Sada je: 12 kol 2026, 19:53.

IZ DANA U DAN - 1.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: IZ DANA U DAN

PostPostao/la faith » 25 vel 2009, 07:43

Lu, baš mi je žao što piškenje ne prestaje, možda je stvarno neki organski problem pa je pod kontrolom doktora. Samo se nadam da će brzo otkriti problem pa da se konačno toga rješite.
A ovo za pjevanje pjesme, prekrasno, djeca su stvarno kao spužve, samo ti njemu pjevaj, sve će on to poloviti :srca
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 25 vel 2009, 11:05

Velika pusa Adrianu za pjevanje na engleskom! :kiss :srca
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 25 vel 2009, 11:23

ja bih prije ikakve psiho dijagnoze najprije probala isključiti fizički uzrok - svakih 15 min po danu mi ipak vuče na neku upalicu.
Super za pjevača :srca
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 25 vel 2009, 19:46

e pa zato smo dans i i sli iskljuciti fizicki uzrok..vadio krv,dali urin..pretrage krvi su uredne,i urina..glukoza ok kolko ja vidim,nisam jod odnijela dokici..a drugi urin sto sam dala u epidemioloski jos cekamo,bit ce za tjedan dana..
dakle,izgled da nije nikakva upala..ne kuzim onda sto je..
ma nije da on svakih 15 min piski..samo ponekad..npr navecer u jednom satu moze ici 4 puta na wc i svaki put stvarno piski..a ako ne dodem opet u roku 45min-1h opet ce se popiskiti..a neki prijatelji imaju klinca koji moze najnormalnije izdrzati 3 sata!!i cim ga pitam je l hoce na wc,odmah krene,ko da nemre drzati do wc-a,rijetko izdrzi..ili sam kaze da hoce ali opet vec krene u gacice..ma prije nije tako..po danu je bilo najnormalnije,isao je na wc svaka 2 sata,ili bi ga pitali ili bi reko..po noci je jos znao popiskiti gace ali zadnjih 2 mjeseca nije ni to..i sad vec 2mj piski i dan i noc.. :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 25 vel 2009, 21:10

ajoj lu, bas mi je zao..mogu si mislit kolko te to brine i izluduje, pogotovo jer ste se vec rijesili pelena pa sad opet nanovo piski..ma pisala sam ti da i moj zna imat takve neke dane kad mu pobjegne, evo prije mjesec dana je tjedan dana zaredom piskio u gace, ne bas svaki put al opet par gaca dnevno je smocio, uopce nije govorio ni davao do znanja da treba.. :dunno
sad je opet dobro, i u principu izrzi tolko kolko je tebi nevjerojatno, do 3 sata bez pisanja. al opet nam se desi bar jedamput tjedno da mu malo pobjegne, il kad se zaigra il skaklja s tatom pa se jako smije..
nadam se da nije nista ozbiljno i da ce se rijesiti, a ovo za pjevanje je :srca
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 25 vel 2009, 23:34

Evo i mene, napokon je jučer krenula fizikalna u kući. Teta pohvalila Domija, rekla da super sluša i radi...možda je za to odgovoran i pojas koji nosimo :dunno svejedno super, u vrtiću pojede cijeli obrok sam i još pokazuje drugoj djeci da i oni moraju sve pojesti :mrgreen: . Svaki dan kad dođem po njega rukom mi pokaže da je piškio i ponekad i kaže pi pi uz pokazivanje rukom. Tete su zadovoljne, kažu da se puno promjenio i da sudjeluje ama baš u svimaktivnostima u kojima i druga djeca-
Lu super za pjesmu, imam ideju....tvoj A pjeva a moj D pleše, još nam trebaju dobri muzičari i imamo orkestar :lol
Nadice nadam se da ti je ubrzo gotova noćna mora sa liftom, to je stvarno grozno, nemogu si ni zamisliti. I mene strahovito bole leđa a moj D ima tek 15 kg, jedva ga izvadim iz sjedalice iz auta...koma.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 26 vel 2009, 10:57

Plava je napisao/la:Lu super za pjesmu, imam ideju....tvoj A pjeva a moj D pleše, još nam trebaju dobri muzičari i imamo orkestar :lol

Imam ja bubnjara i gitaristu. Bend je skoro gotov :drink , možda samo neka zgodna mačka kao prateći vokal :mrgreen: .
Plava, daj malo napiši kako vam ide s beltom, koliko ga nosi i kada?

