Sada je: 02 kol 2026, 01:48.

O cjepivima, reakcijama... [spojeno]

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Cijepivo 5u1 - reakcija

PostPostao/la cry3 » 26 ruj 2008, 14:27

Joj kako mene ovo ljuti, na poslu sam i bijesnim.
Eto i ovo je razlog zašto je moje dijete napunilo godinu i pol jučer a još nije primilo cjepivo koje je trebao primiti sa godinu dana.
I samo još jedna stvar, da nisu uspjeli odštampati uputstva ....mislim koja idijotarija, da nisu stigli... tako sam ljuta da mi je loše.
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la cry3 » 26 ruj 2008, 14:28

Na šta se ovo sve svodi, da su naša djeca pokusni kunići za tamo nekakve budale bez savjesti i morala....
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anamari » 26 ruj 2008, 16:37

Cry3 upravo tako našadjecu su im pokusni kunići. :baba
poletarka Anamari 09.03.2007.

Nika 13.12.2011.
Anamari
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mamidji » 26 ruj 2008, 23:13

thalia je napisao/la: (Mamidji, nadam se da se ne ljutiš :oops: )

kaj bi se ljutila........pa gle, jasno mi je da je taj frajer tak pametan cim je s tog foruma :belji !
a da sam htjela komentar s drugog foruma, vjerojatno bi tam pisala......a eto, kaj mogu kad volim Mame i bebe !

mislim da je u citavoj prici jedino bitno da djeca cijepljena sa tim cjepivom u pravilu imaju gadne reakcije...pa ko voli, nek izvoli!
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thalia » 26 ruj 2008, 23:52

ma ja sam ga tamo pitala jer je očito neki liječnik (velim, nije mi baš jasno koji, drži se jako sramežljivo) pa me zanimalo što će reći.
a jedino mi je bilo pošteno i tebi prenijeti njegov odgovor, tj. tu otkud sam kopirala.

sve u svemu, niš nisam pametnija. žao mi je da smo zadnju dozu dali pediacel, a ne glaxo, ali budući da je to davno prošlo, nadam se da neće biti nikakvih više reakcija.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la cry3 » 28 ruj 2008, 19:57

Cure, dajte molim vas pročitajte ovo i komentare i recite mi vaše mišljenje

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3048940/index.do?show=all
Viktor*25.03.2007.
Mamina sam jubav!
cry3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sreca najveca » 29 ruj 2008, 11:46

kad joj se dijete gadnije razboli, razmislit ce si :whew pa ne zivi mali pod staklenim zvonom.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

HELP! MPR cjepivo kod alergije na jaja

PostPostao/la Kiki The Boss » 15 pro 2008, 13:46

Pozdrav!
Trenutačno sam u velikoj nedoumici, naime dijete mi je alergično na jaje, alergolog nam je preporučio cjepljenje u bolnici regularnim cjepivom ili eventualno Priorix-om međutim kod tog cjepiva su također u pitanju sojevi bakterija uzgojeni na pilećim embrijima. Naša pedijatrica (nažalost) nije dovoljno upoznata s alternativnim cjepivima tako da me zanima da li netko od vas zna dali na našem ili europskom tržištu postoji cjepivo uzgajano na drugačiji način, kakva iskustva imate s monocjepivima i kakve su nuspojave i indikacije kod istih? Adekvatnu informaciju nisam uspjela dobiti NIGDJE tako da bi vas molila za pomoć :xmah
Unaprijed hvala i veeelika :kiss
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: HELP! MPR cjepivo kod alergije na jaja

PostPostao/la LiKmama » 15 pro 2008, 14:03

postoje cjepiva koja nisu razvijana u embrijima, trzisna imena ne znam, ali i djeci koja imaju izrazito jake alergije na jaja se i obicno cjepivo moze dati. reakcije su (navodno) izuzetno rijetke (mene su u bolnici uvjeravali da u 20 godina prakse nisu imali niti jednu reakciju), a dijete u tim slucajevima ostaje na mjestu gdje mu je dana injekcija barem pola sata, za svaki slucaj.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Strudla » 15 pro 2008, 14:31

Mojoj prijateljici je ped preporucila da priceka do 3. godine s cijepivom.Tada vecina alergija na jaja kod djece.navodno,nestane.Nisam znala da ga djeca ipak mogu primiti..Javit cu joj da se jos malo raspita onda :mah
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 15 pro 2008, 15:11

koliko ti je staro dijete
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la BeBach » 16 pro 2008, 16:07

