Sada je: 12 kol 2026, 18:38.

doznake za cipelice

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: doznake za cipelice

PostPostao/la Daisy » 01 tra 2009, 14:45

nadicab je napisao/la:tko kaže da se roditelji nisu bunili? Meni je rečeno da je to stara stvar, da to svi ortopedi znaju. U HZZO-u su mi rekli da prijavim tu kuću, tj. da ja odradim njihov posao kontrole.

Nadice, iskreno, zar izrada cipelica u Bauerfindu košta više nego u Valeka. Sumnjam. Al ovdje bar dobiješ papučice. Sve ortopedske kuće su slične, ne radi se tu samo o cipelicama nego i o puno većim stvarima. Razlika love - zna se - njima u džep. :angry . Mi smo na žalost u ovome našem društvu lijep primjer na kojem pojedinci MASNO zarađuju. Gdje je tu moral ? :/
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daisy » 01 tra 2009, 14:46

E, sad isprika nešto sam zblesirala i otišao post 2x. :zekomah
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 01 tra 2009, 22:04

Lotta, u Valeku se možeš s njima dogovoriti, ostaviš im doznaku i onda dođeš kad ti treba.
Otvoreni su za sve mogućnosti.
Samo im daš doznaku :mrgreen:
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 02 tra 2009, 11:07

ma i u Baurefindu se isto možeš dogovoriti. Mi smo davali praviti cipelice po Denisovim ortozama, znači da su zbilja bile pravljene po mjeri, a ostalo je nešto još novaca koje smo utrošili na uloške + nadoplata.
ali, sve to nije korektno jer se sustavno troši novac, a za neke druge stvari se onda kaže da nema novaca
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la breg » 02 tra 2009, 17:40

nadicab je napisao/la:ali, sve to nije korektno jer se sustavno troši novac, a za neke druge stvari se onda kaže da nema novaca

To je na žalost istina
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 02 tra 2009, 23:33

ja na kraju nisam shvatila..da li se mogu dobiti dva para cipela za jednu doznaku ili ne?
i da li se negdje rade cipele tako da uzmu otisak stopala ili samo ko u valeku izmjere i iscrtaju kemijskom oko stopala?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 03 tra 2009, 08:49

ne, doznaka ipak ne pokriva 2 cipelice, nego od doznake ostane nekih 300-400 kn pa za taj iznos ako se boriš dobiješ papuče. (misli, jadno da se moraš boriti i za to, ali to je hrvatska stvarnost).
Denisu u Baurefindu su korektno sve uzeli za mjeru :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 03 tra 2009, 10:31

Ma da, sve to stoji, ali neki su ipak dobili 2 para jer su bili agresivniji (ionako razliku uberu na ostalim doznakama od ljudi koji dobiju jedan par), aja kad sam ponudila nadoplatu razlike isto nisu htjeli napraviti 2 para i tvrdili su da doznaka točno pokriva 1 par i da su papuče POKLON i znak pažnje od njih. :angry Ali nisam imala snage ni vremena natezati se s njima pa smo uzeli što su nudili. Sve u svemu, nećeš dobiti dva para cipelica, osim ako im izgledaš jako opasna i spremna na sve.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama.miamia » 03 tra 2009, 10:33

hodanja, hodanja, da nam nebi bilo dosadno :angry , dobijemo doznaku za cipele od ortopeda, predamo na HZZO pošalju na odobrenje, odobre cipele i onda nam vele da nam ta doznaka nevrijedi, moramo ići kod pedijatra (bili juče) dobili novu doznaku i sad moramo ponovo na HZZO na odobrenje i ovjeru, pa tek onda po cipelice :jadnimi
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mammamia » 03 tra 2009, 10:41

A zašto ne vrijedi? Jesu vam rekli ili vas samo otpravili?
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzaks » 03 tra 2009, 11:39

POKLON i znak pažnje od njih.

...baš sam se nauživala tih 'poklona i pažnji' u svakom pogledu, u svim područjima ovih ortopedskih lobija...
...'poklon i pažnja'...baš... :mrgreen:
...ja s Valekima svake godine ko na stratište idem...jel me boli ta javna drpaona...a ništ ne mogu promijeniti...a svojim kričanjem ne mijenjam ništa...a majstor tamo L. doista napravi dobre cipele...kad se dogovaramo samo s njim...i najsretnija sam kad nema nikog drugog od osoblja - s njim se doista najbolje dogovorimo...i kad nije gužva - a to nije nikad...
...Bauerfind valjda za biciklić -na kojem javno drpaju duplu lovu- daje zvono kao 'poklon i znak pažnje'... :drink
suzaks
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama.miamia » 03 tra 2009, 12:41

Mammamia je napisao/la:A zašto ne vrijedi? Jesu vam rekli ili vas samo otpravili?

