Sada je: 03 ruj 2026, 00:53.

savjet za laringitis?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

i mi

PostPostao/la blackmagicwoman » 13 pro 2007, 12:28

i moj sin ima laringitis upravo...s tim da se nama redovito ponavlja...

ono sto pomaze je hladan zrak...i s tim prvim krecemo u borbu...

a ja sam onda iskusala na svoju ruku i skuzila da pali je AquaMaris...spricam mu u nos, ali i u usta, cesto u toku dana...on u tome uziva...

i kamilica...pustim ju da lagano kuha (kuhinja nam je spojena s dnevnim boravkom) preko dana, a po noci lonac kraj kreveta...

prije mu je laringitis trajao po sedam dana, a sad najduze do tri...
blackmagicwoman
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: savjet za laringitis?

PostPostao/la srećice » 10 vel 2009, 15:38

Pozdrav!
Moj K ima 4 god. i jedanput godišnje desi nam se napad laringitisa. Ovo nam je treći put. Prvi put letili smo na hitnu jer nismo znali šta je to, dobili injekciju, inhalaciju i prošlo. Prošle godine kad ga je uhvatilo sjeli smo iznad kade i para i fenistil su mu u roku pola sata pomogli.
Uhvatilo nas jučer u 4 sata ponoći, popili 15 kapi fenistila i stali nad zaparenom kadom. Nikako da nam se smiri, nije mogao prestat kašljat. Stali smo sat vremena u wc -u i čim bi izašli opet se počeo gušit. Tako da nema teorije da u tom stanju stignemo do hitne.
Kuhali smo vodu i držali mu ispod nosa i usta i tek nakon 3 sata nekako se smirilo. Tada smo išli dr. koja je rekla da je jak laringitis, inhalirali smo se, dala Klavocin jer su glasnice jako upaljene i Fenistil kapi 6 dana.
Zanima me dal inhalator u tako jakom napadu uspije smirit i dal se kod vaše dijece to povuklo? Inače od ove godine smo u vrtiću i često smo prehlađeni i kašljemo, al prošla dva puta ulovilo nas iz čista mira.
K 01.02.2005.
J 08.01.2008.-09.07.2008.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srećice » 17 vel 2009, 11:15

Zar nikog nema sa savjetom? Dal nam se isplati kupit inhalator????
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buhtlica » 17 vel 2009, 11:59

ako su vam ceste prehlade, zastopan nos, pa i laringitis, isplati se inhalator.
mi ga imamo par godina i jako nam pomaze.
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la srećice » 17 vel 2009, 16:10

Onda moram malo potražit koji inhalator. Na šta treba pripazit kod kupnje?
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Buhtlica » 17 vel 2009, 16:32

mi smo prvo imali bremedov, bio je dobar, ali glomazan i glasan.
sad imamo i pingu, jako smo zadovoljni, malen je i necujan. :5
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la bigmamma » 17 vel 2009, 21:34

Inhalator u takvim stanjima pomaže i ne mora se na hitnu. Liječnik će vam prepisati sastojke. Mi smo na dexametazonu (to uglavnom daju u injekcijama kod takvih napada), inhaliramo ga i laringitis brzo prođe (uspijevamo se ugl. izvući i bez atb.). Imamo Bremedov glasan i kao takav nam ne smeta :dj
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 18 vel 2009, 09:30

i nama inhalator jako pomaže kod laringitisa (pomagao je i kod bronhitisa, a sad već 2 godine ni ne dođe do bronhitisa - pljuc pljuc pljuc ;) - spriječimo ga u nastanku)

mi sad kod noćnih napada laringitisa ne idemo na hitnu, nego se inhaliramo (zadnji put se inhalirala sat vremena + sam joj dala Claritin da popije) i odemo kod naše doktorice - i ona nam u zadnje vrijeme da smo dex za kućno inhaliranje, 1-2 dana

mi smo uzeli neki najbezvezniji - DADO - taj su tada jedini imali, a nama je bilo hitno jer je N imala akutni bronhitis i imali smo 2 opcije: inhalirati je kod kuće ili u dnevnoj bolnici. kupili smo što su imali i taj nam je sasvim zadovoljavajući, radi već 3. godinu, lako se održava.
jedina mana mu je što je glasan (to dođe do izražaja po noći :oops: ) - al koliko sam shvatila, svi kompresorski su glasni.

