Lidija, kako misliš ima li što novo? Misliš jesmo li nešto novo čuli na predavnju ili da li zahvaljujući predavanju ima šta novo u postupku prijema djece s pp u vrtiće?
Meni osobno je životan i interesantan bio dio predavanja kada je gđa Tokić savjetovala - predajte papire za upis sada a ne u svibnju i otiđe do vrtića osobno. Svi znamo da se tako postignu bolji rezultati, ali zgodno je kada takav savjet stigne iz usta nekoga na poziciji na kojoj je ona.
Isto tako mi je bilo zanimljivo kratko predstavljanje predstavnica vrtića. Šteta što su odgajateljice iz "Bijelog jelena" koje su sjedila ispred lee.marijele i mene pričale o svom vrtiću samo lei.marijeli a ne svima. U tom trenutku je bila galama pa je bilo teško u isto vrijeme slušati sve.
A o odgajateljicama koje su bile na tribini u ime Udruge odgajatelja i njihovom predstavljanju rekla sam što sam imala na tribini.
Znam da je nemoguće to postići na predavanju, ali meni bi bilo korisno da su sudionice rasprave u par riječi opisale problem koje ima njihove dijete. Problemi s kojima se susreću u vrtiću time bi mi bili jasniji, a ujedno bih možda mogla izvući i korist za svoje dijete iz tuđeg iskustva. Ovako osim bake dječaka s dijabetesom i mame dječaka s poremećajem iz autističnog spektra nisam znala s kojim problemima se drugi bore. Dobro, da možda češće dođem do PUŽ-a znala bih vjerojatno više sudionica ali vremena nikada dovoljno za sve.
Oh, da, nakon predavanja mi se čini da za moje dijete nigdje neće biti mjesta s obzirom na njegova brojna oštećenja i upit gđe Tokić lei.marijeli što ona uopće očekuje od vrtića s obzirom da joj je dijete na stupnju razvoja na kojem je.