rekli su da po novom pedijatar izdaje doznaku ili liječnik opće medicine za one malo starije na preporuku ortopeda i sama tiskanica izgleda drugačije i zvala sam kod Valeka ženska mi veli "da, da mora biti ta nova doznaka od pedijatra i čak je spomenula da treba paziti na šifru pomagala, da su imali par propisanih od pedijatra ali sa pogrešnom šifrom koju nisu mogli prihvatiti"
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mammamia » 03 tra 2009, 12:54

Uf, sita sam tih novih tiskanica i novih šifri o kojima ne obavještavaju pedijatre i druge liječnike koji trebaju izdavati doznake! :svadja
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 03 tra 2009, 13:21

ha, a ja dobila novi printerski ispisanu uputnicu za liječničko povjerenstvo za fizikalnu kod kuće, samo na 1 obrascu. Na komisiji HZZO-a su se iščuđavali tome. Pa tko je tu lud????
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 03 tra 2009, 13:24

Može se isprintati, i mi dobijemo takvu, ali naša pedijatrica isprinta više primjeraka i ispunjava ih tako da stavi između indigo. Mislim da bi tako trebalo ići. Jesu vam ipak prihvatili?
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 03 tra 2009, 13:29

Mi imamo isto isprintanu, ali preko indiga, sve ukupno tri primjerka.
Kad sam ja bila na komisiji, isto došla žena s jednim primjerkom, vratili je da to ide fotokopirati 2x :dunno Recesija :sumo
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Lotta » 03 tra 2009, 23:01

nadicab je napisao/la:ne, doznaka ipak ne pokriva 2 cipelice, nego od doznake ostane nekih 300-400 kn pa za taj iznos ako se boriš dobiješ papuče. (

pa neke mame su rekle da im zaracunaju za cipelice 700kn u valeku (jos uvijek mi nije jasna ta razlika a skoro sve narucujemo isti model), a doznake su skoro pa 1400kn, tak da skoro pa pokrivaju..i nije valjda da mislite da su ih te nase cipelice stvarno kostale 800-900 kn kao u nasem slucaju, da im je to realna cijena?ma dajte.. :whew
no dobro, vidim da nikome nije uspjelo da se izbori za ono sto mu ustvari i pripada, pa cu i ja biti sretna ako nam naprave one cvrsce papucice.. :sealed
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 04 tra 2009, 00:19

mhm hm..da..a sta rec..
dakle,nadice,uzmu bas otisak stopala?i zadovoljnija si nego s valekom?
a kaj se tice ove komisije za fizikalnu i vjezbe kod kuce..dajte me uputite,vec dugo nismo isli..treba mi preporuka od fizijatra pa pedijatrica pise doznaku?i onda s tim u marticevu?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 04 tra 2009, 09:27

nadicab je napisao/la:ha, a ja dobila novi printerski ispisanu uputnicu za liječničko povjerenstvo za fizikalnu kod kuće, samo na 1 obrascu. Na komisiji HZZO-a su se iščuđavali tome. Pa tko je tu lud????

Mi nismo dugo koristili to pravo, pa me zanima kako to ide sad u Zgb. Koje šifre vam stavljaju za fizikalnu i jel se ona odnosi na Bobath terapiju ili nešto drugo?
Mi ne koristimo tu mogućnost iz razloga što kuća koja pokriva naše područje šalje terapeute koji u najmanju ruku nemaju veze s razvojnom terapijom za djecu a kamoli Bobath, pa nam je iz toga to čisto gubljenje vremena (nismo iz Zgb). Kada sam to spomenula našoj fizijatrici, onda je samo slegla ramenima u smislu što se tu može?
Mislim da se može puno toga. Kako mi mogu slat nekoga u kuću ko nije obučen za isto (i još moramo biti sretni, jer "neki nemaju ni to"). Baš sam ljuta. Umjesto da im uvjetuju da se vrši stalna izobrazba i usavršavanje pa onda svi sretni i zadovoljni.
Preostaje mi plaćanje privatnih vježbica. :dunno
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 04 tra 2009, 09:35

E kod nas je ista situacija nitko nema pojma o bobath terapiji samo neka neurorazvojna gimnastika tj razgibavanje.Žalosno je ali bi kao ja trebala nekog podučavat ma moš mislit.Ljudi dolaze da nama pomognu a na kraju ja njega podučavam ma baš smješno.A o Vojtu neću ni spominjat. Kod nas dolaze mladi ljudi koji baš nemaju niti nekog iskustva.Ma ful sam tužna po tom pitanju pa mi se uopće ni neda predavat doznaku.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 04 tra 2009, 16:31

Lu, tvoj te pedijatar šalje na komisiju gdje pripadaš
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 05 tra 2009, 00:25

ahm..tako dakle..prije nam je fizijatrica pisala preporuku pa onda pedijatrica doznaku pa na komisiju..no dobro..
a mi smo odustali iz istog razloga..terapeutica je radila vise stete nego koristi pa smo prestali ici..a sad smo se preselili pa mozda tu budemo imali vise srece..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 05 tra 2009, 21:49

