Sada je: 12 kol 2026, 10:19.

osip -alergija?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

osip -alergija?

PostPostao/la † zmijac » 12 ožu 2009, 19:42

Znam da ima foruma o bolestima, ali mi smo pripadajući na GP pa pitam tu.
Klinac ( i mi ) se već 10-tak dana borimo sa JAKIM osipom koji je vjerovatno uzrokovan ant..
Vjerovatno od ant.zato jer je i prije reagiral na dva antibiotika.
E budući da su vrste ant različite u ništa nismo sigurni.
Ukratko pijemo sve moguće sirupe (Claritine, Dimidrille ) na totalnoj smo dijeti ,a svejedno smo
svakih 24 sata na injekcijama ( Hitna, redovna pedijatrica,Hitna na pedijatriji.....) .
E sad: budući da se alergološka ispitivanja nemogu raditi za vrijeme alergije pitam:
Kud da idem sa klincem na ispitivanja u RH a da ga po mogućnosti ne pikaju i da mi mogu reći nešto pametno.??? :bonk
Hvala od neispavanih i ludih :strah
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: osip -alergija?

PostPostao/la Sanja » 12 ožu 2009, 21:14

Moraju ga pikat. To su ti kožni testovi. A morat ćeš i vadit krv Igg igh...I ventolin test.Dobar alergolog će ti sve objasniti.

Moj mlađi je dobio urtrikariju i završili smo na inekcije. Sve testove smo napravili. Vodila sam ga privatno i nije bilo strašno.

Međutim ti testovi i nisu baš pouzdani kod djece jer se reakcije na alergene mijenjaju.
Moj sin nije alergičan ,prema testovima, na pasju dlaku, a pas ga dotakne i cijeli se ospe.itd.....

A opet sve to moraš proći jer te alergije znaju biti opake.
Nama je okidač za utrikariju bio ljek bisoleks. Najbolje češ sama vidjeti što mu smeta i to na neko vrijeme eliminirati(mislim na hranu ukoliko je i ona problem), a te ljekove koji su uzrokovali osip obavezno spomeni lječniku.

Kod alergijskog osipa navažnije je da se dijete redovito i dobro prazni.

Savjet: google utrikarija
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jukica » 13 ožu 2009, 00:10

Na jednom srbijanskom forumu sam čitala da ovaj labos u Beogradu
http://www.orthomedicare.rs
određuje alergije nalazom krvi.Navodno iz 1ml krvi odredi se 114 alergena.Samo je jaako skupo,500 i nešto eura :shock:
:mah
P. 03.03.2006.
T. 08.10.2008.

A. 13.11.2013.
jukica
rađam djecu u XXL veličini

PostPostao/la Lotta » 13 ožu 2009, 11:55

zmijac :mah
znam da su neki roditelji s foruma obavljali razna testiranja i intolerancije u poliklinici simbex u zg, pa nazovi i pitaj sto te zanima i dal mozete to tamo obaviti :Poliklinika Simbex Koranska 16, tel:6170 035 Zagreb
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2009, 01:02

adrian isto sad dobio nekakav osip :roll: a imao ga i decko s kojim je bio u kontaktu ali su oni bili na zaraznoj i rekli su im da nije nis i nisu im dali nis osim ispricnice i opet su bili skupa i sad ima adrich..ne kuzim..kak onda nije zarazno :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 15 ožu 2009, 11:12

Alergiski osipi nisu zarazni.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 15 ožu 2009, 20:32

dobro da se ispravim,ja nisam ni mislila daj je ovo o cemu sam ja pisala alergijski osip..samo sam se nadovezala na pricu o osipu opcenito..excuse moi.. ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 25 ožu 2009, 11:04

tko o čemu mi opet o osipima.
Na sve dobili smo i virozu - pa je reagiral na Pro life- vjerovatno jer je sve ostalo bilo dijetno zbog viroze .
E sad navodno postoji antiaditivna dijeta :klopa - ali ju nemogu nigdje nabaviti , pa ako ju tko ima...
hvala od pofarbanih :bojajaja
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.