Postao/la Julija29 » 27 stu 2009, 11:32
Ja sam u prvoj trudnoci radila po ugovoru o djelu, pa sam na "bolovanje", tacnije neplaceno odsustvo od 2 mjeseca, otisla u petak, u sledeci utorak bila na stolu. Posljednjih 20-ka dana mi je uzasno tesko palo. kicma me rasturala, a uredski posao, sjedenje 8 sati...
U drugoj trudnoci, radila sam po ugovoru na odredjeno, koji je siticao 3 mjeseca od momenta kad sam saznala za trudnocu. Kad sam objavila trudnocu, rekli su mi da ce mi produziti ugovor, za nekih narednih ne znam koliko mjeseci, ali su mi priprijetili da cu ostati bez posla ako ne dodjem do isteka ugovora, 4 mjeseca od porodjaja. Iako po zakonu imam pravo na 12 mjeseci, kao da radim na neodredjeno.
Onda sam, lijepo, isfolirala komplikacije i ostala kuci u 4. mjesecu trudnoce, spremna da se ovog puta sudim do posljednje kapi krvi, ako me zbog toga otpuste. Nisu, ali su ostali pri stavu da se moram vratiti 4 mjeseca po porodjaju. I jesam, ali ne u tu firmu - ladno sam im javila par dana prije isteka porodiljskog da idem u drugu kompaniju...
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.