Sada je: 25 kol 2026, 00:38.

Kilica

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Kilica

PostPostao/la marinovamama » 18 ožu 2009, 15:19

U nedjelju sam brisuci Lucu nakon kupanja - primjetila ispupcenje povise pupka joj. Naravno, odmah panika. Nju to na dodir nista ne boli, dapace, tvrdi da ju skaklje...
U ponedjeljak nas je dokica uputila djecjem kirurgu, sumnjajuci na herniju...
I, eto, danas nas je primio - Luce je narucena na operaciju 29.04., a ja sam... Malo je rec sta sam.
Dakle, napipao joj je i potrbusnicu, i ona je iskocila, a opipao je procijep i ispod pupka...
Sad nam slijedi odlazak u anesteziologa, pa svi moguci pregledi...
Ja se samo pitam - kakva sam ja to majka kada nisam primjetila tu izbocinu i ranije. Mogu se zakleti da je prije nedjelje nije bilo, ali svejedno, grizem se iznutra.
Jeste li imale iskustva s ovako necim? Kako su klinci izdurali operaciju? Koliko traje oporavak? Na sto moram paziti?
Trebam li Luciju sada, do operacije, sprijecavati u njenim aktivnostima? Napominjem, malena ima dionice Duracell baterija, u pokretu je 24/7.
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kilica

PostPostao/la Strudla » 18 ožu 2009, 15:27

Marinovamama :hug Mi isto idemo krajem cetvrtog mjeseca operirati kilu.Taj procjep znaci da se misici nisu spojili pa ih trebe zasiti(takva je nasa dijagnoza).Petra ima kilu od rodjena doslovce,ali tek sad ide na operaciju,tako da se nemoj gristi bezveze da si trebala i ranije uociti,to moze malo i cekati.Sto se ukljestenja tice,to su rijetki slucajevi,nema veze sto je u pokretu.Mene je isto strah,iskreno najvise anestezije,znam da je operacija mala i nista strasno,ali mene je uvijek i najvise strah anestezije.I meni ce biti drago ako mame koje su to morale nazalost proci,da podijele iskustvo s nama.
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrava » 18 ožu 2009, 15:30

Moja iskustva imaš na Bruh/kila pa pročitaj, u sličnoj smo situaciji a molim te da se ne grizeš i ne posumnjaš da nisi dobra mama, i ja sam se iznenadila kad sam to jednog dana ugledala i čudila se što to nisam prije primijetila. :hug
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la Ina66 » 18 ožu 2009, 15:59

ja ću te :hug da ne paničariš, a za sve ostalo pitaj šefa ;)
njegova mlađa je to operirala
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la LiKmama » 21 ožu 2009, 11:28

to ti je epigastricna kakvu mi imamo. imas nas topic tu, zove se nesto tipa "kvrzica na trbuhu".
djeca se rode s tim, dobro je strudla rekla, to je rupica gdje se misici nisu spojili i nekad se zatvori sama od sebe, no najcesce ne.
nisi ti to ne vidjela nego je kvrgica, koja je zapravo masno tkivo, ispala tek sada. fora je u tome da kad su djeca bucmasta, salo na trbuscicu to pokrije i ne vidi se.
ja sam liamu uocila nakon kozica, kad se izduzio, a mozda i malo smrsavio, a i tebi je luce bas u toj dobi kad se sigurno izduzila i izgubila bebastost.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.