Sada je: 12 kol 2026, 08:32.

novi auto

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

novi auto

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 23 ožu 2009, 11:23

mene jako interesira da li ste Vi kod kupovine novih auta ili rabljenih svejedno na temelju djeteta imali neki popust a čula sam da i kod kupovine novog auta se može bez darovnog ugovora prebacit odmah na djete ali uz potvrdu od CZSS da smo skrbnici pa da li je to istina? Molim Vaša iskustva u vezi toga
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: novi auto

PostPostao/la nadicab » 23 ožu 2009, 20:15

ne, nema popusta iako mi je netko rekao da Audi grupacija ima nešto na tu foru.
Ja sam otišla u CZSS, porazgovarala s pravnicom oko uvjeta i koja je procedura u slučaju prodaje auta, te se tek tada odlučila kupiti auto na Denisa. Za kupovinu mi nije trebala nikakava suglasnost jer kupujem svojim novcem.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lidija » 23 ožu 2009, 20:18

audi? - koliko je najjeftiniji model - ili su u grupaciji i neke druge marke ?
No, ako i je, to je postupak audija, a ne sistema.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 24 ožu 2009, 14:36

abegi54, kod kupovine bilo kojeg novog automobila oslobođeni ste carine ili dijela carine ovisno o postotku invaliditeta, ali samo do 100.000,00 kn carinske osnovice. S tim da niste oslobođeni plaćanja eventualne trošarine i poreza tako da to niti ne ispadne velika razlika možda 100.. 200 eura. i naravno to se odnosi samo na vozila koja se uvoze izvan europske unije, jer na ona iz EU se niti ne plaća carina.
Morate imati nalaz i mišljenje ne stariji od 6mj i hrpu drugih papira ali sve te informacije će vam reći u bilo kojoj auto kući koja uvozi automobile.

p.s. Auto se uvozi i prijavljuje na dijete, a najviše 2 osobe mogu dobiti punomoć.
Nadam se da sam pomogla
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 24 ožu 2009, 15:14

Puno Vam hvala na pomoći. Mada od svega mi neće niš koristit, auto je iz EU.Ali svaka nova informacija dobro došla :mah
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 25 ožu 2009, 10:24

ono što je dobro jeste da CO uz pismenu molbu ne skida bonus kada auto kupuješ na dijete. A oslobođen si plaćanja cestarina što ti sigurno nije mala stavka
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.