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 26 vel 2009, 14:03

faith je napisao/la:
Plava je napisao/la:Lu super za pjesmu, imam ideju....tvoj A pjeva a moj D pleše, još nam trebaju dobri muzičari i imamo orkestar :lol

Imam ja bubnjara i gitaristu. Bend je skoro gotov :drink , možda samo neka zgodna mačka kao prateći vokal :mrgreen: .
Plava, daj malo napiši kako vam ide s beltom, koliko ga nosi i kada?

Eto, još malo pa idemo na koncert :) . :band
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 26 vel 2009, 15:32

hhehhe..sve sami muzicari..
kad smo vec kod toga..faith jesi cula da je u subotu u plesnoj dvorani kult.centra Dubrava koncert..besplatno je..u 19h..bit ce neki pijanist i svirati djela mozarta,bacha itd..
razmisljam odfurati adriana..super je reagirao kad smo ljetos bili na koncertu u crkvi na moru..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 26 vel 2009, 16:27

Da, da, znam za te koncerte, prijavila sam se na newsleter ali jednostavno ne stignemo otići kad nam je to kasno. Budemo se kad bude bilo malo toplije dogovorile pa odemo skupa na neki takav koncertić, može ?
Za sada moje djete praši po Queen-ovcima i Roling stonesima na dvd-u, on sretan a i mi sretni jer nikuda ne moramo ići :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 26 vel 2009, 20:31

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa kaj ste vec u toj fazi?

i ja dobivam newsletter,mozda odemo..nego,reci mi pliz di je to tocno..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 08:01

Ma moj ti L. sluša Queen od kad zna za sebe, apsolutno je oduševljen njihovom muzikom i veliki smo kolekcionari njihovih cd-ova, nadam se samo da će održati još koju turneju pa da odemo, na ovu se jednostavno nismo mogli organizirati jer je najbliže nama bilo u Beogradu i to usred tjedna, svi smo bili tužni kaj ne idemo :( .
Taj centar Dubrava ti je u onoj ružnoj smeđoj zgradi prije rome, a pored glavne pošte, u toj zgradi je i knjižnica i hrpa radionica. Tamo u prizemlju imaju veliku dvoranu u kojoj četvrtkom idu crtići za djecu, preko tjedna ima raznih događanja. Druga dvorana im je u Cerskoj, to je ona od kazališta, to znaš gdje je?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 10:16

He kad smo već uspjeli skupiti bend, onda nam treba još i garaža za vježbu, pa možda postanu slavni....i Prljavci su počeli u garaži :lol :lol :lol

Faith, belt se nosi 3 puta na dan po pol sata, ali negdje sam pročitala da se treba prilagoditi djetetu. Neka djeca ga nežele staviti oko pasa, pa ga drže u rukama ili u krilu dok sjede. Ja sam uspjela staviti Domiju belt dok vježba uz defektologa i on ga onda ima punih 60 minuta. Utezi su tada sprijeda. To mu uopće ne smeta dok radi. Dogovorila sam i u S. Raškaj pa i tamo ponesem pojas gdje ga nosi na senzoričkoj oko 20 min. Sad bi još probala kod logopeda. Od kada nosimo belt, D je nevjerojatan, na fizikalnoj napravi sve vježbe koje se traže od njega i to bez pogovora, veselo i uz svoj maksimalan trud, dakle radi večinu vježbi sam da ga terapeutka nemora poticati već samo kontrolira dali radi dobro. I danas je rekla da nemože vjerovati kako se promjenio. Mi smo primjetili da je promjenio neki način kretanja, kao da bolje hoda i trči, još ponekad digne ruke prema gore savinute u lakotvima... ali za to mu samo kažemo da spusti ruke i on spusti. Neznam ima tu još gomilu sitnica.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 10:27

Ma znam ja kako se nosi po njihovim uputama, ali zanimaju me osobna iskustva, zato sam te pitala. Njihove preporuke su za mene puno manje važne od onoga što kažu roditelji djeteta koji ga nosi.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 10:39

Kod nas je otežavajuća okolnost što D ne govori, pa mi nemože reči kako se osjeća prilikom nošenja, ali ono što čujem da vrišti od radosti i surađuje sto posto uz defektologa govori puno. Niti u jednom trenutku ne pokaže da mu pojas smeta ili da bi htio da ga maknemo. Sad ću početi stavljati pojas više puta dnevno pa ćemo vidjeti. Probat ću iskoristii Gitu da mu odvrati pažnju od belta. Vidjet ćemo. Jesi li čitala topic sensori belt? Jedna mama je napisala da njen sin nosi belt u školu i da se djeca "otimaju" tko će ga nositi i ona im da, i ja bi htjela ponesti ga u vrtić ali neznam kako bi to roditelji i tete prihvatili, dok ja to njima objasnim?! :roll: Ali puno bi mi pomoglo takvo iskustvo. Da mi djete kaže što osjeća :dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 10:41

ja čekam vaša iskustva pa da eventualno krenem u akciju.
U srijedu smos Denisom bili kod našeg kiropraktičara; malo ga je pošljockao i energetski punio. Rekao je da je Denis dobar u leđima ali da mu je zdjelica tvrđa, pa sam rekla fizio da ga još jače rezgibava u zdjelici
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 27 vel 2009, 10:45

