Sada je: 12 kol 2026, 12:44.

Ejlino pleme II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Ejlino pleme II

PostPostao/la Ejla » 31 ožu 2009, 00:08

:kiss Jesam vas!!!!!

Tako sam se nostalgično večeras ovdje zavukla i njuškala po moru tema koje duuugo vremena nisam otvarala... I naiđem na jedan Nadicin post u kojem je napisala :"Nedostaje mi Ejla" i jedan smajlić koji maše...

I tako sam silno poželjela pozdraviti sve vas koje me se sjećate, a još više one nove koje nemaju pojma o čemu ja to pišem (pročitajte Ejlino pleme I) :lol ...

Eto, moram vas razočarati jer nemam nikakav nastavak u pripremi osim tople pozdrave iz dna srca... Stalno se pitam šta me to odmaklo odavde kad sam tu bila doma?

Vi koje nikada nikud niste otišle, kako to da vas nije nikada spopala takva pojava?

Lidija, nema tu smajlića za tebe al zove se :Moj duboki naklon.
Petra 1993.
Zvonimir 1995.
Vjekoslav 2004.
Ejla
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ejlino pleme II

PostPostao/la Ina66 » 31 ožu 2009, 08:31

Ejla je napisao/la:Stalno se pitam šta me to odmaklo odavde kad sam tu bila doma?

nisu mi GP matična stranica, ali sam se i ja često pitala što je to tebe odmaklo
a vidim da ti tamo ni ime nisu htjeli mijenjati ;)
dobro nam se vratila, hope for good this time :buket
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Bubidea » 31 ožu 2009, 08:36

Vi koje nikada nikud niste otišle, kako to da vas nije nikada spopala takva pojava?

nismo bas sve uzimale k srcu, sve sto netko kaze ;)

a ti jesi, ak se ne varam :(
i bas mi zao zbog toga, krasno te bilo citati
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Nana1971 » 31 ožu 2009, 08:41

:mah
ja se sjecam :D
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la JiA » 31 ožu 2009, 08:44

Di si Ejla?! :mase
Sjećam te se, naravno!
Inače, mene osobno je spopadalo svašta, ali "doma" se uvijek vraćam. ;)
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Djeni » 31 ožu 2009, 09:06

Ina66 je napisao/la:a vidim da ti tamo ni ime nisu htjeli mijenjati ;)

to sam i ja sinoc primjetila :dada i cudim se sto te nema.
Drago mi je da si se vratila :kiss
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Luantaro » 31 ožu 2009, 09:24

:mase
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 31 ožu 2009, 10:17

"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † zmijac » 31 ožu 2009, 10:23

i ja sam sve manje na GP :grligrli , ali kad sam vidla da si se vratila eto i mene da se javim :fworks,
jer mi imamo još puno toga za reći o tome kako smo stigle do ovdje i kud idemo dalje !
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Arkana10 » 31 ožu 2009, 11:23

pozdrav i od mene :zivili
secam se tvoje price.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 31 ožu 2009, 12:04

:zivili :joy super, daj piši kako malena, kako škola i sve ostalo ...
i naravno kako ti? :drink
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 31 ožu 2009, 12:51

dobro dosla natrag draga ejla!!!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TiFilMama » 31 ožu 2009, 13:06

Ejla, draga, naravno da te se sjecam :mah

bio je zaista uzitak citati tvoje postove :srca
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 31 ožu 2009, 13:15

i ja se sjecam
ivana7997
Abundija

PostPostao/la breg » 31 ožu 2009, 16:23

breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la MAJA Skopje » 31 ožu 2009, 16:35

Draga Ejla bas mi je drago da si tu ponovo sa nama. :joy
Ejlino pleme 1 nalazi se na C: u mom kompjuteru ;)
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Daisy » 31 ožu 2009, 16:47

