Sada je: 06 kol 2026, 22:35.

Vlastito nešto na moru - za i protiv

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Vlastito nešto na moru - za i protiv

PostPostao/la Natasa36 » 13 vel 2009, 12:40

Melita, jesam, dosta davno (prije djece).

Ne znam jesu li ga obnavljali u međuvremenu, ali onda nije bio ništa posebno... za te novce možeš provesti 18 dana u daleko uređenijem hotelu.

Osobno, Cres volim i uvijek mi je tamo bilo lijepo, ali ovo je za tu razinu hotela/usluge (kažem, ako u međuvremenu nisu preuredili) ipak previše.

Lijepa je šetnica, do grada uz more, ima se sadržaja itd - to stoji.
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2009, 00:18

mm i ja smo godinama se oblizivali na ideju o kućici na moru, ali su nas cijene uvijek jako ohladile jer kada smo izračunali koliko bi godišnje dali na ratu, ispalo je da nam niti jedan hotel nije preskup.
ali ...
Pred 2,5 godine smo našli nešto preslatko, u prizemlju (zbog Denisa), svega 30 m2 i otprilike duplo vrta. Imali smo neku stambenu štednju i digli kredit na 14 godina. Pola moje plaće ide na otplatu. Sada su nekretnine u tom istom kvartu skuplje jedno 50%.
Mirno je mjesto, Premantura, puno zelenila, samo nam plaža nije blizu i s kolicima možemo ići samo na plažu HSS-a koja je jedna od rijetkih prilagođena invalidima :/
S druge strane, na Jadranu ima malo mjesta gdje možeš ići s djetetom u invalidskim kolicima.
Na moru je sasvim drugačija atmosfera i tempo, uopće nam ne pada teško kuhanje, mm i ja se izmjenjujemo u tome.
Zahvaljujući dragoj forumašici posjećujemo kulturne događaje u Areni :kiss i okolici
SVe u svemu, tamo toliko uživamo da smo odlučili probati iskombinirati preko ljeta i rad od kuće (ja to mogu sebi organizirati) pa da budemo na moru min 2 mjeseca.
Koristimo svaki lijepi vikend da tamo odemo jer napunimo baterije
I smatramo da smo dobro odlučili jer će klincima možda to ostati (sada već planiramo da kada odemo u penziju se tamo preselimo, a klincima ostavimo Zagreb)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Snjeskaa » 21 vel 2009, 02:14

nadicab je napisao/la:mm i ja smo godinama se oblizivali na ideju o kućici na moru, ali su nas cijene uvijek jako ohladile jer kada smo izračunali koliko bi godišnje dali na ratu, ispalo je da nam niti jedan hotel nije preskup.
ali ...
Pred 2,5 godine smo našli nešto preslatko, u prizemlju (zbog Denisa), svega 30 m2 i otprilike duplo vrta. Imali smo neku stambenu štednju i digli kredit na 14 godina. Pola moje plaće ide na otplatu. Sada su nekretnine u tom istom kvartu skuplje jedno 50%.
Mirno je mjesto, Premantura, puno zelenila, samo nam plaža nije blizu i s kolicima možemo ići samo na plažu HSS-a koja je jedna od rijetkih prilagođena invalidima :/
S druge strane, na Jadranu ima malo mjesta gdje možeš ići s djetetom u invalidskim kolicima.
Na moru je sasvim drugačija atmosfera i tempo, uopće nam ne pada teško kuhanje, mm i ja se izmjenjujemo u tome.
Zahvaljujući dragoj forumašici posjećujemo kulturne događaje u Areni :kiss i okolici
SVe u svemu, tamo toliko uživamo da smo odlučili probati iskombinirati preko ljeta i rad od kuće (ja to mogu sebi organizirati) pa da budemo na moru min 2 mjeseca.
Koristimo svaki lijepi vikend da tamo odemo jer napunimo baterije
I smatramo da smo dobro odlučili jer će klincima možda to ostati (sada već planiramo da kada odemo u penziju se tamo preselimo, a klincima ostavimo Zagreb)

Tako slično je i kod nas :dada
samo što moja cijela plaća ide na kredit ali nam ne fali jer smo je ionako stedili ili trošili na gluposti.
Uopće se ne kajem zbog toga, sretna sam čim pomislim na naš mali raj :srca
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la maryca » 21 vel 2009, 23:42

Natasa36 je napisao/la: a kuća/viksa isl. su stalna obaveza i briga, cijelu godinu.

I meni još važnije: imati tako nešto na moru za mene bi značilo kuhanje, pospremanje, pranje, pegalnje - kao i doma, samo s pogledom na more (u boljoj varijanti). A to nije odmor.
Odmor je kad ne moram razmišljati što će se jesti (proučavanje jelovnika je skroz OK), ni kuhati, niti brinuti za bilo što drugo... to je vrijeme kad se nas četvero bavimo jedni drugima, bez opterećenja i uživamo u kupanju, šetnjama i slično tome. I da, za to mi nije dao žao dati novce, pod uvjetom, naravno, da usluga štima.
I radije odemo 10 dana u hotel pa odmorimo pošteno nego da 3 tjedna (ili više) provedem u istim obvezama kao doma.
Eto... za mene je u tome najveća razlika.

prvu recenicu je potvrdio skoro svatko tko ima nesto svoje na moru, koga poznajem.

