Sada je: 12 kol 2026, 11:10.

novi Pravilnik stupio na snagu

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

novi Pravilnik stupio na snagu

PostPostao/la nadicab » 20 vel 2009, 12:03

Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: novi Pravilnik stupio na snagu

PostPostao/la Sanja » 20 vel 2009, 22:42

OH Pa na dnu je novi obrazac za obračun plaće.Nešto su pojednostavnili!
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 21 vel 2009, 00:04

jesam ja krivo shvatila da dijete sad moze biti u ustanovi do 8 sati dnevno?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 21 vel 2009, 01:02

ako je poludnevni boravak - on je 4-8 sati, i to je stara stvar ....
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 21 vel 2009, 01:10

sad sam shvatila sto si pisala - da, ispada da moze (valjda su zaboravili prepisati stavak)
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Imge » 21 vel 2009, 09:53

stavila sam link na ovaj Pravilnik jos prije tjedan dana na topic o Povisici invalidnine :mah .
no, ocito je promaklo... :dunno

upucujem i na drugi Pravilnik:
PRAVILNIK O UVJETIMA I NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA NA ORTOPEDSKA I DRUGA POMAGALA
:mah
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la elizabeta » 21 vel 2009, 12:58

Imge, nije promaklo, nije :)

I hvala ti što se toliko trudiš oko ovog podforuma i što misliš na nas :srca

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 22 vel 2009, 10:27

I što vam se čini? Lidija ovaj obrazac za obračun plače na prvi pogled čini se da je ispravljen ili griješim?
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 22 vel 2009, 12:55

Meni nije jasan ovaj članak 9.,a posebno stavak 5,da li se odnosi i na roditelje na dopustu ili samo na one koji rade u skračenom radnom vremenu,mislim na ispunjavanje tiskanice o plaći??
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 22 vel 2009, 13:20

Ma Sanja, samo drugo pakiranje ...
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 22 vel 2009, 22:33

:dunno Naravno. Još sada ako ukinu 2. stup imat ćemo čorak od mirovinske uplate.A štaš!
:hrvatska
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 22 vel 2009, 22:34

pravilnik o uputnicama
u prevodu se na jednu uputnicu može obaviti u bolnici sve pretrage koje trebaju
Zadnja izmjena: nadicab; 23 vel 2009, 10:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Sanja » 22 vel 2009, 22:50

Legendo, ma kako si to uspila iskopat!
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 23 vel 2009, 00:04

Mi smo valjda jedini kojima se drugi stup isplati :lol
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 23 vel 2009, 10:28

nadicab je napisao/la:[url=pravilnik o internim uputnicama]http://www.hzzo-net.hr/dload/novosti/Ostvarivanje_SKZZ_interne_uputnice.pdf[/url]

super
mi smo to do sada obavljali tako da smo dobijali uputnicu za dnevnu bolnicu (neuropedijatrija) pa bi nas onda oni slali s tim internim uputnicama dalje po odjelima. sad u 12. mjesecu sam slučajno srela našeg doktora pa mi je rekao da ću se ovog proljeća morati sama naručiti za sve pretrage :dunno - možda se s ovim pravilnikom to opet bude rješavalo s jednog mjesta :klanja
uglavnom, sada znam što trebam tražiti od svoje pedijatrice, hvala nadice :kiss
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la IRENA » 23 vel 2009, 13:35