Pozdrav Ejla, kako te se ne bi sjetila. :mase Ja sam isto poznati kampanjac, ima toliko toga što bi htjela napisati, al nemam vremena. A kad imam vremena onda nažalost nemam volje. Ne znam zašto al eto tako - valjda stanje svijesti. Ali nema dana da barem ne zavirim u bazu - GP!!! :1 Pozdrav svima :joy
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 31 ožu 2009, 17:42

helou, ejla, pa dobro se vratila. :proljece
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la olja » 31 ožu 2009, 18:34

i ja se sjecam :mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la elizabeta » 31 ožu 2009, 18:36

Pa di si Ejla?!? :)
Nedostajala si mi.

Baš nedavno, jedna naša forumašica me pitala jesam li možda ja Ejla :lol ...valjda se činilo neobičnim da si neko vrijeme bila stalno tu...i onda od tebe ni traga ni glasa
Pa evo, sad će imat priliku uvjerit se da nisi moj alter ego ;)

Dobro došla ponovo :mah :kiss

"... upoznah i zlo i gore, prijetile mi noćne more, ali gle, na svoj usud hud - ja nasadih konjski ud" (spomen na Vesnu Parun)
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 31 ožu 2009, 23:01

Veeeeeliki pozdrav :mah

Sto ima nova?
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 31 ožu 2009, 23:21

velkam bek! ;)

kad si već otvorila temu, piši nam malo o vama. :srca
eli
Sveta krava

PostPostao/la Potica » 31 ožu 2009, 23:40

I ja te se sjecam :mah
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la IRENA » 31 ožu 2009, 23:51

Ej, Ejla...
vidi kolko se "starih" javilo - nemoj sada pobjeci :dada
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fortuna33 » 01 tra 2009, 06:43

pa disi ti zeno?
kako je dooooooooooooobroooooooo vidjeti te opet :zekomah
Fortuna33
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bebaimama » 01 tra 2009, 15:17

S obzirom da sam ovdje prilično nova i nisam nikada prije čula za Ejlino pleme (osim za Ejlu i Đondolara-mislim da se tako zove), a vaši postovi su me malo zainteresirali pa sam otišla na stranicu 36 na GP i počela čitati Ejlino pleme. Prvo sam samo htjela malo virnuti da vidim o čemo vi to pričate međutim kada sam počela čitati nisam više mogla stati. Danas sam čak isprintala stranu 3 i 4 da mogu u miru čitati pa nastavila na kompu 5 i 6 i stala sva u suzama i odlučila se javiti..... Iako ne znam šta da pišem osim da se u svakoj priči vidim ..... o porodu, dojenju, trenutku spoznaje dijagnoze i........ zapravo samo ću reći da mi je žao da Ejlino pleme nije začeto u trenutku kada sam ga ja najviše trebala, ali s obzirom da je još uvijek tu na dalekim stranicama čitam i dalje i pozdravljam Ejlu koju ne poznajem ali do 11 stranice možda i hoću.

Ejla "pleme spiljskog medvjeda" je nekoć bila i moja najdraža knjiga sa svim svojim nastavcima :mah
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ejla » 02 tra 2009, 00:35

Ajme, koji lijepi pozdravi, baš ste me obradovale... :zekoplese

Dva dana kontam ja po glavi sve što ste tu spomenule i razmišljam šta ću vam odgovoriti.

bebaimama, ne mogu vjrovati da si stvarno bila toliko radoznala i išla kopati po starom Plemenu da vidiš o čemu se to radi... Ako dođeš do kraja nadam se da se nećeš razočarati zbivanjima koja su se tada dogodila. Ja uvijek vjerujem da sve u životu ima svoju svrhu pa tako i taj dio nisam upamtila po zlu, a ako je netko mislio da sam se iz tog razloga povukla - to jednostavno nije istina. Onaj osjećaj "primanja k srcu" bio je trenutni i zaista sam željela tu ostati, ali nekako se to poklopilo s mojim završetkom porodiljnog dopusta. Počela sam raditi i to je bilo ono što me udaljilo od kompjutera i pisanja uopće.

