Sada je: 29 tra 2026, 21:52.

Dodatak - posjeta Grazu

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Dodatak - posjeta Grazu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 14 ožu 2009, 21:37

Posto sam dobila stipendiju i travanj cu provesti u Linzu, a moji bi napravili izlet i dovezli me do Linza, a htjela bih da nekako izbjegnemo i to placanje jer nemamo plan jos koji put skoro do Slovenije. (na google maps za vidjela put Zg, Oroslavje, Krapina, Ptuj, Maribor, Graz i taj dio Maribor Graz ide po autocesti koju bismo voljeli izbjeci).

I koliko kosta vinjeta kroz Austriju, ona za tjedan dana?

Hvala unaprijed za naputke :mase

edit: dodala rutu

edit 2: kad vec idemo kroz Graz, molim savjete sto da obidjemo na sat dva? :kiss
Zadnja izmjena: JednomCuPostatiMama; 30 ožu 2009, 17:25; ukupno mijenjano 1 put/a.
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Molim uput kako izbjeci vinjetu na putu do Graza?

PostPostao/la vitinamama » 16 ožu 2009, 10:42

U Sloveniji teško možeš izbjeći vinjetu jer se u jednom trenutku moraš popeti na autocestu točnije na kružni tok poslije Maribora gdje ujedno odabireš da li ćeš starom cestom za Graz ili na autoput. Stara cesta za Graz je , dakle, poslije Maribora veliki kružni tok , 2. izlaz , mali granični prijelaz, i onda pičiš za Leibnitz idalje za Graz , za Linz ne znam da li postoji stara cesta.
VITA 09.05.2006.
vitinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nanoibeba » 16 ožu 2009, 10:47

Nije teško.
Imaš dva načina: 1. kroz Maribor - ali ja ne znam točno put, mogu ga pronaći negdje na netu, ako se ne javi netko tko zna.

2. preko Ptuja i Lenarta do austrijskog graničnog prijelaza Mureck. Kada njega pređeš voziš se nekih 20 kn do autoceste za Graz. Možda ima malo više kilometara tim putem ali nema ograničenja brzine kao preko Maribora a niti prometa. jedino je malo nespretno u samom Ptuju dok ne nađeš putokaz za Lenart.

10 dnevna vinjeta za Austriju je mislim 7,6 eura
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Novamama » 16 ožu 2009, 11:11

preporučujem put broj 2 od nanoibeba. jednostavno je :mase
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nanoibeba » 16 ožu 2009, 11:38

Novamama je napisao/la:preporučujem put broj 2 od nanoibeba. jednostavno je :mase

jednostavno, brzo i ugodno. Čak ni MM nije imao zamjerki
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 16 ožu 2009, 11:46

Hvala puno!!!! sad se bacam na upute oko Ptuja, i mislim da ce to biti to

:vi
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nanoibeba » 16 ožu 2009, 12:13

ma nije ti Ptuj nešto velik- samo odmah na ulazu nisam našla taj putokaz za Lenart. Mi smo ušli u centar i onda smo ga negdje našli. To je stvarno bila jedina caka oko cijelog puta
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 17 ožu 2009, 10:17

:kiss
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nanoibeba » 17 ožu 2009, 10:46

Austrijsku vinjetu sam kupila na samoj granici, ali mislim da ju možeš kupiti na bilo kojoj benzinskoj pumpi.

Na autocestu za Graz se uključiš vrlo blizu onoj granici iz smjera Maribora To ti je bitno zbog povratka (iako na putokazu piše Mureck, možda je dobro zapamtiti točno kako se zove izlaz) - mislim da mi je netko rekao da je fulao na povratku.
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Dodatak - posjeta Grazu

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 15 tra 2009, 17:06

kako smo putovali:

-prateci upute sa google.maps pri ulazu u Ptuj je pisalo skrenuti desno, a oni napravili kruzni tok, tako da smo skenuli na krivo desno i krenuli put Cakovca i Madjrske, i onda se vratili nazad i na drugom izlazu desno krenuli prema centru, i na slijedecem kruznom skrenuli lijevo tu gdje je benzinska crpka i ravno se ide do nadvoznjaka iza kog se skrene lijevo i prati put ka Lenartu, kako sam u mapi navela i Sv. Anu, obismo smo i nju:)))), dakle put ide samo pored Sv. Ane i brzo je Mureck prijelaz. Kako nismo ulazili u Mureck, tek smo naisli na crpku pred sam ulaz na autoput i kupili vinjetu, jer je ranija crpka bila zatvorena zbog preuredjenja.

U Grazu smo lako nasli zatvoreni parking 2.55e/h, ali moze samo s karticama da se plati. Obisli stari dvorac, po gradu, glavni trg, itd...no tu se dost vidi kriza, jako puno ducana zatvoreno kroz sam centar...
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.