Sada je: 25 srp 2026, 00:50.

prelazak sa dojenja na adaptirano

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

prelazak sa dojenja na adaptirano

PostPostao/la kaillasa » 20 vel 2009, 11:23

:mah odnedavno mi je dijagnosticiran reumatoidni artritis pa pijem decortin. na Rebru mi je dr. Sentić rekla da to ne smeta dojenju međutim moj pedijatar kaže ipak da prestanem dojiti.
ima tko kakav savjet koje adaptirano mlijeko da kupim? da li da dajem dodatnu tekućinu bebi? :conf
što da radim da mi organizam prestane stvarati mlijeko?
:dunno
kaillasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: prelazak sa dojenja na adaptirano

PostPostao/la mrava » 20 vel 2009, 11:51

Najprije, čestitam na bebici i žao mi je što moraš proživljavati bolest uz svu sreću oko djeteta. :hug
Ja sam se odlučila za Bebimil1, od puno žena sam čula da njega bebači najbolje podnose, ali to je individualno hoćeš li se i ti odlučiti za njega. Uz Bebimil ja dajem i čaj (komorač, kamilica). Moj sin je kombinirao dojenje i adaptirano mlijeko i s 2,5 mj. samo je ispljunuo cicu, nije više htio vući. Ja sam jedno vrijeme izdajala mlijeko da mi se cice ne upale i onda je samo najednom prestalo dolaziti mlijeko.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 vel 2009, 12:16

Ja bih potrazila jos par misljenja specijalista i farmakologa.

Pijem euthyrox zbog bolesne tiroidne zlezde i dojim, pedijatrica i nije bas sigurna sta ja to pijem i cemu sluzi, endokrine bolesti joj nisu specijalizacija nego pedijatrija. Odmah mi je savetovala prekid dojenja (jer je tako najlakse za nju).

Ja sam se posavetovala sa dva endokrinologa i oni su me uverili da mogu dojiti i da to nije opasno za bebu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la kaillasa » 20 vel 2009, 12:24

:proljece nekako mi je nevjerojatno da lijek ne ulazi u mlijeko :dunno međutim na Rebru je doktorica rekla da to ne utječe na dijete. mene je zbunilo kad sam pročitala koliko nuspojava ima taj lijek. :alc
kaillasa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 vel 2009, 12:28

potpis na stefanovu mamu, pitaj jos nekoga.
dodatna tekucina uz adaptirano ne treba, osim ako se dijete izuzetno ne znoji negdje na + 40 stupnjeva (sto ne vjerujem da je slucaj) ili ako nije bolesno pa postoji mogucnost dehidracije (sto se nadam da nece biti slucaj).
hladni oblozi i hladan tus na prsa pomaze zaustavljanju laktacije, a postoje i razliciti lijekovi (tipa bromergon), ali oko toga se treba posavjetovati s lijecnikom.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la ivana7997 » 20 vel 2009, 14:22

ako ne zelis prestati s dojenjem, i ja bih ti savjetovala da potrazis misljenje u farmakoloskoj ambulanti na rebru. ne moze ti pedijatar reci da prestanes s dojenjem zbog nekog lijeka, osim ako nije siguran i ako i sam nije potrazio misljenje farmakologa. i nije uvijek isti odgovor jer nije ista situacija ako je dijete starije, pa rjedje doji itd. na pdf dojenje imas stickani topic s brojem telefona, mozs i nazvati, rado pomazu i tako.

sretno
ivana7997
Abundija

PostPostao/la swenova mama » 21 vel 2009, 21:56

ja bih ti savjetovala da potrazis misljenje u farmakoloskoj ambulanti na rebru

upravo to.
Ja sam se odlučila za Bebimil1, od puno žena sam čula da njega bebači najbolje podnose, ali to je individualno hoćeš li se i ti odlučiti za njega. Uz Bebimil ja dajem i čaj (komorač, kamilica
).