Vidim da me neke znaju i s drugog foruma gdje mi nikako ne daju promijeniti nick u Ejla. Ono je bio moj prvi forum na koji sam se ulogirala i tamo sam stavila onaj moj glupi nick koji ne volim. Ovo je moj drugi forum na koji sam ušla isključivo zbog GP i tu mi je Ejla sjela skroz i od tada sam Ejla gotovo svuda pa sam htjela to i tamo promijeniti.

Razmišljala sam i zašto sam na drugim forumima zadržala nekakav kontinuitet javljanja i došla do zaključka da sam GP možda shvaćala preozbiljno, gotovo kao obavezu. Kao da se podrazumijevalo da moram uvijek napisati nešto posebno i dobro, pa ako to nisam mogla onda nisam pisala ništa. Druge forume sam shvaćala neozbiljnije, a nisam nigdje ni imala neku bazu kao ovdje.

I ima još jedna stvar koja me pomalo kočila, a to je velika prekretnica u našem tj. Petrinom životu koja se zove pubertet. Ja više nemam malo dijete, nemam djevojčicu, imam djevojku koja se pretvara u ženu i moj mentalni sklop suočio se s mnogim situacijama i stvarima o kojima nisam sigurna trebam li pisati? Ne zato što me toga sram, naprotiv, trebam nekog s kim ću o tome razgovarati i podijeliti svoja razmišljanja, nego zato što nisam sigurna smijem li s tim opterećivati mnoge mlade majke koje sada još uvijek imaju malu djecu, koje još uvijek imaju nadu u štošta i nisam sigurna da li su spremne...

Imam jednu kolegicu u Udruzi s kojom sam jako bliska i koja ima kćer koju godinu mlađu od Petre. Njena mala ima oštećenja genetske prirode, ali ima dosta tekoća koje se poklapaju s Petrinima. Često mi je znala reći: "Znaš, kada tebe slušam onda se polako pripremam za L...... pubertet i ono što me čeka."
Al na posljednji sastanak je došla sva u šoku i prvo što nam je rekla:"Ja vam moram reći, al L..... ima dlake..."

Da, pripremila se....Al ne možeš se na to pripremiti, za tako nešta definitivno treba adaptacija i ne događa se preko noći.

I tak.... Svašta sam sad nadrobila, naravno, puno bih više htjela reći i napisati nego što imam vremena...A i želim iščitati što više starih postova da pohvatam šta se u međuvremenu događalo s vašom djecom...

Zmijac se sjećam kad se uključila i znam da mi je bilo pomalo žao kad sam vidjela da se tu i zadržala...Ovo je valjda jedno od rijetkih mjesta gdje je krajnje blesavo reći:"Nadam se da ćeš dugo s nama ostati."

nadicab, vidim da Denisa muče epi napadi, jel to ima veze s pubertetom, koliko on sada ima godina? Kod Petre u školi su SVI dječaci iz njene skupine s ulaskom u pubertet imali probleme s tim?

Sad ću vrlo kratko o Petri jer njena trenutna priča ima previše teksta za ovaj put.

