Sada je: 02 kol 2026, 16:12.

ROTA VIRUS

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

ROTA VIRUS

PostPostao/la Nikam » 02 tra 2009, 14:23

Dali netko od vas ima iskustva sa rota virusom?Ja sam jucer zvala pedijatricu da vidim kakav nam je nalaz stolice(prosli tjedan malena povracala imala proljev i temperaturu i zavrsili smo u bolnici na infuziji jer je dehidrirala)i izoliran joj je rota virus.Kaze da joj se moze ponovo vratiti ali u blazem obliku i da je sada vec kasno za cjepljenje.Jedno jako ruzno iskustvo,ali sada vec znam kako bih reagirala da se ponovi.Bitno je puno piti i jesti dijetalno,a prenosi se dodirom sa fekalijama,prljavim rukama ili kapljicnim putem.Djeca do 3 godine su najugrozenija a moze ga se dobiti i do seste godine.
NAJLJEPSI OSMIJEH JE OSMIJEH VASEG DJETETA
Nikam
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: ROTA VIRUS

PostPostao/la ancica » 02 tra 2009, 14:31

Nikam :mah
Samo znam da bi trebala biti oprezna sada nakon proljeva. Izbjegavati mlijecne proizvode, slatko, mozda dati prolife ili linex.
A mozda da moderatorica prebaci ovo na "bubin sam...", pa ces vjerojatno dobiti prije odgovore.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la IINA » 02 tra 2009, 14:50

Potpis na izbjegavanje mliječnog.
Inače nije točno da ga može dobiti do 6 godina, jer i odrasli ga mogu dobiti, samo se najčešće dijagnosticira
u dobi od 6 mjeseci do pet godina.
Imaš za kupiti i ampule probiotika Ferzym junior baš za djecu.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Nikam » 02 tra 2009, 15:16

IINA-koristimo te Ferzym ampule,prolife se trenutno ne proizvodi.
Ma sad je sve ok,samo me strah da se ne ponovi,a sta se tice izbjegavanja mljecnog,to tesko jer ona bas voli jesti cornflakes i jogurte
NAJLJEPSI OSMIJEH JE OSMIJEH VASEG DJETETA
Nikam
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 02 tra 2009, 15:21

A znam, tak i moja manja, al smanji joj na minimum koliko se da.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la thalia » 27 tra 2009, 08:22

Nikam je napisao/la:IINA-koristimo te Ferzym ampule,prolife se trenutno ne proizvodi.
Ma sad je sve ok,samo me strah da se ne ponovi,a sta se tice izbjegavanja mljecnog,to tesko jer ona bas voli jesti cornflakes i jogurte

ne moraš smanjiti mliječno, samo laktozu pa joj daj mlijeko bez laktoze, a jogurte/sireve smije.

i mi stalno muku mučimi s rotom :roll:
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.