nadicab je napisao/la:pravilnik o uputnicama

Na zalost - nije bas tako nadice - prvo ovo nije pravilnik vec naputak poslan od strane HZZOa sekundarnoj zastiti ( tj bolnicama) koje onda razne bolnice raznoliko tumace... pa je bilo iza ovog jos pojasnjenja tog naputka .. npr. da ce lijecnik spec. koji indicira odredjene pretrage to napraviti na interne uputnice ali ako na te pretrage u jedinici centralnog narucivanja u bolnici dobijes termin za vise od mjesec dana , onda opet svom lijecniku( pedijatru ili opce med) po crvenu uputnicu... ma pravi mish-mash koji ne znam kako ce se i kada rijesiti...
Sa Pravilnikom o ortop.pomagalima ce takodjer biti problema - naime sada je procedura za propisivanje otprilike ista starom: specijalist ( npr. ortoped) mora dati preporuku ( znaci opet moras kod njega na pregled).. onda on to napise kao preporuku u nalazu.. ALI vise ne moze sam napisati tiskanicu za pomagalo!) jer od sada to pisu nadl. lijecnici - za SVA pomagala ( pa cak i ocale) .. ONDA se ide nadleznom lijecniku pa taj uz 70ak bolesnih dnevno kopa po Pravilniku od 650ak pomagala i proucava do bola kompliciranu potvrdu za pomagalo ( a bome ce je dobro proucavati kao i sam pravilnik) jerbo ce ga za svako "neopravdano" propisivanje ( mada ima preporuku specijaliste!) lupiti direkt po dzepu! Inace je do sada Povjerenstvo odobravalo pomagala ( dobar dio) i to se cekalo po 14 dana ( tamo je bilo za tu svrhu postavljeno bar troclano "vijece" koje je to radilo - i nisu nikome odgovarali ak se nisu drzali indikacija HZZOa - nisu im rebnuli od place... Sve u svemu ja cu za vecinu pomagala konzultirati prvo svog odvjetnika :roll: jer je dosta da dva mjesecno napisem " mimo pravilnika" pa da odnesem gace na stapu.... :(
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 23 vel 2009, 13:43

Irena, ne bi ti bila u kozi. Sve gore i gore, i po pacijente i po vas - lijecnike. :roll:
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 23 vel 2009, 15:12

A stvarno smo u banani. Jadni i lječnici i mi.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 23 vel 2009, 22:16

eto to se lijepo zove teorija i praksa. nastradali svi i opet ćemo čamit po čekaonicama. :|

a šta je s onim da će bit jedan recept za lijekove koji se stalno piju i vrijedit će 6 mjeseci? jel to fercera od 25.2. ko što su rekli ili ne?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la IRENA » 23 vel 2009, 22:37

To vrijedi ... no ne za sve lijekove koji se trajno ( tzv. kronicna terapija) piju ( npr. ne za psihotropne i opijate...) ..a ljekarne se jos nisu na to pripremile - nit informaticki nit znaju kako ce fakturirati .. etc... ostaje i pitanje
A- sto ako odes prvi puta sa Rp u ljekarnu XX i tamo " pohranis" svoj rp za iducih 6 mj... , a onda iduci mjesec otputujes na more pa ne mres u tu ljekarnu XX...( jos nije informaticki sustav cjelokupne ZZ zazivio tako da sve jos ipak ide preko "papirnatog" rp...
b- sto ako ti se kronicna terapija promijeni ( ili po dozazi ili po vrsti lijeka) ??? tko ce onda " odjavljivati" ovaj prvi lijek , a prijavljivati drugi.... ( pacijent, lijecnik- kaako - uz neki zapisnik ili sto?... jer ja kad nekome izdam Rp na 6 mjeseci kao da sam izdala cek na iznos 6 x cijena lijeka...i za to odgovaram .. da samo ne mislim na svoje bakice koje ionako sve lijekove pobrkaju cim im se promijeni izgled kutije lijeka ili doza....
Ja ne znam odgovore na ta pitanja, ne zna ni HZZO - ali imamo onu lijepu koja krasi nasu hvalevrijednu reformu zdravstva - SVE CE SE RIJESAVATI U HODU - to valjda znaci da cemo se svi nahodati dok se stvari ne posloze :dunno
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 23 vel 2009, 22:41

Koliko puta smo vec informatizirali zdravstvo ?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 vel 2009, 00:12

ajajaj..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 24 vel 2009, 01:08

Lidija je napisao/la:Koliko puta smo vec informatizirali zdravstvo ?

