Sada je: 24 kol 2026, 15:48.

Dupli zubići

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Dupli zubići

PostPostao/la elizabeta » 18 ožu 2009, 22:09

Upravo sam skužila da moja curka (6 i pol god.) ima dvostruke jedinice. Mliječni još ni jedan nije ispao, pa su tako i mliječne jedinice na svom mjestu. A iza njih, izrasle nove (odnosno nisu još skroz).

Jel nečije dijete imalo nešto tako?
Trebamo li zubaru ili čekat da mliječni sami ispadnu? Muž veli kao da se malkice klimaju..
Može li to stvorit neki problem?

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Dupli zubići

PostPostao/la Imge » 18 ožu 2009, 22:26

elizabeta :mah
ja sam takvo nesto prvi put u zivotu vidjela kod svog sina ovo ljeto.
identicna prica - trajni zubic je komplet izrastao, a mlijecni jos nije ispao.
ali, kad je ispao - trajni se samo povukao na njegovo mjesto i bilo je sve 5. niti je u krivo narasao, niti je bilo ikakvih problema.
(no, kako imam samo ovo iskustvo stvarno ne znam jel to tako i kod drugih :dunno )

i lazem. bilo je problema :mrgreen:
problem je bio u tome bio kaj je malenom ispao zubic, a nije bio krezubica :lol
ajme tuge... no, s drugim zubicem je bila uobicajena prica pa se to nekako zaboravilo :mase
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la gold dust » 18 ožu 2009, 22:29

imao moj sin istu stvar :mrgreen: i to s nekoliko zubica... koliko se sjecam svim takvim zubicima je trebalo pomoci da izadju van, sto u kucnoj radinosti, sto kod zubara. onaj prvi takav trajni uspio je poprilicno izrasti prije nego sto smo ga skuzili - naime, nikad do tad nismo culi za takav slucaj pa nismo ni gledali iza dok nas samo dijete nije upozorilo.

uglavnom, sad nema posljedica, trajni zubi su mu izrasli pravilni. u svakom slucaju bih vam preporucila otici sto prije kod zubara da to vidi i savjetuje vam sto raditi.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 18 ožu 2009, 22:39

ja bih to pod hitno izvadila
vrlo se lako moze dogoditi da trajni zubici ne izrastu pravilno, dobro postavljeni :dunno
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la elizabeta » 18 ožu 2009, 22:45

Thanks cure, brze ste :kiss
Baš sam sad išla vidit, klimaju se poprilično...nadam se da će brzo otpast.

He he...prije par mjeseci velim ja mm-u: kako nam je ova curica krasna, šteta što će joj uskoro ispast zubići pa će bit malo manje lijepa ;) ili barem smiješna :)

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 18 ožu 2009, 22:58

mojoj je jedna donja jedinica skoro stigla mliječnu kad smo se odlučili za zubara. tu mliječnu više nije imala gdje klimati. zubari imaju neki sprej kojim pošpricaju zubno meso i vađenje klimavog zuba ne boli. trajna joj se brzo postavila na pravo mjesto.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 18 ožu 2009, 23:00

mi smo iz istog razloga posjetili zubara
poslao nas je kući da će se to samo riješiti, bile su donje jedinice u pitanju, kako je nova rasla stara se povlačila u kra pa ispred , grozno pa sam išla opet kod zubara i opet on sve u redu , klima se
i ispala sama a nova se tako lijepo smjestila da nisam mogla povjerovati
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marsovka » 18 ožu 2009, 23:26

I kod nas isto - jedna donja jedinica. Desilo se proslo ljeto, naravno na moru bez zubara u blizini. Na kraju kad smo mjesec dana kasnije dosli do zubara u Zg on je samo odmahnuo rukom i rekao da ce se to sve samo posloziti. I je, evo niti godinu dana kasnije ima dvije krasne trajne nove jedinice, potpuno ravne i pravilne.
marsovka
celebrity

PostPostao/la elizabeta » 18 ožu 2009, 23:34

Super. Baš ste me utješile. :)
I ja ću onda sačekati da ispadnu sami (osim ako se baš ne ooootegne).

elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 19 ožu 2009, 23:20

ja sam cekala i cekala, dva smo morali vaditi jer su pravi izrasli do kraja, mlijecni ni makac van, a klimali su se od pocetka.
S tim da mislim da smo ovaj jedan puno prekasno vadili jer mu je pravi jako uvucen u vilici. Nije imao mjesta.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la sandram » 19 ožu 2009, 23:24

Ista stvar.
Sami smo izvadili obje donje jedinice, a iza su vec bili trajni. Trenutno izgleda kao da joj zubici rastu cik-cak, ali neki dan mi zubarica rekla da je sve okej, sjest ce na svoje mjesto.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la elizabeta » 27 ožu 2009, 16:30

Juče joj ispao prvi zubić. :)
Sam od sebe.
Baš je bila slatka...minut-dva je vrištala, bila sva uplašena, i onda se začas navikla.

elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la filipovamama » 27 ožu 2009, 17:08

Mom su skoro svi zubi tako uduplo rasli i sami padali i sami se izravnali. Aparatić ne mora nositi, iako dok su bili uduplo bila sam uvjerena da je nemoguće da ću mu zubi ikad ravno stajati sami od sebe.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.