Kako je stigla moja pcelica Maja - hitro, hitro

Cijeli dan sam bila u pogonu, obavljala neke stvari poput kupovanja kompresnih gaza za pupak, ko da sam imala neki osjecaj da je jako blizu…
Isla sam po Martu u vrtic, pa s njom u park i tam smo se skupa ljuljale na ljuljacci i nesto me presjeklo. Nakon toga me zigalo, kontrakcije ali ne jos trudovi…
Vodenjak mi je puknuo 26.1. u 22h taman nakon sto sam obavila depilaciju, mm mi je odrezao (i izraspao
) nokte ne nogama, osisao me dole, okupali smo Martu, vecerali…legla pred TV i puknulo – puk, tocno sam cula.….super vrijeme, taman smo sve rijesili.Nazvali smo moju mamu da dodje cuvat Martu i otisli u bolnicu. U medjuvremenu su poceli trudovi i to naravno odmah na 5 min. Mm naravno juri potpuno sludjen, a ja ga smirujem. Saljem sms-ove, primam pozive, porukice….deja vu od prije 4 godine.

U 11 smo dosli u bolnicu, trudovi na 3 min, otvorena 4 cm.
Dolazim u rodiliste a nadasve neljubazna sestra pita: Zbog cega dolazite?
Ja govorim: Zbog poroda.
Ona mrtva hladna: Zbog cega dolazite?
Ja opet: Pa poradjam se.
A ona: Da, ali zbog cega dolazite? I krili ruke….
Ja ne vjerujem, kaj je ovo? Skrivena kamera?
I onda mi pojasnjava svoje debilno pitanje: Zbog trudova? Jel vam puko vodenjak?
I u takvom stilu se na Sv Duhu i nastavilo….
Nisu nam htjeli uzet maticne stanice jer nismo imali unaprijed placenih 1000kn, a oni su eto bas promijenili proceduru i vise se ne moze platit sutra, a „ko vam je kriv kaj ste odlucili rodit po noci“ pa blagajna ne radi…Ovu recenicu „Ko vam je kriv kaj ste bas danas dosli…“ sam cula tri puta tijekom te noci – od raznog osoblja. Katastrofa.
Uglavnom, dosla dr da me pogleda – veli Aha, 4 cm, imamo vremena, ali ko zna, mozda nas iznenadite.
Brijanje, klistir, predradjaona.
Mm ceka vani i pokusava se dogovorit za maticne stanice, zove neke doktore, ali ovi nece ni cut. Ko vam je kriv, trebali ste se raspitat unaprijed. Priznajem pola krivnje, jesam trebala sam.
Trudovi pocelai drmat sve jace.
Dolazi sestra, hocete nesto protiv bolova – necu. Necete? Neeeeeee. A dobro, ako vi mozete trpit, trpite. Super komentar, bas vam hvala.
Ok, spicila mi onu glupu kanilu iako nisam htjela, ali su bili tako nabrijani da opce nisam mogla odbit jer sam se bojala da ce me zatuci.
Nigdje nikog, svi tamo u boxovima. Vele guzva, katastrofa, nemamo mjesta u radjaoni.
Ja lezim, mm ne moze doci dok ne odem u box…
Odjednom oni najgori trudovi, ja osjetim – gotovo je, poceo nagon za tiskanje.
Ja vicem:
Sestro, ja radjam.
Nista.
Sljedeci trud, osjetim bebu da mi struze u zdjelici, moram rasirit noge, gotovo je.
Sestroooooo, ja radajm.

Cujem: Evo, evo, koji put?
Drugi put.
A dobro ajde ona da vas pogledam.
Pogleda me i kaze: Oooo, stvarno radjate. Ajmo.
A ja: Pa zovite mi muza.
Ne moze muz u predradjaonu. Mozete vi do boxa?
Pa naravno da ne mogu!!!!!
Onda ajmo, rodit cete u preradjaoni sta sad.
Dosle 2 babice – jedna dobra, jedna zlocesta i porodile me u sljedeca 3 truda.
Dobra kaze: Ajde ajde stisnite sad.
A zlocesta: A kaj ti njoj govoris da tiska? To zena treba znat. Mi tu ko manijaci njih bodrimo, mislim bezveze…
E da mi je srest tu babetinu jos jednom samo pa da joj kazem kako je glupa i ruzna i ima oduran izrast i smrdi po znoju i da i ak ima nekog jadnog muza sigurno mu nije drago kad doma dolazit gledat tu facu.
Peklo je ko vrag jer mi je ona dobra babica rastezala medjicu da me ne rezu. Malo sam pukla, ali super. Jako sam joj zahvalna.
Mrvica je izasla u 00.45 sva slatka i cinila mi se plava, ali nije bila…stavili mi je za prsa, malo je zacvilila, tiho tiho, nije urlala…Jako je bila slatka. Mala, mala, mala….
Onda su je odnijeli na pola minute da je izvazu, izmjere, apgar – sve ok, 3040g, 49cm, 10/10 i vratili mi je onako golu i tako smo ostale i mazile se 1 sat…sivali su me (par savova) i porodili posteljicu, sve s njom na prsima. Malo je i cickala misek mali…
A jooooooooj, ja sam rodila!!!!
Nisu joj uzeli maticne stanice, valjda nam nece trebati u zivotu…ali ne mogu misliti o tome, mislim samo o tome kako je slatka i kako je sve dobro i brzo proslo i da smo obje zive i zdrave i da mm jadan nije ni stigao do nas….I ko zna jel Marta vec zaspala ili je jos uvijek budna….

I ja sad imam dvije curkice...
I dobro da nije bilo u 5 popodne jer bih se ja porodila u autu dok bi stigli do Svetog Duha prek cijelog grada.

za bezobrazno osoblje

za Maju i mamu!
.
!
..ČESTITKE JOŠ JEDNOM