Sada je: 30 tra 2026, 06:57.
Moderator/ica: direktorica svemira

VIPmama je napisao/la:A domaća suha kobasa i špek ?

!

SlucajniGost je napisao/la:Elem, mnogi mi preporučaju kupinovo vino, kao to je super.
Imam dosta željeza u rezervama, ali ga je malo na periferiji, odnosno do sljedeće menstruacije mi se ne stigne povuć to iz rezerve. Nekako tako mi je to laički objasnila doktorica, ne znam jesam li dobro upamtila.![]()
Inače imam baš baš obilne mentruacije.
Kaže da mu nije toliko nisko željezo koliko su niske zalihe
što god to značilo?
,a doktor se zapetljao objašnjavajući mi šta je,da imam utisak da ne zna ni on
.

: 

Nerica je napisao/la:evo jedan narodni lijek za povećanje željeza
džem od kupina 800 grama (jedna velika tegla ili dvije male)
100 grama kakaa (ali ne kraša vec pravog kakaa onaj u prahu)
100 grama mljevenih badema
uzeti posudu - prvo staviti džem u nju,staviti da lagano kuha.Kad se malo ugrije staviti u to kakao,i dobro promjesati da se sastavi masa,stalno mjesajuci usuti bademe.Kad se masa sastavi sacekati malo da se ohladi i vratiti nazad u teglu,
staviti u hladnjak i tu držati cijelo vrijeme.
svako jutro uzeti dvije čajne žlice,pune i jesti.
ovo isto moze koristiti bilo tko ne samo trudnice može se davati i djeci samo po jednu punu čajnu žličku dnevno, a sto je najbolje ima ugodan okus,nije gadljivo.:
i dobro je uz to piti c vitamin, il iscjeđenu naranču ili u vidu tableta. zbog već dobrog razloga da uz željezo ide i c vitamin.

Moj prijedlog je da ne uzimaš ništa na svoju ruku.Moj Matija sada ima 2,5 godine. S 10 mjeseci smo otkrili da je anemičan i isto smo imali problema s boleštinama i učestalim emperaturama koje su dolazile jedna za drugom.Dr. nas je poslala na Šalatu gdje smo svaki mjesec išli vaditi krv i tamo obavili pretrage i saznali da je anemičan i da u zalihi nema ništa željeza jer mu eritrociti prebrzo rade i sve mu pojedu i tada smo pili 3 puta dnevno željezo i plivit C tabletice(koje sam zdrobila i stavljala u tekućinu).Davala sam mu sve što u sebi ima željezo i sve kaj ima u sebi C vitamina.Kada sam pitala dr. za nekakve preparate koji bi mu malo podigli razinu željeza rekla je da ne jer ima više vrsta anemije te da o tome ovisi da li se smije još nešto koristiti.I samo da još kažem da smo se nedavno riješili toga jer kako dijete raste jači je i imunitet,a i nije više tako bolestan.Normalno je da kada počne piti željezo nema baš voje za jelom ali bude s vremenom samo idi postepeno i nemoj je prisiljavati jer i organizmu treba da se navikne. 

kurtizana je napisao/la:Čaj od lista koprive, jeftino i efikasno.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.