...i moj Tonko je alergičan na jaja i to sa godinu i pol kad smo radili prick test je dosta velika reakcija bila a i pri konzumiranju bjelanjka (ona dva puta što smo probali) isto tako dosta jaka, pedijatrica je rekla da bi ona malo sačekala sa cjepljenjem MoPaRu, Toni sad ima 2,5 god i još nije dobio to cjepivo (sva ostala cjepiva je uredno primio)...pričekat ćemo tri godine pa opet napraviti test i vidit kako stojimo s tim....mislim da ne treba žuriti jer je velika većina djece cjepljena pa je teško da će se zaraziti s nekom od tih bolesti...i ja sam čula da je mali broj reakcija kod alergičara na to cjepivo ali moja pedijatrica kaže da ona ne bi riskirala i da kad postoje opravdani razlozi cjepljenje se može na neko vrijeme odgoditi...do sad sam jako zadovoljna s pedijatricom i ovo što je rekla mi se čini dosta logično i ispravno...
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kiki The Boss » 17 pro 2008, 00:14

Cure puno vam hvala :hug
Naša pedijatrica smatra da treba postupiti prema odluci specijalista-Kiaru cjepiti u bolničkim uvijetima. S obzirom na to što nije jako alergična njezina preporuka je cjepiti djete regularnim cjepivom :shock: Budući da sam se dosta informirala o lošoj kvaliteti tog cjepiva i od nuspojava od kojih mi pada mrak na oči čuti drugačije mišljenje me ohrabrilo da zahtjevam da se cjepljenje odgodi do treće godine. Nadam se da će se dotad alergija povući :-)
Mislim da je rizik cjepljenja alergičnog djeteta veći od realnog rizika da oboli od ospica, zaušnjaka ili rubeole pogotovo zato što još ne ide u vrtić.
Možda da potražim mišljenje drugog pedijatra?

Pusa! :kiss :kiss
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tanjabb » 17 pro 2008, 15:15

Nisi napisala koliko ti je staro dijete?
Ako ne ide u vrtic vjerujem da mozes s tim cijepivom pricekati cak do 3 godine. Moj nije alergican na nista, dobro podnosi cjepuiva, no s MPR sam ga cjepila kad je imao 2 godine.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la LiKmama » 17 pro 2008, 15:22

ospice su u porastu, bar ovdje i dijete ne mora ici u vrtic da ih pobere. moji su doma pa su lani pobrali kozice. ne mozes dijete drzati u izolaciji.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Helena71 » 18 pro 2008, 01:01

Meni je starija kcer bila alergicna na jaja, sad ce 6 godina navrsiti i moze ih jesti bez problema, a za cijepljenje moramo jos skoknuti na alergolosku kontrolu.
Nama je alergolog preporucio pricekati s cijepljenjem dok ne prodje alergija.
Na pilecim embrijima se radi cjepivo za Parotitis, a za Morbile i Rubeolu mozete primiti monovalentno cjepivo - zasebno cjepivo za svaku od te dve bolesti.
Tako da nas sad ceka samo za Parotitis i morat cemo ga obaviti da bi se upisali u skolu.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thalia » 18 pro 2008, 08:21

meni S. ništa nije jeo s godinom dana pa tako nije probao ni jaja. i pedica je rekla da se možemo strpiti i pričekati godinu, dvije bez problema.
cijepili smo ga priorixom s 2 godine i to zbog jaslica. da nije kretao, ne bismo ni onda.
nije stvar što će ih dobiti samo u jaslicama, nego tamo drugu djecu izlaže riziku necijepljen, mislim da je u tome stvar.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Kiki The Boss » 18 pro 2008, 14:26

Čula sam se s dr.Kaićem koji mi je rekao da je nedavno bio na simpoziju o cjepljenju u Splitu i da je prema najnovijim saznanjima količina proteina jaja u cjepivima premala da bi mogla izazvati reakciju, osim kod jako teških alergija. Naravno, nuspojave postoje i puno su manje kod Priorix-a. Mislim da ću definitivno imati još jedan razgovor s pedijatricom i vidjeti može li se ipak cjepljenje odgoditi do treće godine, kada se alergija povuče a ako budem morala ranije zbog vrtića onda s monovalentnim cjepivom ili Priorixom u bolničkim uvjetima...nemam pojma, stvarno je puno podjeljenih mišljenja o tome :dunno
Najbitnije mi je da svoju bubicu izložim što manjem riziku, samo ne znam koji je veći- onaj od alergijske reakcije ili mogućeg oboljevanja od ospica??? :baba

slikaslika
bubica Kiara 10.05.2007.

When temptation brings me to
my knees
And I lay here drained of
strength
Show me kindness
Show me beauty
Show me truth
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anđela » 23 pro 2008, 17:46

Puno sam već čitala o ovakvim slučajevima i bila u kontaktu sa jednom ženom čije dijete je primilo cijepivo u bonici. Sve je uredu prošlo i nadam se da će i kod vas!
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Cijepljenje 5 u 1

PostPostao/la 3 x mama » 13 ožu 2009, 15:51

Da li mi rodjeni 2007. plaćamo 5 u 1 cjepivo? Od 2008. se ne placa, zar ne?
slika
3 x mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Cijepljenje 5 u 1

