Razgovarala sam sa nekoliko liječnika, a njima vjerujem, i kažu da su svi koristili plastične bočice, i da ne smatraju da je to baš tako štetno!
Ali, eto, izjeda nas crv sumnje i naravno da svojoj djeci želimo najbolje!
Ja sam inače znanstveno nastrojena pa sve ko luda istražujem, iskočit će mi oči od kompjutora!
Ovo, sam saznala: bisfenol a je toksičan spoj koji se izlučuje iz polikarbonatne plastike, pri visokim temp, iako ima specijalaca koji tvrde da ga ima i u flaširanoj vodi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prisutan je na tržištu cijele Evrope, dakle ne samo u Hrvatskoj! Na tržištu SAD izašle su nove verzije pl bočica bisfenol a free, ali tko može garantirati da i to sutra neće označiti kao štetno! Bilo, kako bilo, ja sam prvih mjesec i pol koristila našu upitnu plastiku(avent izdajalica i bočice) i otada koristim nuk staklenu!
Vrhunska je bočca, i po stomatolozima izvrsna za razvoj desni, usne šupljine,,,,etc
Još kad mi je jutros kolegica na forumu napisala da je poklopac pp, baš sam happy!
AL, bez obzira na sve nije mi drago da Pia po ustima naganja onu plastičnu dudu varalicu!
Mislim da ću preko neta ipak naručiti bisfenol free dudu, ima od aventa cijeli asortiman!
Jel netko zna dokada se staklene mogu rabiti i dal duda varalica treba odgovarati sisaču za mlijeko (dal trebaju biti iste?)????????????????
ps. cijene na netu su full povoljne,pl bočice su 6$, dude 5$(2 kom- avent!), a Dr Brown staklene oko 5$!!!!!!
Pia 06.11.2008.