Sada je: 17 tra 2026, 13:22.
Moderator/ica: nadicab

.

IRENA je napisao/la: ... u prvim godinama kad su roditelji uz dijete skoro stalno, njih treba obuciti da rade zilijun sitnica na predgovoru ... kad takvo dijete dodje logopedu onda taj nece moci reci " ja s njime/njom ne mogu raditi" vec ce sa uzitkom nastaviti dalje i kapitalizirati svoje specificno znanje i vjestine na dobrobit tog djeteta...a i na svoju osobnu profesionalnu i ljudsku dobit...
Sada kad ima tri g.mislila sam ajde sad će napokon sve krenuti,počet ćemo redovno raditi i da ćemo imati neki tim(defektolog,logoped...),ali opet nam se to onemogućava...

Lidija je napisao/la:da radi na razvoju komunikacije, uci mene i ostale koji s njim rade kako to ciniti - bila komunikacija verbalna ili neverbalna ....
da bude dio tima
, ''ne znam kako i sto da radim'' i sl.

Fortuna33 je napisao/la:a jel itko od logopeda ponudio ili probao neku od ovih vrsta komunikacije http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... munikacija
sta se tice down syndroma djece i teskoce u govoru... pa imamo djecu koja i engleski uce a da ne govorim o djeci strancima ( imala sam latinoamerikance koji ni nisu znali svedski) i sa cijim djetetom smo provodili odlicnu vrstu komunikacije pomocu znakovnog govora ( ne onaj za gluhonijeme osobe vec znakovni pomocni govor)

Fortuna33 je napisao/la:iz izkustva znam da je jedna moja draga virtualna prija morala prigrist jezik jer je pokazivala ove vrste komunikacija pa ju je logoped napao da sto se mjesa u struku kad nije za to skolovana.

lea.marijela je napisao/la:
Ja očekujem da mi Logoped pokuša pomoč oko hranjenja tj. kako Leu naučiti da jede na žlicu jer iako svi mislimo da je zadatak logopeda da pomogne u komunikaciji i govoru na moju žalost i hranjenje spada pod njihovu nadležnost. Kod nas naravno nitko o tome nema poima čak se nitko i ne želi pokušat uhvatit s našim problemom uglavnomko završni komentar dobijem: Doći će to samo po sebi samo vi pokušavajte
. Ja sam ju pitala jeli ona to ozbiljno misli,i da to što priča nema veze sa zdravom pameti,djete koje je rođeno ranije+komplikacije vezane za down sy+provedeno vrijeme u bolnici u inkubatoru+reanimacije+respirator+kisik+nazogastrične sonde nije djete koje se inati i iz hira neće jesti,moja Mia ima malo kompleksniji problem.Tada je slegla ramenima i rekla mi "Neznam šta da vam kažem!" 

pojma nisam imala pa sam morala traziti i raspitivati se za napu..pa kak se kaze ovo ili ono i to dosta kompliciranih rijci,pa sam tako i ja prosirila znanje
najslade mi je kad veli vacum cleaner..jer obozava usisavac pa je morao znati i engleski naziv..

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.