privatno dr Sabol
i njegova fizio Karolina 
Sada je: 17 tra 2026, 08:44.
Moderator/ica: Hajdi
i njegova fizio Karolina 

eli je napisao/la:križanje nogica nije dobar znak

thinkPINK je napisao/la:Krizanje nogica ukazuje na motoricke teskoce kada se nogice krizaju visoko i kada je krizanje kao spazam. To sto beba prebaci nogu preko noge da bi se okrenula nije "to" patolosko krizanje nogica.

Svrco je napisao/la:pa da, prebaci nogu prek noge ali u križ, no to napravi u trenutku okreta, ali ne bi nikako rekla da se prilikom toga javlja spazam... al bum pitala peda za svaki slučaj. ma valjda je sve ok. Zadnji put ga je baš razvlačio na sve strane i rekao da je motorički sve ok.

mareta je napisao/la:tek sam nova na forumu pa se nadam da ćete mi pomoći :xhappy . Nećak ima točno 4 mj i ne može samostalno držati glavicu,može ali nakratko,jako mi slab izgleda što se tiče tonusa mišića. Nekako mi se to ne čini dobro,ne znam možda je to normalno,ali moj mali je u toj dobi već naveliko držao glavu. Da li je to za alarmirati?Hvala :xhappy

ali kad ga stavimo još jako "smotano"hoda......jako jako je nemirna i živa beba,,,imamo li mi veliki problem???

MaminMacak je napisao/la:Pedijatar ce ti vjerojatno reci da je sve u redu jer puzati ne mora, a jos ne mora biti niti cvrst na nogama.
Ne moze ti nitko nista pametnije reci dok ne vidi dijete, a ako ga vec netko gleda onda je najbolje da to bude specijalist.
Razvojne vjezbice nikome nisu odmogle pa nemas sto izgubiti.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.