a s ostalim dijelom teksta se potpuno slazem.
i isto mislim i radim/o.
...tuga gleda unatrag . . . briga oko sebe . . . a samo vjera gleda gore . . .
maryca
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Snjeskaa » 22 vel 2009, 00:38

maryca je napisao/la:
I meni još važnije: imati tako nešto na moru za mene bi značilo kuhanje, pospremanje, pranje, pegalnje - kao i doma, samo s pogledom na more (u boljoj varijanti).
.

ali cure to što imate štednjak ne znači da morate stalno visiti nad njim
;)

ne vidim zašto bi morale kuhati ako ljetujete u svom apartmanu,
zamislite da niste u svom i jedite u restoranu :D
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 22 vel 2009, 09:20

snješka, teško da si puno ljudi može priuštit rate kredita i režije za app i još uz to jesti čitav godišnji u restoranu :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Bubidea » 27 vel 2009, 21:22

meni kuhanje na moru stvarno nije neko opterecenje...pa, slobodna sam 24 sata, nema nekog ciscenja ( nakon sto dobro izbribam kucu kad dodjem, ali sve, bas sve...do zadnje rajngle,do zadnje salaporke...e, to mi je gnjavaza teska :angry ...jedino to)
nema peglanja,nema brisanja prasine
24 sata ne znam sto bih radila, niti spavati vise ne mogu toliko, preodmorim se

i onda staviti nesto kuhati ujutro dok pijem kavicu...nije neka stvar, to mi cak dodje ko neka zabava ( kuham samo jednom dnevno, pa onda decki naprave rostilj ili kotlovinu, cega obavezno ima za dva dana...tko je vidio raditi malo rostilja :lol
ili bace neku ribicu na gradele...
uglavnom, jadno je to moje kuhanje)

ne mogu niti stalno biti na plazi, niti stalno setati ili ici po kavama

istina je da se u hotelu covjek 100x bolje odmori, ali sto cu kad sam kucu dobila zajedno s muzem

nasa je max iskoristena, sin je dolje od zadnjeg dana skole do pocetka nove sk. godine...nesto mi , nesto baka, nesto teta
ja zivim za ljeto i more i dolje sam sigurno 4 tjedna godisnje, nesto u 6. nesto u 7 i 8 mj
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la mama Gabi » 02 ožu 2009, 09:27

Ja se moram složiti s Bubineom. Ako kuća ima minimum namještaja, počisti se jednom dobro i uživa.

Meni isto kuhanje na moru nije nikakav problem. Čak uživam u svojoj slatkoj kuhinjici, pa kad serviramo večeru uz svijeće, čak i djeca se toliko oduševe da pomažu bez da ih gnjavim. Često i mm nešto skuha, a za poneki ručak se uvijek nađe novaca. To mi dođe više ko razonoda. Osim toga i jelovnik je skroz drugačiji na moru, puno povrća, ribe, a to je za čas gotovo.

S ovim dolaskom proljeća, već smo u mislima tamo, a uskoro i za pravo. Jedva čekam :joy
mama Gabi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la frrr » 02 ožu 2009, 13:41

Snjeskaa je napisao/la:samo što moja cijela plaća ide na kredit ali nam ne fali jer smo je ionako stedili ili trošili na gluposti.
Uopće se ne kajem zbog toga, sretna sam čim pomislim na naš mali raj :srca

pa ovo se cijelo vrijeme provlači kroz topik - ako ti je rata koji bi dao za kredit za nešto na moru inače višak novaca ili tu svotu štediš - svakako
ako ti ti novci trebaju za svakodnevni život i morali biste se stisnuti s financijama da se plati rata - pedeset puta promisliti i dobro izračunati
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la teutonija » 06 ožu 2009, 10:31

Mi nemamo svoje ,al moji imaju mali apartman pa ko da je naše.

sami se ne bi mogli upustiti u kupnju tako nečeg ,ali ovak mi je beskrajno drago kaj imamo kud otići.

Moji idu često ,sigurno jedan vikend mjesečno (osim zimi) moja mama je slobodna cijelo ljeto pa je dugo dolje ,ali se izmjenjujemo jer je sve to maleno 35 kvadrata plus terasa.

Financijski nam je to punoooo jeftinije nego hotel ,K ostaje na moru dugooooo ,uskoro će i M, mi smo dolje 2-3 tjedna ljeti i tjedan sad u proljeće ,a kuhanje i posremanje mi stvarno nije problem pogotovo kad usporedim 130 kvadrata od doma sa ovih 30 :lol ,tj pospremanje tip top gotovo za 10 minuta :p

Kuhanje brzopotezno ,nema nakuhavanja ,a dobro dodje da se ispuni dio dana.
Plaža nam je pod nosom ,dodjemo doma oko 12-13 ,curke il odspavaju (do sad jesu :mrgreen: ) il se igraju , za to vrijeme skuham , pa zalegnemo svi četvero :mrgreen: ,popapamo i oko 16 opet na plažu.

Uopće me ne opterećuje sve to kad imamo cijeli dan za raditi niš. :mrgreen: ,a ak mi se baš ne kuha možemo jesti jaja ili pizzu. :faca

Podvečer curke se igraju na terasi,tuširanje ,neš lagano za večeru tipa čokolino pa šetnjica,.....joj jedva čekam.

Znači ja sam uvijek za to ,ali ne ak bi me rata kredita ubijala cijelu godinu zbog tih par tjedana dolje.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.