mene sad zanima homeopatsko liječenje laringitisa - odakle krenuti?
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 18 vel 2009, 11:49

Hvala vam cure!
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srećice » 23 vel 2009, 09:00

Miki neznam ništao tome al želim vam da brzo ozdravite.
Opet nas ulovio napadaj laringitisa, dvije noći zaredom, kupili smo inhalator i savjetovali su nam eterična ulja čempresa i eukaliptusa i 2 ml. fiziološke.
Zanima me kada nas ulovi napadaj dal se možemo uzastopce inhalirat duže vremena, znači ne tih 2 ml koji traju nekih 10 min. nego recimo pola do sat vremena dok se sve ne smiri? I dali je bolje tada samo sa fiziološkom ili se može uvijek koristit eter. ulja?
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 23 vel 2009, 10:05

ja uopće ne stavljam eterična ulja u inhalator, nego samo fiziološku (ne usudim se eksperimentirati s eteričnim uljima, osim toga u našim uputstvima za inhalator piše da ulja ne smiju :dunno )

ja kad nas po noći uhvati napad laringitisa, stavim u 2-3ml fiziološke 2 kapi efedrina (onog "dječjeg", mislim da je to 25% otopina) - to je zapravo adrenalin i on pomaže kod smanjivanja otoka grla i sluznica pa lakše diše (savjet frenda doktora čiji mali je isto imao gadne napade laringitisa). kad se to potroši, ulijem još samo fiziološke i inhaliram sve dok ne počne normalno disati.

odmah dam i Claritin, tako da se sve skupa smiri što prije, samo doktorici kažem kad sam što i koliko dala (pa onda ona ovisno o tome preporuči kad opet smije popiti, prvi dan uglavnom dobije 2 doze Claritina, ali onda trebamo čekati 24 sata do iduće doze - ne znam sad točno, uglavnom nam dokica svaki put ponovo izračuna, ovisno i o jačini laringitisa i da li nam da još neke lijekove - na svoju ruku dam samo tu prvu žličicu, za ostale strogo po savjetu)

čistu fiziološku možeš koristiti često i dugo
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 23 vel 2009, 10:20

Hvala ti. Nama nije spominjala Claritin nego pijemo Fenistil i to po 15 kapi tri puta na dan. Prošli put pili smo 6 dana. Al imam osjećaj da mu to baš previše ne pomaže. Claritin je vjerovatno jači?
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 23 vel 2009, 16:26

i nama je doktorica u početku davala Fenistil, a onda je prešla na Claritin - mislim da to ima veze s i dobi djeteta :dunno

meni je bilo jednako dobro (u preporučenim dozama) - samo sada imamo kod kuće uvijek Claritina, a prije smo imali Fenistil

nama je tijek bolesti ovakav: napadni laringitisa i suh kašalj nalik lavežu koji s vremenom korištenja lijekova postaje normalniji (produktivni) i više se ne zagrcava dok kašlje - potpuno kašalj ne prestaje još ni par dana nakon prestanka uzimanja lijekova

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 24 vel 2009, 15:54

Nas ulovi napadaj i prvih pola sata kašlje da nemože doć u sebe, još se i prestraši i spava mu se tako da počne plakat i onda je još gore.
Tada kašlje još kojih 3,4 sata i za to vrijeme smo stavljali paru ispod usta i nosa . Tada se smiri i kasnije nema više takav kašalj. Osim ovaj put kada ga je ulovilo dva dana za redom. Sada nakon toga sav je zakrcan, nemože normalno disat, nos mu ne curi nego sve mu se skuplja negdje unutra. Danas idem dr. jer me strah da mu se nešto ne zakomplicira.
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 24 vel 2009, 16:13

ma ja jedino na laringitis trčim odmah doktorici - posluša je, odluči da li treba pikice, inhalacije dexa ili samo Claritin i ja sam mirna :klanja

inače sam od onih koji radije sve probaju riješiti kod kuće, ali ovoga se baš bojim - ajde dobro, barem više ne idemo na hitnu

i moram reći da otkad na prvi znak "laveža" odemo da je posluša i odredi terapiju, sve prolazi puno opuštenije

