Nisam bas sigurna o cemu se radi,ali sam slucajno cula da se trenutno u kuhinji umjesto plocica (mislim da se radi samo o prostoru radne plohe) stavlja staklena ploca??
Ima li neko iskustva,kakva je za odrzavanje i kako se uopste postavlja??
ima moja kuma, na onom dijelu izmedju gornjih elemenata i kuhalista te sudopera umjesto plocica, staklo u boji. izgleda bas super, a i cisti se prilicno lako, kao svako staklo.
Savršena stvar... Nažalost ja je nemam ali izgleda fantastično....i sad da se pita na topiću šta bi kupila kad bi radila novu kuhinju defintivno bi stavila tu ploču... Iskreno, uopče mi nije jasno još dan danas gdje mi je bila pamet kad sam stavljala te pločice
eee, i meni se najviše sviđaju male pločice, ne moraju bit staklene, može i keramičke..ili velike koje glume male...to je stvar ukusa, zato mi se i ne sviđa ova velika jedna ploha...
Krumpi,jeste i kod nas je puno skuplje nego kvadrat plocica,ali i meni je super...
lastavica,jesi ti u hr?imam link nekog privatnika staklara ne znam tacno koji dio Hrvatske ,poslacu ti na pp,pa pokusaj preko njega...kod nas se mislim jedino moze naci kao sto rece MD u Ramaglasu!
Al mislim da to treba biti ful profesionalno postavljeno. Jedna moja znanica ima staklo, ali su joj izmedju usle neke bube, i nije bas lijepo za vidjet...
ja imam u kuhinji male staklene pločice. znači nešto kao između. kod stakla je super stvar da se puuuuno lakše čisti i održava od pločica, a i daje još dodatnog svjetla. pa npr. ako sanjaš o prozoru iznad sudopera ili štednjaka, a nemaš ga, jednostavno staviš staklo i ono će većinu dana reflektirati svjetlost udaljenog prozora!
staklene pločice čistim jednom tjedno od masnoća, a svaka 2-3 dana pošpricam sa sredstvom sa čišćenje stakla i voila sve se sjaji!
meni je to daleko bolja opcija od pločica. koliko god skuplja bila.
Ja imam u kuhinji staklo na zidu umjesto pločica i meni je to super! Lako se održava a izgleda mrak!! Skuplje je od pločica (otprilike dvaput skuplje) ali meni nije žao ni kune. Nama su dnevni, kuhinja i blagavaona jedan povezani prostor i čak mogu reći da u takvom slučaju staklo bolje izgleda nego pločice. Naručili kod privatnog staklara iz Zagreba. Postavljeno je profesionalno i nema nikakvih buba i sličnog između stakla i zida.
super zadovoljna, postavljaju njihovi ljudi- prvo dodju i izmjere, a onda nakon sedam dana postavljaju. donesu katalog da izabres boju. jeste malo skuplje ali je prakticnije, lakse za odrzavati i svakako ljepse.
prvo dodju i izmjere, a onda nakon sedam dana postavljaju. donesu katalog da izabres boju.
tako je bilo i nama (osim ovih 7 dana-nama su postavili kad smo se dogovorili, ne znam točno kolikop dana od mjerenja), oni dođu i naprave točnu izmjeru da ne bi kasnije bilo fali par centimetara i tsl. Boja se bira po katalogu. VAŽNO-treba uzeti u obzir da je staklo samo po sebi lagano zelenkasto (bar je od našeg staklara bilo) i da to utječe na nijansu.