Ušla je u 16. godinu života, lijepa je, dosta lijepo građena s obzirom da je bila burence, na sreću, lijepo se izdužila. Pobrala je svekrvine gene pa tako već sada ima veće cicke od mojih (šmrc) i pozamašnu pozadinu. Kosa joj se i dalje predivno uvija i konačno sam je naučila da se ne skida gola pred svim i svakim. Jest da i dalje u kupaonice izlazi u gaćicama i potkošulji bez obzira na količinu ljudstva za stolom, al to je super kako je bilo. Sada smo u postupku nove kategorizacije, još uvijek ide u školu iako se veći dio njenih vršnjaka već ispisao. Ona još uvijek nije, naša socijalna radnica nas moli da se ne prenagljujemo dok ne nađemo sigurno rješenje za nju koje za sada nemamo. Smještaj u neku ustanovu daleko od kuće ne dolazi u obzir, niti postoji neko prihvatljivo mjesto za nju. Ako dođe doma za stalno, imamo samo privremeno rješenje u vidu krpanja s obje bake što je nedovoljno. Neki centar u našem gradu još je u idejnoj fazi, stopiran s realizacijom zbog recesije. No, to je također priča za jedan novi post. Za sada i dalje ide u školu, kad je doma uključujemo je u sve aktivnosti u našoj Udruzi - ide na susrete,pohađa kreativnu radionicu i od nedavno je uključena u novu grupu senzorne integracije. Nije to nešto veliko, ali pokriva nekoliko sati petkom i subotom ipak nekih aktivnosti koje imaju smisao i korisne su za nju.

Ovo je ljepši dio o njoj. Onaj grozniji zove se STEREOTIPIJE u neograničenim količinama koje nam zagorčavaju život i sustavno uništavaju svaki pokušaj uspostavljanja neke normalne životne ravnoteže. Jedina utjeha nam je trenutno da su s divljnjem hormona podivljale i da će se stabilizacijom hormona završetkom puberteta sve to stabilizirati i unormaliti.

I mislim da sam sad prekardašila s pisanjem, hvala još jendom na svim lijepim pozdravima, nadam se da više neću imati "odmak" od GP... :srca
Petra 1993.
Zvonimir 1995.
Vjekoslav 2004.
Ejla
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sunnyapril » 02 tra 2009, 04:10

ejla

i ja sam otišla na 36 str ( u gluho doba noći zahvaljujući ukakanoj trećerođenki i mm hrkaču)
emocije su prejake
"praktična žena", "bebe" stojadin
nemaš ništa, baš ništa, čak su i žlice mamine, a imaš sve baš sve
danas imam razne žlice, a imam li baš sve?

nego, zna li netko gdje je nestala vanja, ili mi se to samo čini?
sunnyapril
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tonka.M » 02 tra 2009, 10:55

samo da te pozdravim i ja sam neki dan čitala stari topik... i našla sebe u mnogim postovima. Za neke stvari sam mislila da su koincidencija, na neke uopće nisam obraćala pažnju...

drago mi je da si se vratila, lijepo te je čitati :mah
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 02 tra 2009, 11:04

Ejla, da, teško je pisati o problemima koji se pojačavaju s odrastanjem djeteta majkama male djece jer:
- em smo mi kao roditelji već toliko umorni
- em nema baš neke ponude servisa ili školovanja
- pa nam se sve čini pomalo beznadno

Denis ima epi napade zbog disfunkcije shunta kojeg se nitko ne usudi mijenjati (a ja najmanje inzistirati na tome) zbog svih komplikacija koje je do sada prošao. Neuropedijatrica je dala Trileptal da zaštiti mozak od dodatnog uništenja zbog napada; na taj način tretiramo posljedicu a ne saniramo uzrok :roll: Od kada ga je u veljači počeo uzimati, imao je samo nekoliko laganih parcijalnih trzaja rukom (istina, znali su potrajati i do 45 minuta); zadnje je bilo početkom 3. mjeseca. Trenutno tražimo gdje ćemo jeftinije proći s botox-om, a to zapravo znači borba s vjetrenjačama našeg sustava.
I da, recesija je sada svima savršeni izgovor za nedjelovanje; a naša djeca ne mogu ući u hibernirano stanje dok se država i sustav ne probede i ne izađu iz recesije. Ali, to kao da nikome nije jasno :ne.
Kako to da u raspodjeli djece s pp baš niti jedan političar iz vladajuće strukture (osim Čehoka) nema dijete s pp-om, pa da iz vlastitih pobuda počene gurati prema boljem i podupirati naše zahtjeve?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.