Sada je: 24 kol 2026, 19:26.

neuropedijatrija

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

neuropedijatrija

PostPostao/la gogaRI » 24 ožu 2009, 17:41

Pozdrav
Ja sam mama Luke koji ima 3 god. On je jedna super živa beba toliko da nam je prije neki dan pao sa stepenica,hvala bogu nije ništa slomio ali na rengenu glave smo otkrili da mu se velika fontanela prije vremena zatvorila. Naručili su nas kod neuropedijatra i neurokirurga,danas smo bili i doktor nas je uputio na CT glave,koji je nažalost u kvaru ,sutra ponovo moramo zvati i vidjeti da li je počeo raditi. Uglavnom smo u šoku sa tom dijagnozom jer neznamo ništa konkretno a sa svih strana čujemo svašta ..voljela bi znati da li tko od vas ima sličnog iskustva ?
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: neuropedijatrija

PostPostao/la olja » 24 ožu 2009, 18:36

Najprije, dobro nam dosla, gogaRI :mah
Zao mi je sto prolazite kroz to i iskreno se nadam da nije nista ozbiljno. :hug
Temu cu prebaciti na pfd "Bubini sam..." jer mislim da bi tamo mozda prije mogla naci odgovore.
:mah
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la ivana7997 » 24 ožu 2009, 19:23

imala je slican slucaj nasa proljetnica mihaela, tj. njezin dino.

bio je na operaciji i sve je proslo ok.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la gogaRI » 24 ožu 2009, 19:58

puno vam hvala što ste mi se javili...koma sam ... nema dana da se ne tuži da ga glava boli...jedna sestra mi je na to kao usput rekla : to vam je mama zato jer mu mozak nema mjesta za rast ?!!!....neznam...
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gogaRI » 24 ožu 2009, 20:00

ivana7997 je napisao/la:imala je slican slucaj nasa proljetnica mihaela, tj. njezin dino.

bio je na operaciji i sve je proslo ok.

kako mogu doći do nje?
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 24 ožu 2009, 20:28

uh, ne znam, ja sam se cula s njom nedavno i rekla je da ce se javiti na forum, ali ipak nije...

evo sto sam nasla utjesno

zatvaranje i prije “statistikom propisanog” termina ne znači neminovno patologiju; može se raditi tek o individualnoj karakteristici (individualnost dolazi do izražaja u svim tjelesnim i psihičkim osobinama). Tome u prilog govor posve uredan psihomotorički i somatski razvoj djeteta

polako. smiri se, slusaj lijecnika, ne i sestre, pogotovo ne one koje govore gluposti, jer glava raste i nakon zatvaranja fontanele :svadja i rjesavaj probleme pojedinacno, dakle prvo uzv ili ct pa onda dalje. :hug
ivana7997
Abundija

PostPostao/la danijela81 » 24 ožu 2009, 20:46

ja sam puno puta čula i pročitala o tome, ali uglavnom se radilo o manjim bebama kojima se to već ranije uočilo (do god. dana). uglavnom, uvijek se prati glavica, ako ona normalno raste, onda nema veze što se fontanela prerano zatvorila. a ako ne, to je pedijatar morao uočiti na redovnom pregledu, i tek se onda razmatra operacija.

e sad, nisam čula da bi se to ikome dijagnosticiralo tako kasno. ne znam po čemu su oni to mogli zaključiti, po glavoboljama ili?? sumnjam da su ultrazvukom mogli vidjeti da mozak nema dovoljno mjesta, treba još pretraga.
je li se i prije pada žalio na glavobolje?
jel se sjećaš njegove fontanele dok je bio manji? kada si primjetila da je nestala?
kažu da je normalno sve od 3 do 24 mjeseca, da je to individualno. a većini se zatvori oko godine dana.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la ivana7997 » 24 ožu 2009, 21:56

:shock: fakat. ja sam u prvi cas vidjela da on ima 3 mjeseca. onda mi nije jasno u cemu je problem, kako znaju kad se zatvorila?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la gogaRI » 24 ožu 2009, 22:12

Kada je imao 10 mj sam prvi put bila na pregledu kod neuropedijatra, jer kad je plakao bi zacenio ,pa me je naša pedijatrica uputila na eeg i rengen,tu su nakon rengena vidjeli da mu se fontanela zatvara ali je doktor rekao da pratimo rast glave i prema potrebi dođemo. Rast je uvjek bio normalan, sada mu je 51 i to smo pratile on je zdravo djete i nisam ni često kod dokt.Glavobolje ima u zadnjih 8-10mj nekad u tjedan dana savkodnevno a nekad po par mjeseci ništa, išla sam kod doktorice i ništa.. uvjek je nekako kao viroza je i sl. sad kad je pao smo to otvorili... večeras opet prije nego je zaspao se tužio da ga glava boli.. nemogu živa dočekati taj CT . Inače eeg je dobar bio a sada sam pitala da mu napravimo danas opet-da nema potrebe?!! Ultrazvuk nismo radili.Izvadili su mu krv iz vene i prstića.
I ja sam čula da maloj djeci to rade,prošli tj mi je sestra rekla da su jednoj bebi od 5mj to napravili na Kantridi.
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 24 ožu 2009, 22:21

nije to tako rijetka pojava. ugrade nekakav prsten tako da mozak dobije više mjesta. zvuči gadno, ali ako je nužno...