PostPostao/la teutonija » 14 ožu 2009, 10:33

Više ga ne plaća nitko.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la tara28 » 14 ožu 2009, 16:17

ovisi koje cjepivo hoćeš.
ako si ga cijepila glaxovim 5 u 1 bilo bi dobro da s tim istim i docijepljuješ. to se cijepivo plaća od 350 do 400 kn, ovisno od pedijatra do pedijatra.
a besplatni 5 u 1 je pediacelov. i na njega imaš pravo ako se za njega odlučiš. najbolje ti je da se posavjetuješ s pedijatrom.
nama su rekli ako smo započeli s glaxovim cijepivom da bi bilo dobro da ga do kraja docijepljujemo s istim.
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 3 x mama » 14 ožu 2009, 21:51

Do sada sam izbjegla 5 u 1, placala sam acelularno diteper, ostalo po starom. I mislim da je to bolje. Medjutim, sad mi se cini da bi urlao na sve te pikice...
slika
3 x mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dudley » 19 ožu 2009, 09:59

tara28 je napisao/la:ovisi koje cjepivo hoćeš.
ako si ga cijepila glaxovim 5 u 1 bilo bi dobro da s tim istim i docijepljuješ. to se cijepivo plaća od 350 do 400 kn, ovisno od pedijatra do pedijatra.
a besplatni 5 u 1 je pediacelov. i na njega imaš pravo ako se za njega odlučiš. najbolje ti je da se posavjetuješ s pedijatrom.
nama su rekli ako smo započeli s glaxovim cijepivom da bi bilo dobro da ga do kraja docijepljujemo s istim.

Nama to pedijatrica uopce nije napomenula, rekla je da je cjepivo isto koje smo i do sada dobivali uz plaćanje.
Ljuta sam ko pas jer mali je cijepljen jučer i ima dosta jaku reakciju (a do sada nikad ništa) - visoka temperatura noćas i bolno i otečeno mjesto uboda, jedva sjedne koliko ga boli.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 19 ožu 2009, 11:08

dudley, isto tako je bilo i kod nas i mnogih drugih - ocito je da je ovo besplatno cjepivo manje kvalitetno, tj. da su reakcije cesce i zesce :svadja
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la tara28 » 19 ožu 2009, 22:06

Dudley je napisao/la:rekla je da je cjepivo isto koje smo i do sada dobivali uz plaćanje.

u ovo gotovo da sam sigurna da nije točno što je rekla. ako griješim, neka me netko tko bolje zna ispravi. do nedavno cijepivo 5u1 koje se plaćalo je bilo GSK cijepivo, a ovo sada koje je besplatno, isto je 5u1 ali nije od GSK nego je drugi proizvođač - Pediacel. Na njega obično klinci imaju češće reakciju nego na ovo od GSK-a, ali nije pravilo. meni je bongo imao sličnu reakciju i na glaxovo cijepivo 5 u 1 sa 18 mjeseci, iako je i prije u prvoj godini dobivao isto cijepivo i nije imao nikakvu reakciju. a ovo sa 18 mj. isto je imao crvenilo i otok na mjestu uboda koje je trajalo danima, a dan i pol je šepao na tu nogu u koju je pikan.
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Jaslićke bolesti i Prevenar cjepivo...

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 sij 2010, 11:07

Drage moje nadam se da ćete mi pomoći.Moj maleni od kad je krenuo u jaslice bolestan je non stop(ne pretjerujem).Dva tri dana jaslica pa dva tjedna doma i tako od kad smo krenuli u devetom mjesecu.Već mi se kosa diže kad čujem riječ ANTIBIOTIK.A kako i nebi bio bolestan kad pojedinci dovode bolesnu djecu...Nedavno su nam na hitnoj spomenuli da bi bilo dobro cjepit malenog prevenarom i da će bit upola manje bolestan.Pitala sam pedicu,al nije niš konkretno odgovorila.Rekla je samo :"ako hoćete možete ga cjepit"- a to znam i sama.Puno sam gledala po netu i našla puno informacija o tom cjepivu ali ne i iskustva roditelja pa me sad zanima dali je koja od vas cjepila dijete time???Kakve su reakcije bile i jel su stvarno manje bolesni??? :jadnimi
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Jaslićke bolesti i Prevenar cjepivo...

PostPostao/la I&M » 15 sij 2010, 14:35

Kod nas ista stvar. Ja sam cijepila Maroja sa prvim cjepivom prevenara, docjepljivanje imamo za dva tjedna. Za sada nemogu reći da pomaže jer je u međuvremenu bio bolestan ali vjerujem da kad ga docijepim će sve biti bolje, bar se iskreno nadam.
slika
I&M
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 15 sij 2010, 14:45

puno cura je već pisalo koje su konkretne probleme
riješili ili smanjili tim cjepivom, no većina vrtičkih bolesti
je virusna i nemojte računati da će dijete biti zdravo samo
zbog cjepiva. Ono će spriječiti dio suprainfekcija koje su
uzrokovane tim vrstama streptokoka.
Ništa više i ništa manje :mah
btw. ja bih cjepila na vašem mjestu, jer zadnjih godina imam
među poznatima dosta sučajeva upale pluća uzrokovane pneumokokom.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 15 sij 2010, 14:47

------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.