Vrticka psihologica i logopedica me podrzavaju u odluci, obje tete su protiv. One su misljenja da ce se dosađivati jos godinu dana u vrticu.
Mislim da cu vise pogrijesiti dam li ga u skolu nespremnog.
Jos uvijek se mucimo s analizom i sintezom, totalno je nezainteresiran opcenito za ucenje, pogotovo slova.
Grafomotorika mu nije loša ako je skoncentriran na ono što radi (vrlo cesto mu nesto drugo odvuce paznju). Crta rado i dobro (dosta detalja i sl.). Koncentracija mu je dobra samo kad radi ono što želi i što mu se sviđa. Ako mu nesto ne uspjeva iz prve cesto se naljuti i odustane.
Emotivno također smatram da nije dovoljno sazrio. Lako se rasplace a ne znam kako bi uciteljica na to gledala. Tesko prihvaca poraz (igranje drustvenih igara radovito zavrsava u suzama
). Mislim da bi mu ta godina u vrticu puno znacila sto se tice sazrijevanja.Ne bih ga zeljela usporedivati s vrsnjacima,
ali vidim da je druga predskolska vrticka grupa (u kojoj su djeca zaostala u vrticu od lani, dakle rođeni od 02.-09. mj. 2002) daleko zrelija. On je u svojoj grupi među najstarijima, jos uvijek SVI spavaju popodne. Njih iz grupe je samo cetvero obveznika, a nitko od njih nece u istu OŠ kao on...Mislim ja sam odlucila, vidjet cu dal cu dobiti odluku, no muci me dal griješim.Vidim na popisu prijavljenih školaraca da nema nitko mlađi od njega, posebno nema djecaka rođenih 2003. godine

, no u dosta aspekata ima sličnosti s mojim sinom i njegovim reakcijama (emotivnost, mrzi neuspjeh, mrzi gubiti, odustaje ako mu ne ide, nekad odustane od nečeg i ako mu ide jer mu je dosadilo napola....). Moj je gotovo godinu dana stariji, uskoro će napuniti 7 i najesen ide u školu svakako. Doduše, u ovoj godini vidim da se jako osamostalio, uozbiljio, napredovao u svakom smislu.
a sa druge sam se strane bojala da se ne dosadjuje jos jednu vrticku godinu sa malima!

.