ma koliko skeptična prema dotičnoj firmi bila)-izuzetno kvalitetan materijal, udoban kauč, dobar mehanizam za razvlačenje, udoban ko krevet...super :drink
Beko tehnika-perilica sudja i fridž, super i jedno i drugo, nečujno, kvalitetno...
BOnus optimus ugradbena ormarčina-super kvalitetni okovi, iveral...jedini minus -radnici koji su mi ogrebali parket :svadja
Marinov krevet-privatna firmica-mislim da se zove Hrast, kod Lidla u NZ, jako dobro napravljen, izdržljiv, povoljan :proljece
Perfecta dreams madraci-i naš i Mov :joy
neke stvari koje imam duže:
Ariston perilica+ sušilica-superjeftina, preselila se točno 5 puta, pere i suši okej...i dalje.
moulinex štapni mikser-NAJBOLJŠA i najviše korištena stvar u našoj kući-ZAKON!!
fen remington - ne fen nego ZMAJ, osuši kosu u 30 secundi, al nije prevruć,pa da pali kosu, nego snažan...ma čudo jedno savršeno :proljece

Onda minusi:
krevet iz Lesnine-užas, usred noći puknuo, usred SPAVANJA, ničeg drugog :rolf , ja i mm imamo skupa 130kg(nisam bila trudna) :svadja
Gorenje aparati-staklokeramička ploča, 3+1, prvo je crkla ova jedna strujna i izbacivala mi fidovku, pa smo digli novu ploču, plinar stavio dizne za gradski plin, crkava velika plinska, a to mi je najvažniji aparat u kući :strah
pećnica nije loša, isto gorenje, ventilatorska, al je osjetljiva ko guzica
Boomann pekač za kruh-crka za 5 dana motor, nepopravljivo!! :ne
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la olja » 18 vel 2009, 11:05

Henrietta je napisao/la:
olja je napisao/la:Super mi je i udobna fotelja za kompjuter :5 Dosta sam krivila kicmu na obicnoj bezveznoj stolici :)

Kakvu fotelju imaš? Mi smo u potrazi....

Ne znaci ti mnogo, buduci da nismo u HR :dunno
ovo je nasa stolica :5
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la mamashnita od noje » 18 vel 2009, 11:19

best buy:
1. susilica rublja whirpool 6th sense
2. flexa krevet na kat u dječjoj sobi
3. trip trap

worst buy:
1. tus kabina (iz istih razloga koje navodi lena)
2. kuhalo na kat na paru (srecom to smo dobili, nismo kupili, ali ipak)
3. kiss dvd player koji je, da stvar bude gora, bio prilicno skup
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la saptacica » 18 vel 2009, 11:21

Best buy:

AEG pećnica
AEG staklokeramička ploča s 5 plinova, Bože što je ovaj srednji "za wok" dobaaar
Perilica suđa Miele - bešumna
Kondenzacijski kotao- smanjio račun za plin za 30%
Orbitrek-dobar al i skup

Worst:
Renault Clio - prodan, kupila Toyotu, preporodila se
Electrolux staklokeramička ploča s 4 plina, očaj, preporodila se s gore navedenom
masažni stup u tuš kadi, niko ga ne koristi, tuširam se u drugoj kupaoni u kadi vulgaris
Prepreogromni stolić u dnevnom boravku 110cmx180cm, kad smo došli iz manjeg stana s dva mala stolića i ušli u dućan, ovaj nam se činio san snova, al kad su ga isporučili :shock: , jezuškristuš, jedino kaj je Natuzzi-ev i stvarno je kvalitetan, ima super mikro kotačiće i lako ga je bacat sim-tam
WC školjka u kompletu sa vodokotlićem, kako god se to zvalo, to baš i nije nešto, žalim sad za geberitom, a ja nisam dala
Whirlpoolov frižider, krepavao pa krepao, pa saznala ja da je to tvornička greška, pa pisala prijeteća pisma, pa dobila preogromni 6sense za male pare, još se drži
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Henrietta » 18 vel 2009, 11:32

olja :5 izgleda super još ako je tako i udobna... malo sam pogledala letak ima dosta zgodnih stvari.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 18 vel 2009, 12:34

Rimaithor je napisao/la:Best buy
OK, ona nije kupljena u zadnje 2 godine...

ma nije bit u tome što je kupljeno u zadnje dvije godine, to sam spomenula jer sam isti ovakav topik otvorila prije dvije godine pa su se neke od starijih forumašica tamo već izredale. No, možda sad imaju drugačije mišljenje. ;)

Barbi je napisao/la:Ni mi skoro ništa nismo kupovali zadnje dvije godine. :dunno
Nedavno smo kupili novi frižider i riješili se konačno Gorenjevog srebrnog retro frižidera kojem je dobar izgled bila jedina kvaliteta. :roll: Kad je konačno riknuo naskroz kupili smo Beko ooooogromni friđ i zasad je super no tek par mjeseci traje.