da te utješim, kako rastu, tako su i napadi blaži :klanja

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 24 vel 2009, 16:20

Mi bi trebali svaki put na hitnu jer je redovno napad u noći. Al mene je strah nekud ić u tom stanju, on se doslovno guši i mislim da u tom stanju nebi mogli trčat na hitnu, tako da doma smirujemo bar dok počne malo normalnije disat.
Dal ste i inače često prehlađeni?
Nama je ovo prva godina u vrtiću i stalno je bolestan, ali najgore je šta vidim da mu pati organizam, jednostavno nemože disat kako treba i stalno se vrtimo u nekom krugu. Temperatura, streptokok u nosu, laringitis, popijemo antibiotik, i nakon petnaest dana opet isto.
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 25 vel 2009, 09:34

mi smo negdje prije 3. rođendana zadnji put išli na hitnu po noći, jako smo se uplašili koliko se gušila, ali u autu je situacija bila puno bolja (kombinacija hladnog zraka i uspravnog položaja) - tamo su joj dali DEX i inhalaciju čistom fiziološkom.

poslije sam čitala da u slučaju tako jakog napada zapravo treba nazvati hitnu i da bi oni trebali doći k nama i da nije dobro dijete u takvom stanju voziti nego staviti u zaparenu kupaonicu i čekati hitnu.

taj put na hitnoj (Rebro) su nam prvi put (inače smo bili u vikend- hitnoj u domu zdravlja gdje bi nam odmah šibnuli dex, dali Fenistil i poslali kući) rekli da inhalacija običnom fiziološkom pomaže.

poslije smo i sami kupili inhalator i sad više ne idemo na hitnu - ovo "trčim doktorici" znači da čekam njenu smjenu i odmah odem ;) - ali otkad prepoznajem već prvo kašljucanje laringitičnog tipa (MM ga skuži kasnije od mene) - nismo ni imali tako jake napade (a i starija je).

mi smo prve godine vrtića bili tako često bolesni da nam je na kraju doktorica dala ukupno 6 tjedana kod kuće:prvo je meni dala 3 tjedna (max koliko je mogla), pa je MM uzeo par slobodnih dana pa je na 2 dana došla sveki i onda sam ja dobila još 2 tjedna bolovanja.

za to vrijeme smo joj dali cijelu bočicu Infant care multivitamina (preporuka dokice) i još na kraju tog perioda ulovili neku akciju i otišli 5 dana na more - iza toga je konačno sve krenulo nabolje, uskoro je došlo i proljeće i više nikada (pljuc pljuc pljuc) nije bila u tolikoj mjeri bolesna kao te prve zime
mlađoj smo i preventivno znali davati ehinaceu po 3 tjedna, mama nam kuha sok od bazginih bobica i tako - mala ima bolji imunitet od starije

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 25 vel 2009, 09:46

Mi do ove godine nismo bili gotovo nikad bolesni ali sada katastrofa. Jučer bila kod ped., poslušala ga i pluća su čista i vidi se samo jako upaljene glasnice. Isto dala mi da bude doma cijeli treći mijesec.
Inače on ima jako povećan treći krajnik i tonsile, bili smo kod orl i poslala nas najprije na alergotest. Evo čekamo skoro dva mijeseca i za 15 dana idemo napravit. Nadam se da se nećemo više razbolit u to vrijeme i da ćemo uspjet napravit test.
Onda ćemo vidit za dalje dal vadit krajnike ili???
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 25 vel 2009, 12:37

uh, srećice, drž'te se :hug
nadam se da će se i vama stanje popraviti nakon tako dugog ostanka kod kuće

inače, ja sam joj počela davati i med, nekakav Laringo forte (tako nekako, ne znam točno) - taj je baš za grlo, a kad kašlje produktivno, onda jede Bronhial (kupimo od medara) - čini mi se da joj pomaže bolje od razno-raznih sirupa, a i čini mi se prirodnije - možda joj je i to pripomoglo boljem imunitetu

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la srećice » 25 vel 2009, 12:56

Hvala ti!
Jedva čekam proljeće i tješim se da će tada prestat boleštine.
K 01.02.2005.
M 17.04.2010.
srećice
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 22 sij 2010, 15:27