to da se bebimil najbolje podnosi, babska su naklapanja. Svakom djetetu odgovara neka vrsta mlijeka. ne bih posebno isticala bebimil (koji je, btw, losija robna marka Hipp-a) pred Hippom, Milumilom, Nanom itd. Inace, ako cemo bas povjerovati da je neko mlijeko najbolje, strucnjaci kazu da je Nan trenutacno najbolji. ja inace bojkotiram Nstle, pa nikad nisam kupovala Nan, ali tako kazu.
Sto se dodavanja tekucine tice, djetetu ne treba dodatna tekucina uz adaptirano mlijeko osim u slucajevima koje je mamasnita navela. Pogotovo mu ne treba kamilica koja napuhava i moze dovesti do grceva.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la MjesecevaZraka » 23 vel 2009, 15:12

nan je navodno najbolji jer se nestle najbolje reklamira i podmazuje strucnjake.
ono cime sam bi ja vodila je da formula ima probiotike u sebi.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 23 vel 2009, 18:53

ja mislim da je to sve više-manje isto i da je sasvim svejedno koje mlijeko uzmeš. nemam najboljeg, boljeg ili lošijeg
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrava » 24 vel 2009, 12:33

swenova mama je napisao/la:to da se bebimil najbolje podnosi, babska su naklapanja. Svakom djetetu odgovara neka vrsta mlijeka. ne bih posebno isticala bebimil (koji je, btw, losija robna marka Hipp-a) pred Hippom, Milumilom, Nanom itd. Inace, ako cemo bas povjerovati da je neko mlijeko najbolje, strucnjaci kazu da je Nan trenutacno najbolji. ja inace bojkotiram Nstle, pa nikad nisam kupovala Nan, ali tako kazu.
Sto se dodavanja tekucine tice, djetetu ne treba dodatna tekucina uz adaptirano mlijeko osim u slucajevima koje je mamasnita navela. Pogotovo mu ne treba kamilica koja napuhava i moze dovesti do grceva.

Ja sam samo dala svoje mišljenje, tj. iz svog iskustva. Ne moraš odmah napadati prema svom podnicku! ;) :mah
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la swenova mama » 24 vel 2009, 12:35

nan ima probiotike, kao i hipp :dunno ne znam, moj je prvi odrastao na hipp-u, drugi na hippu s probioticima do trenutka problema s mlijekom pa je isao na soyamil.
Kad je sw rodjen onda je kruzila prica da je milumil najbolji. pa je neko vrijeme bio hipp u igri. Pa je dosao Nan.
Isto tako ne vjerujem da je ijedna formula najbolja. kao najbolje mozemo jedino apostrofirati majcino mlijeko, sve drugo je drugi izbor i ovisi o djetetu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 24 vel 2009, 12:38

Ja sam se odlučila za Bebimil1, od puno žena sam čula da njega bebači najbolje podnose

mrava, ovo bas nije na razini misljenja, vec tvrdnje o tome da je puno zena reklo da se bebimil najbolje podnosi. ne znam u kojem se drustvu kreces, ali nikad nisam cula da je netko toliko puta ponovio da je neko mlijeko najbolje da bih se usudila reci da puno zena to tvrdi.
Zena koja se odlucuje za ad mlijeko treba sama donijeti odluku koje zeli, bez utjecaja u obliku puno je njih reklo i sl.
Koliko je to tebi puno zena reklo? 3, 5? 50?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mrava » 24 vel 2009, 12:52

swenova mama je napisao/la:Isto tako ne vjerujem da je ijedna formula najbolja. kao najbolje mozemo jedino apostrofirati majcino mlijeko, sve drugo je drugi izbor i ovisi o djetetu.

Potpuno se slažem s tobom, i svakako, svaka mama će izabrati što je najbolje za svoje dijete. :kiss
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la mamashnita od noje » 24 vel 2009, 12:56

mrava, ma nece cak ni mama izabrati. mislim hoce, ali na kraju je dijete to kojemu ce neka formula odgovarati vise od druge.
ja, kao mama, izabrala sam nan kada smo startali. bilo je vise nego ocito da mu formula ne odgovara. probala sam hipp i preporodili smo se. :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la MjesecevaZraka » 24 vel 2009, 18:23

swenova mama je napisao/la:Isto tako ne vjerujem da je ijedna formula najbolja. kao najbolje mozemo jedino apostrofirati majcino mlijeko, sve drugo je drugi izbor i ovisi o djetetu.

Slazem se.
Ali sam stava da su ove formule s probioticima bolje od onih bez, tj. lakse su probavljive.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 24 vel 2009, 22:33

sve je to isto, nema boljeg il lošijeg mlijeka, ja mislim. razlike u kvaliteti su minimalne da bi se pričalo da je nan bolji od aptamila ili da je bebimil bolji.
stvar je izbora ili onog što beba prihvati. moja je na aptamilu jer je nismo imali pojma o adaptiranom, MM otišao u apoteku po neku AD za svaki slučaj, a apotekarka mu dala najskuplje (aptamil comfort) :D
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.