Sada je: 12 kol 2026, 08:31.
Moderator/ica: nadicab

Članak 13.
Postupci ostvarivanja prava iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika, započeti prije stupanja na snagu ovoga Pravilnika, sukladno članku 60. stavku 1. Zakona, dovršit će se prema propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika.
Članak 4.
(1) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju ima pravo na dopust za njegu djeteta ili pravo na rad u skraćenom radnom vremenu pod uvjetom da radi s punim radnim vremenom, da drugi roditelj nije nezaposlen prema propisima o zapošljavanju, odnosno ako živi sam s djetetom u zajedničkom kućanstvu (npr. samohrani ili razvedeni roditelj).
(2) Iznimno, zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju može ostvariti jedno od prava iz stavka 1. ovoga članka ako drugi roditelj, koji je nezaposlen, nije u mogućnosti zbog svog psihofizičkog stanja pružati potrebnu njegu djetetu s težim smetnjama u razvoju, ako je na odsluženju vojnog roka ili se nalazi u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora duže od 30 dana.

Sanja je napisao/la:Valjda svi već znate da u 4 mjesecu obrasce za plaću koje smo prije noslili na CZSS sada nosimo na HZZO.

zanima me da li mi netko moze reci trebam li nekakav Anex ili ne ?

Lidija je napisao/la:Inace, danas mi se javila mama koja je prvi puta trazila SRV, beba od godinu dana - odobrili su 6 mjeseci, s tim da su prosla vec dva mjeseca, ona jos nije na SRV (na bolovanju je) jer je sad dobila rjesenje i mora jos cekat pravomocnost, a u lipnju mora ponovno na komisiju.
Postupak potpuno pokrenut po novom, u ovoj godini.
Ako misle davati po 3 ili 6 mjeseci, biti ce zanimljivo

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.