Sada je: 01 kol 2026, 13:01.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

cookie je napisao/la:moje mišljenje je da je bebi najvažnije da ste vi s njom, a gdje ćete ići uopće nije bitno.

Mom je sinu uvijek bilo važno samo da sam ja pored njega, a gdje je i koliko je sati sasvim nebitno. Juniorka već ima drugačiju priču no mi smo kaotični pa smo valjda uspjeli zbrkati i njenu potrebu za rutinom. 

Stefanova_mama je napisao/la:
Bili smo sa S. kad je imao oko 15 meseci u Amsterdamu, totalni fijasko, on jurca u svim pravcima osim u onom u kom mi hocemo, podlece pod bicikle i ljudske noge (guzva je, veliki grad), juri u kanal. Onda smo isfrustrirani otisli na plazu u Haarlem i uprkos tome sto je duvao vetar i bilo oblacno, on je prekapao pesak beskonacno i bio savrseno zadovoljan.

(ko Barbina cura) roditelje, začas zavole taj stil života, makar su možda rođena ko miljenici rutine.
), Pariz je obišao u 4 dana (na suprugovim leđima podosta jer nismo htjeli vući kolica, ali i u podzemnoj koju mu je bilo gušt gledati) s nepune 2, poštujući dio njegovog ritma (popodnevno spavanje u nekom obliku) mogao je istrpiti i večernju vožnju Seinom i oduševio se mahanjem promatrača s obale, u Louvre-u smo istina obišli samo suvenirnicu (toliko je strpljenje trajalo, no bilo je super maketa vitezova
), i danas se poigra Eiffelovim tornjem na napuhavanje - u svakom mjestu ima nešto što se i djetetu svidi, pelena se može presvuć na na klupi u parku, štos je ako je park npr. u centru Pariza, why not? Pa takvu fotku čuvam za neke dane kad mi kao teen bude svašta predbacivao
...Do Azurne obale smo potegnuli (autom) kad je imao 4, i sad kad ga se pita koje je naljepše mjesto na svijetu bubne Nica jer se sjeti balkona s pogledom i velikih trešanja koje smo jeli i zaflekali razglednice koje smo pisali. Tamo smo kupili male gumene autiće iz Jurića, i to je "suvenir", pa eto savjeta, neke se sitnice ponesu, neke kupe, naravno dio razgledavanja se definitivno izbaci i u hodu prilagođava (imaš vlakiće tipa Bubi s Trga, prije djeteta nisam o tome razmišljala kao način razgledavanja nečega, sada sam shvatila kako su super
), na raznim putovima smo kombinirali hranjenje - gotove kašice ako nije u lokalu bilo npr. tjestenine s umakom od paradajza koja je mogla proći uvijek u to neko sitno doba njegovo. A vrijeme obroka smo "kupovali" jabukom ili kruškom, lubenicom, dinjom...na sitno narezanom kojom se mali jelac zabavlja nakon što svoje sredi.
) i malog putnika, uz nas 2 radoputujuća 
- Budimpešta je grad u kojem 2-godišnjak može sam prehodati duugačak lijepi most i za nagradu se voziti uspinjačom nalik na našu, zoo je krasan a blizu je Playmobile igraonica
, u Bratislavi uz Dunav ima krasno malo igralište kojeg jedna teta penzionerka čuva i po potrebi otključava toi toi wc
, u Shoenbrun treba ponijeti lješnjake za hraniti vjeverice pa je lakše hodati uzbrdo do muzeja, u Atomiumu se može slaviti dječji rođendan u jednoj od kugli (nisam u mogućnosti financirati dolazak gostiju do tamo pa to znam samo na nivou informacije
)- kako mislite da bih to sve znala (a gradove obiđoh po 4 dana max) da nismo bili u punom sastavu, nije to loš kut gledanja na znamenitosti, zar ne?
Sjećam se da bi viknuo "pikio bi!" a mi bi u roku odmah davali desni žmigavac nasred smrdljive autoceste i pišali po asfaltu zaustavne trake dok su kamioni tutnjali pored nas.

pa smo bili i u Las Vegasu.
) i cinjenica da joj ja ne kuham svaki dan bi me izula iz cipela. Toliko o pishoticnoj meni 
Ja odem s klincima do Bundeka i vratim se doma psihički i fizički slomljena. 

ovisi o djetetu, ali vjerujem da ovisi i o roditeljima, da djeca koja su navikla na "takve"(ko Barbina cura) roditelje, začas zavole taj stil života...

.... da ne duljim - sto je stariji to je s njim definitivno lakse putovati, ali ti moras biti spremna na fizicki napor putovanja, kolica,marame,... i svega sto ide uz to, te ono najteze - psihicki na promjene u njenom ritmu na putu i po povratku doma (ja sam na putu uvijek lezerna sto se tice ritma, trudim se drzati isto ali ako ne ide opustim se i uzivam u tom vremenu, ali kad se vratimo doma uvijek nas doceka mjesec dana navikavanja)....
) - ako si ti opustena i lezerna na putovanju i ona ce biti dobra

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.