Ti si već treća koju znam da se žali na isti model. :|
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 18 vel 2009, 21:47

meni taj frigač radi besprijekorno skoro desetljeće.

potpisujem saptacicu za clio - električni podizači stakla crkavaju i bez da ih koristim.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Masha » 18 vel 2009, 21:52

najbolje:
- perilica suđa, quadro, jeftinjak, ali peri-deri
- kauč kupili na nekoj akciji (slučajno naišli na njega) za jako male pare, eko koža, ali svaki dan zahvaljujem sama sebi što sam ga kupila
- lcd grundig - odličan, uboli na otvorenju hg spota
- pekač kruha
- moj najdraži pežojič 207 :srca

najgore:
- hladnjak gorenje, srebrni, finjak, ali sr.nje teško. sve što je moglo puknuti na njemu je puklo. vrata od ledenice čak dva puta! ima tek 4 godine,a već gledam neki novi.
- samostojeći gorenje štednjak, ima sve moguće funkcije, ali vrata nikad nisu dihtala, a nedavno i pukla. plus gornji grijač otišao.

gorenje mi više nikad neće u kuću :angry
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Zira » 18 vel 2009, 22:02

moji svi aparati su na izdisaju i mogu reči da su odslužili svoje, pa ću pohvaliti candy vulgaris veš mašinu, staru 11 godina koja je oprala tone veša i eto je još uvijek vrti.
i ja moram pokuditi gorenje koje osim dobrog i ažurnog servisa se nema čime ponositi, a sa servisom sam se dobro upoznala jer imam njihov frižider star ni tri godine, a već u prvih par dana sam požalila što sam ga kupila. bučan je, curila mu je voda iz kondenzacijske posude - to smo popraviti i pukla mu je neka gornja lajsna i to su zamjeniti. drugi frižider, manji s ledenicom pak moram non stop odleđivati, zato sam i kupila kondenzacijski kad ono i to promašaj. ma kažem, servis sve 5, ali uređaji su mi katastrofa.
prebacujem se na miele :mrgreen: , pa pišem za par godina!
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marsovka » 18 vel 2009, 23:00

Best:
Pekac kruha :5
Emina trip-trap :up
Moj Mac-book :ljubav

Worst:
nismo bas nesto previse kupovali, ali nisam bas prezadovoljnja s nasim max adslom :dunno
quadro vesmasina - ne pere lose, ali je bucna za poludit. kad centrifugira zvuci kao da ce poletjeti :lol - jos peremo po noci (mislim da nas susjedi mrze)
marsovka
celebrity

PostPostao/la Masha » 18 vel 2009, 23:01

ali nisam bas prezadovoljnja s nasim max adslom

mi ga vratili nakon nepunih mjesec dana.

edit: brzopleto čitam :D ja sam mislila na max tv.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la dunja » 18 vel 2009, 23:04

nikad više:
electrolux veš mašinu - nova je, oko godinu dana stara, 1. kvar ogroman - otišo komjuter, nisu ga imali u hrvatskoj, čekali mjesec dana popravak - i danas popodne opet prestala radit :shock: :angry :bonk
ugradbena gorenje pečnica - ne dihta kako treba
kolpasanova kada - teška za održavanje, vidi se svaka crtica, ostaje trag kamenca, užas :ne

dobro:
electrolux suđerica - u zadnjih preko 10 godina oprala tone suđa bez greške
neka jeftina pegla bosch koja pegla bez greške i otporna je na kamenac
niš mi više ne pada na pamet
dunja
most

PostPostao/la MalaSirena » 19 vel 2009, 07:17

Nismo baš nešto kupovali zadnjih godina, ali sam dosta nezadovoljna novim ugradbenim gorenje štednjakom jer nema (a navikla sam se) timer i rinkovi su skroz nepraktično raspoređeni pa su mi dva jača jedan do drugog i ne mogu kuhati u malo većim loncima na oba, a po dijagonali od najvećeg je strujni na kojeg zbog okvira ne stane veći lonac ili tava :roll:

Ne sviđa mi se (ali to MM ne smije niti vidjeti :mrgreen: )novi Phillips usisavač bez vrećice jer se vražji filter tako zapraši da ga je živi užas čistiti (MM je oduševljen usisavačem pa mu rado prepuštam čišćenje istog :mrgreen: ). Žao mi je što nismo kupili jedan drugi, mislim da je Electrolux koji je isto bez vrećice, ali ima sistem tih hepa filtera da ih sam usisavač čisti (dva su pa im se mijenja mjesto).

Zasad (nemam je niti mjesec dana) sam jako zadovoljna novom parnom stanicom - Tefalka - jer je za 2 min. spremna za peglanje, ne mora se hladiti da bi se nadolijalo vode u spremnik i puno bolje i brže speglam (što je s jedne strane i mana jer stignem pogledati manje televizije :mrgreen: ). Minus joj je što je malo glasnija kad se tijekom peglanja zagrijava.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.