Je, ja sam koma od domacice
).Sada je: 02 kol 2026, 15:40.
).

pa tako meko koristim za dizana tijesta, a ostro za kolace s praskom za pecivo.
integralno brašno
poznato je i kao cjelovito, punovrijedno ili punozrnato brašno. Dobiva se mljevenjem cijelog, oljuštenog zrna pšenice ili drugih žitarica zajedno s klicom i ovojnicom. Integralna brašna zadržavaju sve hranjive sastojke i aromu žitnog zrna. Imaju visoku hranidbenu vrijednost. Zbog masnoća koje sadrže treba ih utrošiti odmah nakon mljevenja.
graham brašno
nazvano je po bostonskom liječniku iz 19. stoljeća. To je grubo mljeveno integralno brašno poznato i kao prekrupa.
durum brašno
dobiva se mljevenjem posebne, tvrđe sorte pšenice i zbog veće količine glutena koristi se u proizvodnji vrlo kvalitetne tjestenine. Durum brašno nije prikladno za krušna tijesta.

) al tesko mi je bas napraviti podjelu za sto koristim iskljucivo glatko a za sto ostro.

nije da sad puno više kužim, al isprobat ću jednom baš napravit sa oštrim brašnom 

da se oštro brašno koristi tamo gdje trebamo napraviti neku tečniju smjesu, odnosno da se koristi za pipremanje palačinki i takvih sličnih stvari jer nije toliko sklono grudanju kao glatko. ja koristim oduvijek za biskvite oštro. za palačinke sam uvijek koristila glatko pa sam nakon ovoga promijenila ploču. glatko stavljam za zapršku i pogušnjavanje variva, umaka itd. tijesto za pizzu i sl. radim pola-pola. moja mama je uvijek imala oštro i glat brašno u kući i tako i ja.
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.