ma hvala vam

super ste mi..
jucer sam dosla po adriana u vrtic i velim mu da mu moram nekaj reci..a on 'mama je danas..mama je danas..' a ja 'mama je danas polozila ispit!'..poceo je skakati po meni i grliti me i vikati 'sad cu biti vise s tobom (nije htio reci da ce on biti vise sa mnom,nego kao to su moje rijeci,ja cu biti vise s njim)..sad cemo ici na vlaaak!..i u pothodnik i u McDonald's!'..bio je presretan
nisam ga bas toliko zanemarilvala kak zvuci..ali eto,njemu je falila svaka minuta buduci da smo inace non-stop skupa..
a na ispitu..prvo je bio pismeni..bilo nas je otprilike desetak..neki su pokusavali i prepisati ali nije im uspjelo jer sam ja jedina prosla!heehh!profa je inace poznat po tome da nije bas sav svoj,da zna vrijedati studente,da na ispitu cesto prica tako da aludira na sex,da mu se ne smije suprostaviti itd..bojala sam se da li cu uopce proci kad ocito da znanje nema presudnu ulogu nego njegovo raspolozenje..poslije,kad je izvrijedao sve i rekao da sam samo ja zadovoljila slijedio je usmeni..bile su jos dvije cure koje su prosli put pale usmeni pa smo nas tri odgovarale..moram iskreno reci da sam znala sve,cak se i zacudio kako sam mu lijepo sve objasnila..rekao je drugoj kolegici 'ha,jel bi ste vi ovo znali?'

..i tako..dobila sam petaka
ali stvarno nije normalan..dva sata je trajao ispit,sva sam se preznojila..on je pricao o cijeloj svojoj autobiografiji..kakoje kao mali bio ministrant u zminju,da su mise bile na latinskom,da je njegova mama htjela da bude svecenik,da mu je stari bio klesar,da su ga kos-ovi htjeli smaknuti,pa o jugoslavenskoj armiji,pa o svojim psima i it itd..nevjerojatno koliko voli pricati o sebi

vjerojatno zato sto smo mi jedini koji ce ga slusati jer nemamo izbora..
na kraju nam je svima poklonio svoju zbirku pjesama..i to s posvetom..cak nam je i citao i objasnjavao o cemu se tu radi..pa je ispravljao tiskarske greske
on je inace profesor 'kakvoce i prerade mesa'-sama biokemija..i 'gljivarstva'..ali covjek i pjesme pise..eto..da vam samo malo docaram sto pise..mislim, jucer sam se toliko tome nacerekala kad mi je doslo drustvo,bolje je od monopolya
pjesma se zove Mojem cvjeticu (To my flower)-eto,cak je i eng naslov stavio,iako dalje nigdje nema ni rijeci engleskog..posveceno njegovoj kceri
Kceri mila,najljepsi cvjeticu moj,
tako te oduvjek zove tata tvoj.
Vidim,zabrinute su tvoje mile oci,
muci te nesto,zatvaras se i tugujes u samoci.
Kada si dosla mila na ovaj svijet,
muku,cemer i jad,pokrio je leprsavi cvijet.
U haljinici bijeloj krenula si u momentu,
kupala se u blatnjavoj vodi i JELA PSU PALENTU.
Jednom nas cvjeticu moj toplo more poneslo,
kad strasna bura,slomi jedino veslo.
Valove i buru raznijela je ruka jaka,
cvjeticu moj,bio sam u velikoj muci,
a ti si u camcu snivala s grozdom u ruci.
Najdraza igracka moja bila si u dusi,
hopsala si veselo,drzeci se za tatine usi.
Cvjeticu moj,usnula si pjesmom i jakom voljom,
NAMJESTAO SAM GLJIVE,NIKON SI PUNILA ZEMLJOM.
Onako ljut,sakrio sam se iza stabla,
ostala si nijema,brnjica tuzna i suza je kapla.
Skocio sam cvjeticu moj i prekinuo muk,
BILA SI NEIZMJERNO SRETNA STO NISAM VUK.
U skoli si bila sjajna i radosna od srece,samo si nizala nagrade sve vece.
Sva ta cuda gledam i ljubomorno cuvam,
napunio sam cvjeticu moj sve ormare,
zivot ide dalje,ne vrijede mnogo slike stare.
Student si vec,manje te vidam cvjeticu u dusi,
NE HOPSAS VISE,DRZECI SE ZA TATINE USI.
ZIVIS SVE VISE ZA JABUKU I SKUC,
A LJETI SE U MONVIJU TEK TVOJI LJUDI GUBE,
TAMO SU COPORI NITKOVA KOJI CVJETICE LJUBE.
Jedan je sjajan pjesnik odavno zapisao,
da na zemlji gorki zakoni vrijede.
GLEDAO SAM KAKO LIZU KUCKU SVI PSI REDOM,
DOK JOJ SE SLATKI SOKOVI CIJEDE.
Kceri mila,najljepsi cvjeticu moj,
tako ce te zauvjek zvati tat tvoj.
Ali samo cvrstom voljom cvjeticu dragi,
raznijet ces valove i buru u muci,
tada ces ponovo sretna snivat s grozdom u ruci.

can you believe it..boldani dijelovi su me se posebno dojmili..kaj velite?
i da..pitale ste..eto,kad napokon dobijem diplomu bit cu dipl.ing agronomije,smjer stocarstvo,usmjerenje mljekarstvo..treba kome musti krave?