Molim vas savjet.Mi vučemo laringitis od 15.12.Pio je prospan,fenistil kapi i dobio jednu injekciju solumedrola.Naravno to je sve bilo u vrijeme blagdana pa smo se kontrolirali po dežurstvima.Kašalj se smirio,ali ne potpuno...sve do jučer kad je opet počeo curit nos i kašalj, a od jutros onaj kašalj-lavež.Jučer smo bili kod pedice,ništa nije dala osim ephedrin kapi za nos.Što da radim?Jel mogu otić u vinogradsku na pregled tako ili trebam uputnicu?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 22 sij 2010, 21:45

Imala sam danas cjeli dan lonac s vodom na štednjaku da se isparava.Prije spavanja sam ga držala pola sata u zaparenoj kupaoni.Kašlje dosta,a sad neznam jel bi me primili u vinogradskoj(oni su navodno najbolji za takve stvari) sutra da odemo na pregled.Vikend je pa se bojim da se nešto ne iskomplicira do ponedeljka.Čitala sam u prošlim postovima da inhalacije pomažu,ali mi nemamo inhalator...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 22 sij 2010, 22:08

u vinogradsku možeš doći ovako bez uputnice, pogotovo vikendom. mi smo, na žalost, imali nekoliko susreta s njima i imam samo riječi hvale.
što se tiče onoga što ti možeš - kapaj mu nos što više, fiziološkom, sterimarom, takvim preparatima, neka pije što više tekućine.
ako se, ne daj bože, nekaj zakomplicira ili počne baš jako kašljati, odi u vinogradsku.
sretno!
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 24 sij 2010, 11:20

Evo bili mi jučer u vinogradskoj jer je popodne dobio napadaj kašjla.Dobio je inhalaciju.Pregledan i napravljeni nalazi krvi.Po nalazima sve ok.Doktor kaže da to još nije laringitis,ali nije ni daleko od njega.Kaže neki laringalni infekt i ako bi mu se pogoršalo doći opet na inhalaciju.Temperaturu nije imao,ali je jučer oko 11 navečer zakurio 39,5 :conf .Hmm,ali kako su nalazi krvi onda ok?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 24 sij 2010, 12:42

ako su nalazi krvi ok, odnosno leukociti nisu povišeni, znači da je riječ o virusnoj infekciji. a povišenu temp može imati i od virusne infekcije.
Z. 2002.
J. 2003.

Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mama Mia28 » 24 sij 2010, 15:34

Hvala :) Da nas kašlje dosta produktivno i laringalno.Temperaturu nije više imao...Nadam se da će proći brzo.U zadnjh mj i pol 2 puta je imao laringitis,a sad ovo.Čudno mi je to sve skupa...
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 24 sij 2010, 15:35

Ispravak DANAS a ne "da nas"
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la snamnom » 05 vel 2010, 21:54

Moj stariji sin je još kao beba imao laringitis i u početku ništa nije pomagalo do injekcija dexametazona.Kako je rastao ( sad ima 4,5, godine ) ti napadi su bili sve rjeđi, evo ne sjećam se zadnji put kad ga je uhvatilo. U malo ''starijoj'' dobi mu je na prvu UVIJEK pomagala para ( pustimo vruću vodu u kadu, napravimo ''saunu'' i budemo s njim 10-ak minuta u kupatilu). Kašalj se smiri i to je to, čak ga ne bismo vodili ni dr. Osim toga, vlaženje zraka i puno tečnosti. Ako nije alergijiski laringitis, izađe do 5. godine, tako kažu...kod nas je tako
snamnom
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mama Mia28 » 06 vel 2010, 00:20

Hmm.nadam se da nije alergijski kod nas,mada pedica sumnja na njega.Želi nas poslat na alergološku obradu.I ja radim ovo s parom u kupaonici,imam glavu tuša koja se dade podesit tako da ispušta sitne,sitne kapi,ko maglica pa je kupaonica za 2 min puna pare.Što ću kad nemamo inhalator...E da,isprobala sam ovo s loncem kamilice kraj krevetića...ODUŠEVLJENA!Puno je lakše spavao i manje kašljao...i ja i MM smo spavali kao bebe.Osim toga navješala sam mokre plahte po ormarima,soba je izgledala ko da je bomba pala ali bilo nam je svima ugodnije spavat :)
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.