nadam se da nećete morati to prolazit :hug

onako laički, mislim da bi glavobolje bile konstantne, da ne bi prestajale na neko dulje razdoblje. ne znam, razmišljam nekako i najlogičnije mi je, da ako mozak nema mjesta, da onda stalno nema, i da bi stalno bolila glava. a mislim i da se to zbilja moralo ranije nekako vidjeti, negdje između prve i druge godine života.
treba se strpiti i slušati stručnjake. a znam da ćeš do tad razbijat glavu.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la gogaRI » 24 ožu 2009, 22:26

danijela81 je napisao/la:nije to tako rijetka pojava. ugrade nekakav prsten tako da mozak dobije više mjesta. zvuči gadno, ali ako je nužno...

nadam se da nećete morati to prolazit :hug

onako laički, mislim da bi glavobolje bile konstantne, da ne bi prestajale na neko dulje razdoblje. ne znam, razmišljam nekako i najlogičnije mi je, da ako mozak nema mjesta, da onda stalno nema, i da bi stalno bolila glava. a mislim i da se to zbilja moralo ranije nekako vidjeti, negdje između prve i druge godine života.
treba se strpiti i slušati stručnjake. a znam da ćeš do tad razbijat glavu.

:( hvala vam
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la gogaRI » 26 ožu 2009, 15:49

da vam se javim ..i dalje ništa..čekamo da proradi ct!!
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 30 ožu 2009, 14:01

drzite se! Javi kad nesto saznate
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la gogaRI » 03 tra 2009, 18:09

Evo me ,konačno smo jučer išli na ct.Super je prošlo uzela sam ga iz jaslica a tete ga nisu stvile spavati tako da je bio koooma,jedva je gledao u 16h smo došli na red trajalo je sa pripremom pola sata a samo snimanje 8 sekundi.
Uglavnom danas smo dobili slike i odmah išli kod neurokirurga na pregled.
Doktor je pregledao slike i silne papire i zaključio je da nismo za operaciju :joy nego da pratimo rast glave i za 8mjeseci ponovo napravimo ct po kojem će zaključiti da li glava raste i kakvo je stanje.

Objasnio mi je kako bi se napravila operacija kao da se od uha do uha preko lubanje razreže koža i ne režu lubanju na istom mjestu gdje je vjenačni šav i fontanela nego sa svake strane na tjemenoj kosti i još po jedan sa svake strane na zatiljnoj kosti uglavnom 4 reza i ne stavlja se nikakav silikonski prsten ,koliko sam ga skužila to se nekad radilo ,sad ostavljaju tako :conf da prati prirodni rast glave i da se samo spoji poslje

Ma teško je to skužiti nama laicima ,ja sam sada bar neko vrijeme na miru ,Luka je sad super ne tuži se na bolove u glavi i dalje ga nemogu ni za glavu ni za rep uhvatiti.
HVALA VAM OD SRCA ŠTO STE BILE UZ MENE :srca
gogaRI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 03 tra 2009, 18:31

baš mi je drago da je sve na kraju ispalo ok! :joy

:kiss Luki
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la suska » 05 tra 2009, 15:36

Evo da se i mi javimo. Drago nam je da je sve u redu i da nrma problema za sada i da ce tako ostati. Evo nas Ivan je slicnog ponasanja, samo mu fale rep i rogovi, a ulovitit ga to je nauka! Sad ce 4 godine 13.5. Suosjecamo s vama jer smo vecinu toga prosli s njim, od hodanja po doktorima, trcanja na hitnu i tako! Ne jednom. Ima malo losu naviku isprobavati koliko je sto tvrdo tako da se zaleti u to! Sad imamo uz njega i curicu staru 3mj. Uz nju je postao malo pazljiviji, mozda zato sto ga stalno upozoravamo pa pazi na nju, ali svjesni smo da nas i s njom ceka to isto! Djecu nemozemo drzati pod staklenim zvonom, tako da koliko mi pazili, a ja sam kao tata dosta strog sto se toga tice dok je mama popustljiva i opustena, uvijek se moze nesto dogoditi. Nadajmo se da nece ubuduce!
Puno srece na pretragama ubuduce i da je to bilo samo jedno iskustvo na koje cete se sijetiti s osmijehom kao i mi padova s kreveta i padanja kuhinjskih lonaca na nozne prstice! Javite kako je sve proslo!
slikaslika
IVAN: 13.5 05`
ANAMARIA: 13.1 09`
suska
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.