Ma traje to vec dugo... bar 10 ak godina ... no sad tek ide nekom osmisljenom "kraju" odnosno da se posloze kockice... ..Medjutim sad HZZO brza prije rude... tako kad budemo umrezeni sa ljekarnama ( a to ce biti skoro) onda 6-mjesecni rp nece biti problem... i olaksati ce i meni i mojim pacijentima....
Problem HZZOa je da "bubne i ziv ostane"....
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 24 vel 2009, 10:02

( a to ce biti skoro)

u nadi je spas :kima
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 vel 2009, 10:37

Irena, ajme, a ja ove godine trebam dobit kolica za Denisa :strah kak će to ići? Iako mislimd a to i opet ide preko HZZO-a i sada mi se čini da je to ipak lakše rješenje
Nama je na seminaru ovo s uputnicama ispričala ravnateljica Goljaka i da ona to ipak vidi kao pomak na bolje što se tiče uputnica; naravski ako se stvari zakompliciraju, moraš i opet ići po nekoliko uputnica, ali u principu, dosta stvari bi se ipak mogle riješiti samo s jednom uputnicom (tako ja bar sebe tješim :p )
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 25 vel 2009, 16:22

ajoj i mi idemo sad po kolica što će biti šetanja a moja pedijatrica je i ovako i onako zbuki do kraja. Cijelo vrijeme joj Mi moramo govoriti što i kako jer se njoj neda zezeti stim. Morat ću joj sve pravilinike ma općenito o djeci sa p.p i njihovim potrebama nešto dati da pročita ili nema pojma ili se pravi blesava (oprostite na izrazu ali tako je i to je masu puta dokazala). Neda mi ju se mjenjat i onda otpočetka nekom pričat probleme mog sina, tako da sam luda više a mogu mislit što nas još čeka, ali ja sam vječiti optimist pa se nadam da će nešto biti bolje
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: PELENE

PostPostao/la Sanja » 28 vel 2009, 00:03

Novost- pelene se ne ovjeravaju na hzzo vec doznaku pise pedijatar i via apoteka. Jedina caka je sta su doznake na novim obrascima.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daisy » 28 vel 2009, 17:15

Ha, ha mi smo friški po pitanju podizanja ort. pomagala. Još prošli mjesec smo digli cipelice na doznaku koju je izdao spec. ortoped, pa na komisiju i ... sve ok. Al evo prošli tjedan bili smo na SUVAGu na provjeri sluha. S obzirom da aparatiće već imamo kusur godina, napisali nam oni preporuku za nove i uputili nas našoj pedici. Usput smo (budući nismo iz Zgb) odmah otišli u firmicu kod koje smo već uzimali slušne aparatiće, silikonske umetke za uši i baterijice pa smo odmah obavili izmjere uheka za umetke.
Dalje veselja!! :dunno . Nakon čeprkanja po šifarniku ort. pomagala, kompjutoru, nazivanju ort. kuće poradi pomoći oko pravilnog pisanja doznake (to sam obavila ja), pedica nam napisala papir i trebam ga za koji dan predat. Baš me zanima dal će biti ok. Inače, moj dojam, vrlo komplicirano za liječnike poglavito pedijatre koji pod obavezno imaju prepune čekaonice djece koja baš i ne znaju reći gdje ih boli, dosta im je samo jedno dijete kao što je moj F, pa da se zakopaju u administraciju do grla. :dunno . Ne znam kako će to uspjeti i nastaviti uspješno liječiti što im je primarni zadatak! :alc
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: PELENE

PostPostao/la beammama » 10 ožu 2009, 12:39

Sanja je napisao/la:Novost- pelene se ne ovjeravaju na hzzo vec doznaku pise pedijatar i via apoteka. Jedina caka je sta su doznake na novim obrascima.

Jel' to za djecu ili se odnosi i na odrasle?

U stvari sam došla pitati - mm je na dopustu za njegu djeteta. Odobreno preko HZZO-a ove godine u veljači. Amadej ide na 4 sata u vrtić i sada bi htio da ide na puno vrijeme (odnosno bio bi od 8 ili 8.30 do cca 15 sati jer nema potrebe da je 10 sati tamo). Njegov doktor smatra da što se sadašnjeg zdravstvenog stanja tiče bi to mogao, ali pitanje je da li ako je djete na više od 4 sata u vrtiću mm gubi pravo na dopust za njegu? Jer kod nas u vrtiću rade ugovor ili na 4 sata ili na 10. Ne znam da li bi napisali na 7 sati npr.
I što je sa školom? Ako krene na jesen u školu da li mm može i dalje koristiti dopust ili ne?
beammama
burek pod bor

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2009, 13:06

može ići u školu, vidiš nas ostale :mrgreen:
za ostanak u vrtiću je do sada padala invalidnina na pola ako je bio duže od 4h
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.