Lu i dalje trebaš prvo nalaz fizijatra
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Lotta » 08 tra 2009, 22:24

eto samo da javim da smo ih podigli. naravno da ni mi nismo uspijeli srusit sistem, al da vam pravo velim nisam ni usla sa onakvim zarom koji sam imala na pocetku ove price. i ja se nekako pomirila sa cijelim nasim j... sustavom. da smo im rekli sta smo mislili jesmo, al koju su nama prodali pricu, to je strasno..pa eto, ako niste znali, cipelice vam inace kostaju "bas onolko kolko su doznake", a kad sam pitala kako to da sad tolko kostaju a kad smo ih dali radit tada su bile 800-900kn (da napomenem tada nismo imali doznaku), kaze ona, je pa to je stvarna cijena cipela, a mi kad ih radite privatno vam racunamo samo 800kn. jaoo, pa nisam znala da su tako dobri, da nam daju popust 500 kn kad sami radimo, pa toga nigdje nema.. pa eto, kada sljedeci put radite bez doznaka, nemojte im zaboravit zahvalit. i jos cemo dobit cvrsce papucice, pa ja neznam kud sam mislila kad sam sumnjala u njihove namjere.. :whew
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 08 tra 2009, 22:33

Moš mislit :roll:
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 08 tra 2009, 23:24

:lol :lol :lol :dada joj joj jooj..kaj rec?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 19 tra 2009, 00:03

kupili mi neki dan tenisice froddo..samo 400kn :shock: tolko ni moje ne dodu,jedva bum si skupila da si kupium neke od 150kn :oops:
anyway..stavili smo ortopedski ulozak..i furamo..dok ne dode doznaka u 6.mj..
ali koje sam komplikacije imala s prodavacicom :roll:
cim sam usla lijepo sam joj objasnila da nosi ortopedske cipele,da nam trebaju cvrste zatvorene cipele,po mogucnosti vislje,jer su sve one niske tam..pokazala kak mu stoji noga i zasto mi treba da su cvrsce s unutrasnje strane..ali njoj se nekam zurilo i sam mi je htjela uvaliti neke i to dva broja vece jer ona misli da to tak treba biti..pa mi pokazuje otvorene mekane sandalice!!reko-ne!trebaju nam cvrste! 'ali te su cvrste'..'ma nisu,pogledajte kakve nosi..takve mi trebaju'..'ali proljece je'..'pa znam,ali to nema veze'..
pa mu mjeri nogu iako sam rekla da mu treba 25-26 ona nam uvaljuje 27 :roll: 'ne treba mi da mu budu vece da bi ja ustedila za slijedecih nekoliko mjeseci,treba mi da su kak treba bit jer ionak dobiva za mjesec dva druge'..a to sam joj i rekla na pocetku..i svejedno me uvjerava da su dobre te gdje stane cijeli moj palac iza njegove pete..
pa ko je tu lud?a prodavali su prije i valekove cipele...tak da nije to neka znj trgovina..znaju oni o cem se radi..ma..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 19 tra 2009, 20:16

Lotta je napisao/la:a mi kad ih radite privatno vam racunamo samo 800kn.
Nije da branim Valeka, makar sam zadovoljna s njihovim cipelama, ali s obzirom da imam nekog kontakta s poduzetništvom čini mi se da njima nije ista cijena za cipele koje im se odmah plate i koje im hzzo plati možda za godinu dana (pretpostavljam da država ne žuri s plaćanjem). A možda se varam.... :roll: , nek me ispravi ko zna točno.
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 19 tra 2009, 22:01

zaboravila sam reci jos i to da mu je stavljala nas ulozak koji smo donijeli na ulozak koji je vec u cipeli ..nije ga ni vadila dok joj ja nisam rekla :roll:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 26 lis 2009, 00:04

podizem topic, zanima me gdje se jos osim u valeku mogu dati napraviti ortopedske cipelice?
prosli tjedan smo isli do valeka, al nije bilo majstora, radi samo jedan dan popodne, sto nam nisu rekli kad smo prvi put dali radit.. (mada mi nije jasno zasto ne moze prodavacica uzet mjere, nije da trebas biti nesto posebno skolovan za to :roll: )
ugl, rekli su da se pozurimo, jer da ako i odma narucimo mogu bit gotove tek poslije 27.11. posto idemo tek za 2 tjedna ponovno u zg, to bi znacilo da ce nam biti gotove prije bozica, sto mi je stvarno predugo cekat..da ne govorim kolko me smeta ta njihova arogancija..

nadice ti si napisala da ste dali u bauerfiendu radit. kak ti se cine modeli, dal se moze birat boja, dal se dobe i tam papucice za onu razliku u doznaci?
gdje se jos osim ta dva mjesta mogu narucit ortopedske cipelice?
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.