Ti bi mogla uzeti belt jer Denis bi ti sve mogao reči kako se osjeća......ili da posudiš od nekog tko ga ima a ima djete približno teško kao Denis. :dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 10:53

Jel vi to Nadice idete kod Emila ?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 10:58

da, cijela obitelj i jako jako zadovoljna s njime i s pristupom i s pomoći mojoj kičmi, M. kičmi i laktu, V. kičmi
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 27 vel 2009, 11:00

Mm ide kod njega i super mu je, ja bila jednom i nisam bila zadovoljna, sa klincima smo bili kad su imali 5 godina i rekao nam je da dođemo iza 7. pa da će onda malo raditi s njima ali nismo išli opet. Da li naplačuje za djecu?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2009, 12:14

ne, ne naplaćuje za Denisa
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 27 vel 2009, 13:38

znam gdje je knjiznica u dubravi..thx..znaci tamo je..ok..
a ono u cerskoj je ono gdje se ulazi s glavne ceste jel da?a kazaliste je malo dalje..iza..il sam nes pobrkala..

plava,bas mi je drago za belt..super zvuci..moze bit da je stvarno puno bolji upravo radi toga..to je super!!javljaj dalje,pa ga mozda i mi probamo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 ožu 2009, 23:47

Domi mi je bolestan od utorka...dobio virozu i na virozu pokupio gripu od brata...tako da smo bili koma. Polako sad već prizdravljaju ali kašlju za poluditi. Kad malo potrči odmah počinje kašalj i povraćanje šlajma...poludit ću od toga. A da nebi bilo samo to večeras mi je Domi počeo šepati :conf na lijevu nogicu kao da nemože stati...nemam pojma što da radim..čak se spušta i puzi koliko mu je teško stajati i hodati. Sad opet neću spavati od brige...pa nije niti pao niti se udario..bar koliko sam ja vidjela. Ne kužim zašto sad šepa :conf . A tak nam je sve lijepo krenulo :(
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 11 ožu 2009, 00:01

Domi je ponovno dobio temperaturu, 37, i ide mu na povraćanje...zaspao je u 8. I dalje šepa, ujutro i nakon spavanja manje ali kad duže hoda sve jače i šepa. Ponovno sam pregledavala nogice, ali niš se ne vidi...čini mi se kao da šepa iz kuka i malo se saginje u križima. sad me već polako lovi panika, ali sutra idemokod pedice na kontrolu pa ću pitati nju. Samo da nije niš ozbiljno, tak nam je dobro krenulo pa neće nas sad valjd unazaditi. :/
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 11 ožu 2009, 07:07

A koliko ti Domi nosi onaj Belt? Malo sam se konzultirala s našom fizio i zaključili smo da R nebi trebao nositi belt dok hoda, nego samo dok sjedi jer mu je preveliko opterećenje na kukove. Pitaj malo svoju fizio pa ćeš vidjeti. Nadam se da će mali čovjek uskoro biti zdrav ko lav :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 11 ožu 2009, 09:40

šepanje i prehlada (gripa) imaju jednu duboku i ne baš lijepu vezu. Kontaktiraj Swenovu mamu, ona zna sve o tome, prošla je sa svojim malim, a radila je i istraživanje na tu temu
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 11 ožu 2009, 16:09

nadicab je napisao/la:šepanje i prehlada (gripa) imaju jednu duboku i ne baš lijepu vezu.

hm,.... šta još neče snači našu dječicu....
Plava , kako je Domi danas?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaMi » 11 ožu 2009, 17:11

Nadice, ako nije nezgodno pitanje - kakva je veza između gripe i šepanja? Ili ako može Swenova mama da odgovori? Već sam se zabrinula zbog svake gripe koju čeka mog malog.
Plava, što kaže ortoped? Ima li veze pojas sa šepanjem?
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 11 ožu 2009, 18:03

prije nekog vremena i adrian je sepao..ali to je bilo nakon igre s dedom gdje su se nekako zaglavili :dunno bili i na rentgenu i sve ali nista a on i dalje sepao dugo vremena..al to ocito nema veze s ovim vasim..najbolje da odete dokici..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 11 ožu 2009, 22:19

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... 41&t=48346

evo, ovdje je swmama pricala o sepanju :mah
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju